přehřívá se vám acer? museli ste čistit nebo kupovat podložk
-
- Moderátor
Marosh08 píše:ja mam aspire 1600 a pri zatazeni sa mi strasne zahrieva apotom vypne a akurat sa chystam kupit nejaku podlozku poradte mi dajaku
No mozes vyskusat napr toto : http://bibo.ekatalog.biz/zbozi/kovovy-s ... ?p=z:73423[/code]
Tak s rozebíráním notebooku jsem měl stejný problém. Až jsem na to konečně přišel. Nestačí jen vyšroubovat šroubky zespodu,ale nesmíš zapomenout vyšroubovat i ty co jsou zamaskované na vrchní části. Začni vysunutím krytek u kloubů LCD panelu. Na každé straně jedna. Pak už na to přijdeš intuitivně ) Až uvidíš co máš prachu v chladiči budeš mrkat. Good Luck
Zajímalo by mě kolik senzorů ovlivňuje sepnutí ventilátoru. Vyčistil jsem dokonale chladící cestu,ale větrák se točí nonstop dál. Už mi z toho hrabe a nevím co s tím. Please help!!!! Teplota mýho Sempronu se pohybuje kolem 45°C a tak dost nechápu jak se ten větrák může točit. Ve speedfanu se mi zobrazuje ještě další teplota na ACPI a ta je konstantě na 44°C. Někdy se stane že klesne a větrák fakt vypne,ale jen vyjímečně. Za heatpipe chladičem je ještě tzv. CPU heatsink plate (plech s mřížkama a vede až k výdechu z noťasu) pod kterým jsou nějaký 2 stejný součástky oddělený od heatsinku tenkou gumou. Napadlo mě že by to mohly být senzory snímající teplotu na výstupu heatpipu a ovlivňující taky spínání větráku. Psal jsem do Aceru a ty chytrý hlavy prej že bude třeba vyměnit celý chlazení. Proč se namáhat s radou když to můžou za těžkej peníz opravit že
Acer Aspire 1363WLMi, AMD Sempron 3000+, nVidia GeForce Go 5200 Fx, DDR 512, 60GB HDD
Ale prdlajz. Sempron to sice je, ale uz obsahuje funkci AMD PowerNow, takze prepina takt dle aktualniho vytizeni. Vazne by me zajimalo jestli nahodou zapnuti vetraku neovlivnuje i zminovana druha teplota (ve speedfanu ACPI Temp1 je v provozu asi 44°C). Jinak teplota procesoru ACPI Temp2 se pohybuje od 4O°C (vetrak vypina pri chlazeni) do 50°C (vetrak zapina). To mi vazne nikdo neporadi?
Jo a jeste po celym netu shanim SERVISNI manual k Aspire 1360_1520 pdf,ale zatim se mi nejak nedari. Nemohl by mi nekdo poradit kde ho najit a nebo mi ho pripadne poslat? Az prijdu na to kde je ta podelana druha termodioda, tak ji vyskubnu a hodim do smelcu
Jo a jeste po celym netu shanim SERVISNI manual k Aspire 1360_1520 pdf,ale zatim se mi nejak nedari. Nemohl by mi nekdo poradit kde ho najit a nebo mi ho pripadne poslat? Az prijdu na to kde je ta podelana druha termodioda, tak ji vyskubnu a hodim do smelcu
Acer Aspire 1363WLMi, AMD Sempron 3000+, nVidia GeForce Go 5200 Fx, DDR 512, 60GB HDD