Lenovo ThinkPad R60
Muj nazor je takovy, ze vymena zakladni desky nic nevyresi, protoze problem je jinde.
Pameti jsou v poradku. To ze notebook pada ve hrach je tim, ze notebook neni herni konzole a hry jsou vetsinou naprosto nespolehlive aplikace. Je treba se rozhodnout, jestli chci stabilni pocitac na praci nebo padavou herni konzoli. Typicky muze jit o prehrivani grafickeho cipu nebo chyby v driverech (lze poznat z Event Logu). Ohledne BT, opet by bylo vhodne zkusit s necim duveryhodnejsim nez jsou dnesni polofunkcni mobilni telefony (napriklad BT mys). Duvod rozpojeni by opet mel byt v Event Logu.
Nekonecne vymenovani veci bez zjistovani realne priciny mnoho neresi.
Pameti jsou v poradku. To ze notebook pada ve hrach je tim, ze notebook neni herni konzole a hry jsou vetsinou naprosto nespolehlive aplikace. Je treba se rozhodnout, jestli chci stabilni pocitac na praci nebo padavou herni konzoli. Typicky muze jit o prehrivani grafickeho cipu nebo chyby v driverech (lze poznat z Event Logu). Ohledne BT, opet by bylo vhodne zkusit s necim duveryhodnejsim nez jsou dnesni polofunkcni mobilni telefony (napriklad BT mys). Duvod rozpojeni by opet mel byt v Event Logu.
Nekonecne vymenovani veci bez zjistovani realne priciny mnoho neresi.
Mel jsem spojeni mezi BT notas a BT MSI USB desktop, vytvorena sit jela v pohode! Jinak zkousel jsem i BT + 6230i to fungovalo ale pak to prestalo nak jet videl bych to v ovladacich pro nokii, jedu pres usb kabel. Jinak jsem byl dneska rekalmovat LCD, notas mi nechali az prijde novej panel tak se mi ozvou a LCD vymeni. Ted budu rozsirovat na 1,5GB RAM jsem plne spokojen hlavne i kvuli linuxu kde funguje vsechno az na pripojeni ext. monitoru coz je podle me v ovladacich ATI pod linuxem.
j7k píše:Snad jsem opravdu jediný, kdo má problémy. Doufám, že výměna desky vše vyřeší, protože, kdyby vše šlapalo jak má, vůbec bych si nestěžoval. Tak festový notebook, za ty peníze se jen tak nevidí. Je fakt, že kdo si občas nezahraje nějakou hru a není odkázaný na připojení k internetu přes bluetooth, na tyto závady ani nemusí přijít.
Můžu mít dotaz stran toho Bluetoothu? Mám T60 a předinstalovaný SW od Widcommu. PC synchronizuji + jako záložní řešení připojuji na GPRS přes Nokii N70 (tj. stejný případ jako Vy). Problém je, že se mi PC Suite čas od času rozpojí, nebo telefon vůbec nenajde, ačkoliv je PC Suite nastaven správně (Bluetooth Widcomm), to samé se týká modemu. Také se mi někdy stane, že telefon nelze v okolních zařízeních nalézt, dokud PC nepřerestartuju. A aby toho nebylo málo, pokud jsem měl telefon připojený přes Bluetooth a nechal počítač hibernovat, tak po obnovení systému se ozvalo "beep" a laptop kompletně zatuhl. Jelikož jsem Bluetooth používal na ThinkPadech od pradávna (a na několika typech) avšak pokaždé s nativním Microsoft SW, tak usuzuju spíše na problémy s Widcommem. Bohužel, nejsem schopen zjistit postup, jak přimět Windows, aby používali svůj nativní SW pro BT (ikdyž Widcomm odinstaluji a BT zkouším reinstalovat).
Co se pamětí týká, tak mám 2x 512 MB (typ modulu můžu na přání zjistit) a bez problémů funguji.
Je mi líto, že Vás R60 tak trápí, ale mj. to ukazuje, že se vyplatí připlatit si záruku on-site a NBD. Myslím, že by IBM partner velice rychle hledal řešení, kdyby k Vám domů musel obden jezdit.
Jak jsem zde již popisoval, také jsem měl nejprve podezření na ovladač Widcom, ale po odinstalování Widcomu a nainstalování ovladače pro bluetooth od MS, který mám stejně mnohem raději jsem zjistil, že se nezměnilo vůbec nic. Přesný návod na instalaci ovladače od MS je jak v tištěném manuálu, tak v helpu. Postup je nádherně a polopaticky popsán, stejně jako vše ostatní v manuálu pro ThinkPad. Teđ jsem v práci na noční a píšu z PDAčka, jinak bych napsal, v které složce, se .ini soubor pro MS bluetooth na disku nachází.
V pátek vezu šmejda do servisu na výměnu desky a jsem na něho pěkně nabroušený.
V pátek vezu šmejda do servisu na výměnu desky a jsem na něho pěkně nabroušený.
R60
Máte někdo Lenovo TP R60 v této konfiguraci?
http://www.alza.cz/notebook-ibm-lenovo- ... d69189.htm
Zajímaly by mě zkušenosti s tím a jakou má reálnou výdrž baterie, těch 5,2 hodin mi přidá too good to be truth.
Děkuji
http://www.alza.cz/notebook-ibm-lenovo- ... d69189.htm
Zajímaly by mě zkušenosti s tím a jakou má reálnou výdrž baterie, těch 5,2 hodin mi přidá too good to be truth.
Děkuji
Mám přesně tento model od včerejška. Výdrž jsem teda zatím příliš testovat nemohl, ale při prohližení webu a poslechu mp3/ogg s minimálním jasem displaye klesla baterie téměř přesně na 20% po 4 hodinách => přímou úměrou vychází 5 hodin na 0% Při větším šetření by udávaných 5.2 hodin teda určitě vydržel, ale bude to maximum... Horší to samozřejmě bude při vytíženém procesoru, ale to testovat nebudu...
Nó, tak při 12% to skočilo na 5% a zapípalo, tak jsem tomu dopřál šťávu... celková výdrž teda přesně 4 a půl hodiny bez použití wifi nebo bluetueth, bez zatěžování procesoru a s minimálním jasem. Jen ten disk a zvuk jsem používal, bez toho by to bylo určitě víc. Možná se to ještě zlepší, nevím jestli se ta baterie nemusí trochu rozcvičit :-)
Mrtvý pixel naštěstí zatím žádný, snad se už neobjeví :-) Display je jinak celkem kvalitní i když jen XGA, vyšší rozlišení bych ale nechtěl - nemám tak ostrý zrak a všechno by bylo asi dost mrňavý, na můj vkus... Takhle mi ty pixely připadaj velký tak akorát. Předtím jsem měl čtyři roky Acer TravelMate 223X, tak jsem si zvyk na horší, tenhle display je teď pro mě přepychovej, hlavně podání tmavých odstínů je o mnoho lepší :-) A klávesnice je samozřejmě taky o dost lepší, zvykam si na ní celkem rychle... až na to Fn úplně vlevo, na to si asi nezvyknu :-(
Jo, občas se mi tu objevujou černý nebo bílý body, ale když na to místo dám myš, tak je vidět, že to není na displayi - dělá to driver grafiky, to samé se stavalo na tom Aceru :-) Zajímavý je, že jen ve Windows, v linuxu mi to tam nedělalo, tak předpokládám, že ani tady nebude, že to je driverem ve Windows :-)
Mrtvý pixel naštěstí zatím žádný, snad se už neobjeví :-) Display je jinak celkem kvalitní i když jen XGA, vyšší rozlišení bych ale nechtěl - nemám tak ostrý zrak a všechno by bylo asi dost mrňavý, na můj vkus... Takhle mi ty pixely připadaj velký tak akorát. Předtím jsem měl čtyři roky Acer TravelMate 223X, tak jsem si zvyk na horší, tenhle display je teď pro mě přepychovej, hlavně podání tmavých odstínů je o mnoho lepší :-) A klávesnice je samozřejmě taky o dost lepší, zvykam si na ní celkem rychle... až na to Fn úplně vlevo, na to si asi nezvyknu :-(
Jo, občas se mi tu objevujou černý nebo bílý body, ale když na to místo dám myš, tak je vidět, že to není na displayi - dělá to driver grafiky, to samé se stavalo na tom Aceru :-) Zajímavý je, že jen ve Windows, v linuxu mi to tam nedělalo, tak předpokládám, že ani tady nebude, že to je driverem ve Windows :-)
Díky moc za info, ta výdrž co jsi popsal je vcelku ok. Asi ho půjdu objednat.
Mohl bych se zeptat v čem ho nosíte? Zvažoval bych k tomu nějaký batoh ve kterém bych ho nosil do školy, bytelný, ale ne příliš těžký a aby se do něj vlezlo i těch pár sešitů do školy. Nemáte někdo nějaký tip?
Jinak četl jsem, že při nejhorším se fn a ctrl dá softwarowe přehodit.
Díky
Mohl bych se zeptat v čem ho nosíte? Zvažoval bych k tomu nějaký batoh ve kterém bych ho nosil do školy, bytelný, ale ne příliš těžký a aby se do něj vlezlo i těch pár sešitů do školy. Nemáte někdo nějaký tip?
Jinak četl jsem, že při nejhorším se fn a ctrl dá softwarowe přehodit.
Díky
exander píše:Mohl bych se zeptat v čem ho nosíte? Zvažoval bych k tomu nějaký batoh ve kterém bych ho nosil do školy, bytelný, ale ne příliš těžký a aby se do něj vlezlo i těch pár sešitů do školy. Nemáte někdo nějaký tip?Díky
http://www.hudy.cz/GoodsDetail_LS.asp?n ... nguageID=1
http://www.rucksackversand.de/Shopping. ... iga-2.html
Zpět na „notebooky Lenovo (dříve IBM)“