Problém s Rescue and Recovery

notebooky Lenovo (IBM, ThinkPad, Lenovo 3000) a vše kolem
Tig
občas něco napíše

Problém s Rescue and Recovery

Příspěvekod Tig » 05 led 2008 17:53

Zdravím,
potřeboval bych poradit s Rescue and Recovery na IBM R52.

Na notebooku jsou tři oddíly, na prvním je nainstalován XP Pro, druhý je určen pro data a třetí je skrytá část pro obnovu, na kterém jsou potřebná data a v tuto chvíli je v OS normálně vidět.

Je potřeba notebook vrátit do továrního nastavení, když ale dostanu do Rescue and Recovery, vyberu co chci a dám OK, napíše mi to za chvíli "The Product Recovery function has been removed from this system".

Mám vytvořen "Rescue and Recovery startup disc" (jedno CD), s ním to ale skončí bohužel stejně.

Nevíte co s tím je? Jak to opravit? Co zkusit? Předem moc díky za odpovědi.

Ghost
Moderátor
Moderátor

Příspěvekod Ghost » 06 led 2008 23:31

tu niekto riesil podobny problem ako ty http://forum.notebookreview.com/showthread.php?t=151966 akurat na T61

skus nainstalovat alebo preinstalovat Rescue & Recovery soft. stiahnes tu http://www-307.ibm.com/pc/support/site. ... MIGR-69067
pre plnu funkcnost treba mat aj updatnuty bios na poslednu dostupnu verziu.
Predator 15, MBP 13 Early 2015, T410, Apple iPad 9.7 (2018), Kindle Fire HD 8

Tig
občas něco napíše

Příspěvekod Tig » 07 led 2008 20:29

Uvedený odkaz ve mně vzbudil naději, k nápravě však v tomto případě došlo po nainstalování Vist (pokud jsem to dobře přeložil :), což provést bohužel nemohu. A v mém případě si ani nejsem jist, zda by to pomohlo.

BIOS jsem updatoval na nejnovější verzi a R&R jsem znovu přeinstaloval (zkoušel jsem i starší verze), nic z toho ale nepomohlo.

Nějaké jiné nápady? :cry:

Někde jsem četl něco o možnosti objednání "recovery cd", které by to měly dát do pořádku, neví o nich někdo něco?

Ghost
Moderátor
Moderátor

Příspěvekod Ghost » 07 led 2008 20:56

recovery cd sa da objednat v servise ale netusim kolko za to pytaju. kontakty a zoznam servisov najdes na strankach lenova.
Predator 15, MBP 13 Early 2015, T410, Apple iPad 9.7 (2018), Kindle Fire HD 8

Puppy
guru

Příspěvekod Puppy » 07 led 2008 21:05

To je smula. Jedno CD nestaci, je treba jeste dalsi DVD pripadne 7 CD. Predpokladam ze po stisku F11 nebo tlacitka "ThinkPad" pri startu notebooku se take nic nedeje. Nikdy asi nepochopim proc musi nekdo porad rozdelovat disky, vysledky jsou zjevne ... Objednani recovery CD bylo v CR problematicke, ale treba se to zlepsilo.

V servisu ti to v ramci zaruky (pokud jeste plati, R52 je starsi model) obnovi zdarma. Pak doporucuju misto blbosti s rozdelovanim disku si ty instalacni media vyrobit. Popsano to tu bylo uz mnohokrat.

Tig
občas něco napíše

Příspěvekod Tig » 07 led 2008 21:19

Puppy píše:Predpokladam ze po stisku F11 nebo tlacitka "ThinkPad" pri startu notebooku se take nic nedeje.

Po stisku tlačítka ThinkPad (v mém případě Access IBM) při startu se spustí R&R, má snaha o obnovu však skončí hláškou, která je uvedena v prvním příspěvku.

Puppy
guru

Příspěvekod Puppy » 07 led 2008 21:20

No jo, to je dano tim poskozenim struktury disku. Jeste bych prece jen zkusil vytvorit ty instalacni media, ale to asi taky skonci s chybou.

Tig
občas něco napíše

Příspěvekod Tig » 07 led 2008 21:33

Bohužel jsem našel jen možnost vytvoření výše zmíněného startup discu.

Nebylo by možné opravit strukturu disku tak, aby to jelo?

Puppy
guru

Příspěvekod Puppy » 07 led 2008 21:38

Tig píše:Bohužel jsem našel jen možnost vytvoření výše zmíněného startup discu.
Popsano zde http://www.lenovoblogs.com/insidethebox/?p=59

Tig píše:Nebylo by možné opravit strukturu disku tak, aby to jelo?
Ano, obnovenim do tovarniho nastaveni a bez dalsich zbytecnych experimentu :-)

PetrVavrik
píše často

Příspěvekod PetrVavrik » 07 led 2008 22:16

je potreba 7 cd, byl jsem si pro ne v lenovo centru, kdyz jsem si pri hratkach s linuxem smazal cely disk vcetne skryteho oddilu. Stoji kolem 500 (win XP pro + utility)

Obnoveni skryte particie probiha tak, ze se prvne vlozi startup disk a postupne se vkladaji zbyvajici media v urcitem poradi /startup disk 1 + cd 1,2...../, to vytvori na disku opet skrytou particii a z ni se pak provede obnova systemu.
MacBook Pro 13'3/2,4GHz/4GB RAM/HDD 250GB/GPU nVidia 320m/Mac OS X Snow Leopard 10.6.4 + Magic mouse

Tig
občas něco napíše

Příspěvekod Tig » 08 led 2008 18:01

Puppy píše:
Tig píše:Bohužel jsem našel jen možnost vytvoření výše zmíněného startup discu.
Popsano zde http://www.lenovoblogs.com/insidethebox/?p=59

Jasné, pomocí tohoto však vytvořím jen onen startup disc a k mému překvapení to nevyhodí ani žádnou hlášku o tom, že není možné vytvořit další cd. Mimochodem, nemám tam tu dolní část okna (od poznámky o DVD-RAM po OK), to bude ale asi XPéčkem.

Puppy píše:
Tig píše:Nebylo by možné opravit strukturu disku tak, aby to jelo?
Ano, obnovenim do tovarniho nastaveni a bez dalsich zbytecnych experimentu :-)

Samozřejmě :-) A bez tohoto kroku? :)

PetrVavrik píše:je potreba 7 cd, byl jsem si pro ne v lenovo centru, kdyz jsem si pri hratkach s linuxem smazal cely disk vcetne skryteho oddilu. Stoji kolem 500 (win XP pro + utility)

Asi si je taky objednám, cena potvrzena, akorát je jich v mém případě asi jen 6. Uvidíme.

Zpět na „notebooky Lenovo (dříve IBM)“