WiFi - akej router?
WiFi - akej router?
Poridil jsem si notes a premejslim o domacim WiFicku. Doma mam pripojeni Pres kabel od UPC. S wifinou nemam moc zkusenosti, tak nevim podle ceho bych mel router vybrat. Signal mi pude od routru pres dve steny + 5-10 metru. Kdyby nekdo poradil na co se zamerit, popr konkretne jakej router mate osvedcenej...
Za kazdou radu jsem vdecen.
Diky predem.
Za kazdou radu jsem vdecen.
Diky predem.
proc router? staci acess point. proste vystrcis pocitac a das tam ap.. a mas signal.
ja mam http://www.alza.cz/ovislink-wl-5460ap-w ... d56554.htm
zadna konfigurace krom nastaveni zabezpeceni neni nutna. prost epripojis a ajedes. az jsem byl prekvapen
ja mam http://www.alza.cz/ovislink-wl-5460ap-w ... d56554.htm
zadna konfigurace krom nastaveni zabezpeceni neni nutna. prost epripojis a ajedes. az jsem byl prekvapen
Lenovo Thinkpad R61 - 1680x1050, C2D T7250, 2GB 667mhz, 250GB Seagate Momentus 7200.3, NVS 140m, XP Professional + 3 year carry-in
Ja jsem minuly tyden delal domaci wi-fi sit pomoci tohodle zarizeni a nemuzu si stezovat. Na to co to umi je to pomerne za levno [odkaz]
Compal FL90.v1 15.4", GF 8600M GT 256MB, Santa Rosa, Intel® Core™ 2 Duo Processor T7250, 2x1 GB 667MHz DDR2, SEAGATE 120GB 7200ot
Podle mě ať si koupíš jakýkoliv levný/drahý router, tak to bude stejně dobré. Akorát se dražší pak liší různými funkcemi navíc. Pokud chceš pouze na připojení notesu k netu přes wifi, tak fakt asi jakýkoliv. Já mám např dobré zkušenosti s routery Asus. Akorát pozor na připojování routeru k poskytovateli UPC, je potřeba do nastavení routeru naklonovat MAC adresu, kterou máš zaregistrovanou u UPC. Nevím zda je to i u jiných poskytovatelů, ale UPC to tak má.
Sony Vaio FW51JF - 16,4" FullHD
Mno tak uz je nakoupeno, konkretne http://www.alza.cz/ovislink-wl-5460ap-w ... d56554.htm tento. Notes bude dneska tak az nainstaluju widle tak snad i nejak ponastavim, kdybych si nevedel rady urcite se ozvu =) Diky za rady
Problem je takovej...
Koupil jsem vyse uvedeny AP OvisLink.
1. do nej strcim kabl z modemu, a ze sitovky od desktopu
2. zapnu, nastavim do rezimu AP, zatim bez kodovani
3. Na notebooku se mi zobrazi wifi sit, kterou jsem si vytvoril, ke ktery se pripojim
4. Notebook se tvari jako pripojenej, ale ping na cokoli nefacha...
podobnej problem sem mel kdyz sem si kupoval novej desktop, musel sem tehda zavolat na UPC aby mi zmenili MAC adresu na novou sitovku...
Jestli se to da jakkoli obejit bez switche ci tak, budu jedine rad.
Jestli to nejde ani se switchem pak... =S
Koupil jsem vyse uvedeny AP OvisLink.
1. do nej strcim kabl z modemu, a ze sitovky od desktopu
2. zapnu, nastavim do rezimu AP, zatim bez kodovani
3. Na notebooku se mi zobrazi wifi sit, kterou jsem si vytvoril, ke ktery se pripojim
4. Notebook se tvari jako pripojenej, ale ping na cokoli nefacha...
podobnej problem sem mel kdyz sem si kupoval novej desktop, musel sem tehda zavolat na UPC aby mi zmenili MAC adresu na novou sitovku...
Jestli se to da jakkoli obejit bez switche ci tak, budu jedine rad.
Jestli to nejde ani se switchem pak... =S
Je to přesně to, co jsem psala. Najeď do účtu UPC. Opiš si odtamtud MAC adresu, kterou tam máš zaregistrovanou. Najeď do nastavení toho AP (víš jak?) je to ip adresa toho AP, ta je stopro napsaná v návodu k AP k tomu tam bude přístupový kód a heslo (standartně většinou admin/admin) Tam se ti objeví různá konfigurace toho AP, v jedné ze záložek bude něco o MAC adresách. Tam jí zadáš (tu opsanou z UPC účtu) a dáš clonovat. Zavřeš, restartuješ AP, možná i PC a měl by ses dostat i do netu.
Tímto vlastně naklonuješ MAC adresu do AP a ten se bude tvářit jako "to zaregistrované PC" k UPC. Dále už pak k AP můžeš napojit cokoliv dalšího a půjde to bez problémů.
EDIT: Žádný switch k tomu nepotřebuješ.. jen těchto pár kroků.
Tímto vlastně naklonuješ MAC adresu do AP a ten se bude tvářit jako "to zaregistrované PC" k UPC. Dále už pak k AP můžeš napojit cokoliv dalšího a půjde to bez problémů.
EDIT: Žádný switch k tomu nepotřebuješ.. jen těchto pár kroků.
Sony Vaio FW51JF - 16,4" FullHD