Dobrý den, rád bych se opta na zkušenosti ohledně S6410. Vím, že na notebook.cz je recenze, ale ta mi moc nepomohla. Pokud někdo ví o nějaké podrobné zahraniční recenzi(v Aj) dejte mi prosím vědět.-přidat odkaz na forum. Vrátím se ještě k místní recenzi(http://notebook.cz/clanky/recenze-noteb ... book-s6410). Na závěr je v mínusech uvedeno: chybí indikace bezdrátového vysílače. Možná, že jsem lama, ale nedokážu si to nějak zdravě pobrat. Zatím to chápu tak, že k wifi sítě u které neznám IP se nepřipojím, protože notebook neumí nalézt okolo sebe wefi připojení a připojuje se pouze na "tvrdo" když mu zadám parametry?
Notebook vybírám delší dobu(2 měsíce), už jsem si získal jakýsi přehled, ale poradit si nechám. Potřebuji lehký, přiměřeně výkonný, komunikativní(wifi, modrý zub,...) a hlavně s dlouho výdrží baterie-nerad bych se připojil do řad "hledačů zásuvek".
Max cena je 30 tis bez DPH. Jsem otevřen jakékoli diskusi. Díky moc za jakékoli rady, či zkušenosti.
Lifebook S6410-zkušenosti
- swarm
- Moderátor
- Kontaktovat uživatele:
Re: Lifebook S6410-zkušenosti
Tak to je velmi strohé prohlášeníNolan píše:Vím, že na notebook.cz je recenze, ale ta mi moc nepomohla.

Jsem autorem té recenze a ještě si ten notebook celkem pamatuju. Jen mě teda zajímají ty mnou položené otázky. Pak se třeba hneme v diskuzi dál.

swarm - blog: http://notebookblog.cz
Apple MacBook Air 13 M1 (16/512GB) + HP EliteBook 840 G5 (i5-8350, 32GB RAM, 512GB NVMe) + DELL Precision 3660 (i7-13700K, 32GB, RTX 3080) + HP DL380 Gen10 (2xXeon 6126, 192GB RAM, 2x NVIDIA Tesla P4)
Apple MacBook Air 13 M1 (16/512GB) + HP EliteBook 840 G5 (i5-8350, 32GB RAM, 512GB NVMe) + DELL Precision 3660 (i7-13700K, 32GB, RTX 3080) + HP DL380 Gen10 (2xXeon 6126, 192GB RAM, 2x NVIDIA Tesla P4)
parametry?
Jsem rád, že jste navštívil toto "téma" věřím, že mi pomůžete. Vaše recenze byla v mnoha ohledech všestranná a v některých věcech mi pomohla v některých jsem ve slepé uličce. Neberte si to špatně, ale jsem dost náročný tip, a pokud mám kupovat notebook za 30tis bez DPH tak si chci být jist.
Dost Vám napoví asi to, že nemám notebook-ten si zatím na krátko půjčuji od známých na práci. Kvalitu těchto notebooků raději nehodnotím, protože jsem rád, že nějaký dostanu na nějakou tu hodinu k zapůjčení.
Teď teda několik konkrétních otázek:
Tuhost notebooku? Vydrží hrubší zacházení anebo ho musím mít v peřince a bát se abych z toho omylem neudělal dva. V recenzi je to takové nějaké(neberte si to špatně, pouze tak to chápu já, ostatní jsou již třeba zběhlí a vše jim je jasné ihned po přečtení recenze). Já potřebuji
trochu konkrétnější(jednoznačné) formulaci typu :"pevná konstrukce, ale u otvírání LCD pozor jinak Vám zůstane v ruce,..."-to je pouze příklad.
Otevřeně říkám, že nerozumím tomu minusu "chybí indikace bezdrátového vysílače"(viz můj první příspěvek).
Výdrž baterie, tak to je pro mě jedna velká neznámá, prošel jsem cca 10 recenzí. Pohybuje se to od 1h 15(viz odkaz na recenzi v D níže) až po vynikající 5hodin(ta vaše recenze). Samozřejmě, že záleží na zatížení. Během Vašeho testu jste měli zapnut "Eco" režim? Jak jste nastavil jas displeje?(málo, středně, hodně).
Hluk, v jedné D recenzi naměřili od cca 39dB. Jestli jsem to z recenze vyčetl správně. Rozhodně to není málo. Hluk cca 20dB je ještě na hranici a dá se bezproblémově pracovat, avšak cca 40dB-tak to je na mě moc.
O vyjádření FSC si myslím své, ale bohužel mám pocit, že jste vadný kus neměl.
http://alatest.co.uk/apps/reviews/56156 ... ook+S6410/
Tato recenze vypadá, že by mi řekla vše pro mě nejasné, ale německy neumím ani slovo, pouze díky některým slovům (číslicím) a odhadům si domýšlím co a jak. Vám třeba pomůže (pokud umíte něm.).
Děkuji moc za ochotu toto téma se mnou řešit. Vážím si toho. Jsem si vědom, že někde si doopravdy vymýšlím, přesto snažte se mě pochopit. Koupit notebook za 30tis bez dph a zjistit, že mám doma malý vysavač, který vydrží dvě hodiny? Svojí případnou reakci zde raději popisovat nebudu.
Jak již jsem napsal v prvním příspěvku. Jsem otevřen veškerým myšlenkám, pokud byste mi doporučil (nebo někdo jiný) jiný notebook…pouslouchám.
Moje priority jsou:1. dlouhá výdrž baterie 2. následně hmotnost 3.váha a velikost(od 12palců do max 14). 4. konektivita(wifi,...)5. výkon.
Notebook budu používat převážně na emaily, internet, world a rád bych aby notebook sem tam snesl práci v programech typu Photoshop. Max cena bez dph je 30tis.
Dost Vám napoví asi to, že nemám notebook-ten si zatím na krátko půjčuji od známých na práci. Kvalitu těchto notebooků raději nehodnotím, protože jsem rád, že nějaký dostanu na nějakou tu hodinu k zapůjčení.
Teď teda několik konkrétních otázek:
Tuhost notebooku? Vydrží hrubší zacházení anebo ho musím mít v peřince a bát se abych z toho omylem neudělal dva. V recenzi je to takové nějaké(neberte si to špatně, pouze tak to chápu já, ostatní jsou již třeba zběhlí a vše jim je jasné ihned po přečtení recenze). Já potřebuji
trochu konkrétnější(jednoznačné) formulaci typu :"pevná konstrukce, ale u otvírání LCD pozor jinak Vám zůstane v ruce,..."-to je pouze příklad.
Otevřeně říkám, že nerozumím tomu minusu "chybí indikace bezdrátového vysílače"(viz můj první příspěvek).
Výdrž baterie, tak to je pro mě jedna velká neznámá, prošel jsem cca 10 recenzí. Pohybuje se to od 1h 15(viz odkaz na recenzi v D níže) až po vynikající 5hodin(ta vaše recenze). Samozřejmě, že záleží na zatížení. Během Vašeho testu jste měli zapnut "Eco" režim? Jak jste nastavil jas displeje?(málo, středně, hodně).
Hluk, v jedné D recenzi naměřili od cca 39dB. Jestli jsem to z recenze vyčetl správně. Rozhodně to není málo. Hluk cca 20dB je ještě na hranici a dá se bezproblémově pracovat, avšak cca 40dB-tak to je na mě moc.
O vyjádření FSC si myslím své, ale bohužel mám pocit, že jste vadný kus neměl.
http://alatest.co.uk/apps/reviews/56156 ... ook+S6410/
Tato recenze vypadá, že by mi řekla vše pro mě nejasné, ale německy neumím ani slovo, pouze díky některým slovům (číslicím) a odhadům si domýšlím co a jak. Vám třeba pomůže (pokud umíte něm.).
Děkuji moc za ochotu toto téma se mnou řešit. Vážím si toho. Jsem si vědom, že někde si doopravdy vymýšlím, přesto snažte se mě pochopit. Koupit notebook za 30tis bez dph a zjistit, že mám doma malý vysavač, který vydrží dvě hodiny? Svojí případnou reakci zde raději popisovat nebudu.
Jak již jsem napsal v prvním příspěvku. Jsem otevřen veškerým myšlenkám, pokud byste mi doporučil (nebo někdo jiný) jiný notebook…pouslouchám.
Moje priority jsou:1. dlouhá výdrž baterie 2. následně hmotnost 3.váha a velikost(od 12palců do max 14). 4. konektivita(wifi,...)5. výkon.
Notebook budu používat převážně na emaily, internet, world a rád bych aby notebook sem tam snesl práci v programech typu Photoshop. Max cena bez dph je 30tis.
- swarm
- Moderátor
- Kontaktovat uživatele:
Ok. Moje otázky jsou z jednoho jediného důvodu. Když uvidim, co lidi chtěj a přijde mi to logický, tak to do příštích recenzí přidám.
K vašim otázkám si trochu dopomůžu citacemi z té mé recenze:
Ohledně hlučnosti to není vadný kus - koukám, že jsem se i málo rozepsal v recenzi. Já už jsem se poinformoval z vlastních zdrojů. Pokud jste náročný na ticho, tak si kupte rovnou něco jiného. To bez debat, protože tenhle chudák fouká pořád a zvuk toho ventilátoru je navíc ještě takový docela "ostrý", takže i nepříjemný. Jenže já jsem na hluk dost náročný uživatel a jsem trochu směrován, abych to tolik nepřenášel do recenzí. Já bych totiž jinak musel zdrbnout asi polovinu ze všech notebooků, co jsem recenzoval (minulý rok tedy 15 ze 30ti). "Tichost" bych hodnotil tak asi na 20% (ze 100). Teď mě moc nenapadá víc podobných ještě hlučnějších notebooků (možná ASUS U3 - ten bych ohodnotil v této kategorii bezkonkurenčně na 0% ...byl schopen přeřvat svým pískavým ventilátorem i hlučný ventilátor přímotopu).
Pokud neumíte německy, tak existuje taková malá náhrada - je to trochu kostrbaté, ale třeba vám to pomůže:
http://translate.google.com/translate?u ... cs&ie=UTF8
K vašim otázkám si trochu dopomůžu citacemi z té mé recenze:
Co k tomu ještě dodat. Osobně si myslím, že mechanicky ten notebook není moc šťastně navržen. Kdybych měl mechanickou odolnost ohodnotit, tak jí dám jen 35%. Bál bych se, že to časem někde popraská, pokud to člověk bude nosit tak jako já často v otevřeném stavu za bok/roh. Klouby si naopak myslim, že jsou v pohodě (většinou, když se něco posere, tak to bývaj právě klouby). Víko je měkký, takže hrozí reálně obtiskávání klávesnice. Vzhledem k těm pevným kloubům tipuju, že nějaké běžné používání to v pohodě snese. Já osobně už bych ale asi volil něco odolnějšího (mé nároky na odolnost jsou ne-bezdůvodně dost vysoké).Konstrukčně už zas tak chválit nebudu; velmi nízká hmotnost v poměru k velikosti notebooku si totiž trochu vybrala svou daň. Vnitřní konstrukce by mohla být pevnější, aby se předešlo mírnému prohýbání základny při uchopení za roh. V případě zatlačení na místa opěrek rukou se plast taktéž nepříjemně prohýbá (a ozývá se praskání). Kryt víka je velmi pružný, jak už to bývá zvykem u všech notebooků s diodami podsvíceným displejem.
Ohledně hlučnosti to není vadný kus - koukám, že jsem se i málo rozepsal v recenzi. Já už jsem se poinformoval z vlastních zdrojů. Pokud jste náročný na ticho, tak si kupte rovnou něco jiného. To bez debat, protože tenhle chudák fouká pořád a zvuk toho ventilátoru je navíc ještě takový docela "ostrý", takže i nepříjemný. Jenže já jsem na hluk dost náročný uživatel a jsem trochu směrován, abych to tolik nepřenášel do recenzí. Já bych totiž jinak musel zdrbnout asi polovinu ze všech notebooků, co jsem recenzoval (minulý rok tedy 15 ze 30ti). "Tichost" bych hodnotil tak asi na 20% (ze 100). Teď mě moc nenapadá víc podobných ještě hlučnějších notebooků (možná ASUS U3 - ten bych ohodnotil v této kategorii bezkonkurenčně na 0% ...byl schopen přeřvat svým pískavým ventilátorem i hlučný ventilátor přímotopu).
Pokud neumíte německy, tak existuje taková malá náhrada - je to trochu kostrbaté, ale třeba vám to pomůže:
http://translate.google.com/translate?u ... cs&ie=UTF8
- swarm
- Moderátor
- Kontaktovat uživatele:
Teď jsem si tu recenzi tak nějak pročetl a přijde mi teda nekonkrétnější než ta naše. Ale to je asi věc názoru.
S tím "sejít" když si to tady zrovna na foru přečtu, tak prostě odpovím. To je asi jediná možnost. Na internetu jsem ale dost často (i na cestách ve vlaku atd), takže to je myslím bez problému.
S tím "sejít" když si to tady zrovna na foru přečtu, tak prostě odpovím. To je asi jediná možnost. Na internetu jsem ale dost často (i na cestách ve vlaku atd), takže to je myslím bez problému.
rozhodnutí?
díky přesnému vyjádření v procentech(tuhost, hlučnost) je více méně rozhodnuto. V otevřeném stavu ho však přenášet nebudu. Notebook budu poutívat každý den a to dost hojně, proto notebook musí vykazovat aspoň nějakou tu pevnost.
Na hluk tak náročný nejsem(tedy za náročného se v tomto směru nepovažuji,na PC neplánuji vodní chlazení). Cca 20dB je u mě snesitelný hluk, ale 40dB? Korektnost D recenze pousoudit nemohu, protože v recenzování nejsem sběhlí, přesto považuji čísla za pravdivá. Máte jiný názor? 40dB je ale vážně moc, až se mi to tedy nechce věřit.
Rád bych byl chytřejší, co tedy znamená toto? "chybí indikace bezdrátového vysílače".
A teď hlavní otázka, došel jsem tedy k závěru, že notebook skoro za 40tis, který zrovna pevností neoplývá a tichem už vůbec ne(jak je to s baterií netuším, ale dle Vaší recenze vypadá OK) kupovat nebudu.
Co si mám tedy koupit. Nezáleží mi na značce, ani na designu. Nechci sebou jednoduše tahat velkou a těžkou krávu a pořád hledat zásuvky.
Prosím poraďte.
Na hluk tak náročný nejsem(tedy za náročného se v tomto směru nepovažuji,na PC neplánuji vodní chlazení). Cca 20dB je u mě snesitelný hluk, ale 40dB? Korektnost D recenze pousoudit nemohu, protože v recenzování nejsem sběhlí, přesto považuji čísla za pravdivá. Máte jiný názor? 40dB je ale vážně moc, až se mi to tedy nechce věřit.
Rád bych byl chytřejší, co tedy znamená toto? "chybí indikace bezdrátového vysílače".
A teď hlavní otázka, došel jsem tedy k závěru, že notebook skoro za 40tis, který zrovna pevností neoplývá a tichem už vůbec ne(jak je to s baterií netuším, ale dle Vaší recenze vypadá OK) kupovat nebudu.
Co si mám tedy koupit. Nezáleží mi na značce, ani na designu. Nechci sebou jednoduše tahat velkou a těžkou krávu a pořád hledat zásuvky.
Prosím poraďte.
hodnocení?
teď jsem pořádně pročetl recenzi v Aj, nechápu to jejich hodnocení, notebook má zvuk jak malý tryskáč a oni mu dají 67 procent? To bych chtěl vidět notebook s 20 procenty. O nula procent ani neuvažuji.
Výdrž té baterie taky není žádný zázrak.
Výdrž té baterie taky není žádný zázrak.
- swarm
- Moderátor
- Kontaktovat uživatele:
On ten notebook neni zas tak špatný. 67% bych mu dal asi taky. Ono dneska obecně je docela úpadek kvality notebooků, protože se všichni snaží tlačit na cenu. Neni to tak dávno, co jsem si za 40 tisíc kupoval notebook, který spadal do toho největšího lowendu a levnější se ani nedělaly.
Ta chybějící indikace znamená, že tam neni dioda, která hlásí, jestli jede wifi/BT.
Ta chybějící indikace znamená, že tam neni dioda, která hlásí, jestli jede wifi/BT.
Tak tohohle notase jsem si poridil. Pred nim jsem vlastnil Asus M6Va, coz je naprosto neco odlisneho. Pokud ohodnotim konstrukci, tak je na tele znat, ze je z plastu s nejakym plechovym vyztuzenim, nicmene mi neprijde az zas tak forove.
Viko displeje je uplne v pohode, kov nebo nejaka slitina, neni co resit.
Co se tyce hluku, ventilator bezi pri napajeni ze site porad, pri napajeni z baterii se vypina. Nicmene neni to az tak hrozne, da se na to zvyknout, ale uznavam, existuji daleko tissi NB.
Co se tyce ostatniho, zatim naprosta spokojenost, displ 13,3 je uplne idealni, vse funguje jak ma. Stale doufam, ze FSC poresi hlasitost v nejakym dalsim updatu biosu (nedavno vysel jeden, co resil otacky vetraku po probuzeni z hibernace ....)
Jeste k argumentum, ze se neco poskodi nebo tak, na NB je 3 roky zaruka v miste instalace NBD, tak myslim, ze neni co resit
Za 3 roky bude stejne zraly do staryho zeleza .....
Viko displeje je uplne v pohode, kov nebo nejaka slitina, neni co resit.
Co se tyce hluku, ventilator bezi pri napajeni ze site porad, pri napajeni z baterii se vypina. Nicmene neni to az tak hrozne, da se na to zvyknout, ale uznavam, existuji daleko tissi NB.
Co se tyce ostatniho, zatim naprosta spokojenost, displ 13,3 je uplne idealni, vse funguje jak ma. Stale doufam, ze FSC poresi hlasitost v nejakym dalsim updatu biosu (nedavno vysel jeden, co resil otacky vetraku po probuzeni z hibernace ....)
Jeste k argumentum, ze se neco poskodi nebo tak, na NB je 3 roky zaruka v miste instalace NBD, tak myslim, ze neni co resit

Zpět na „notebooky Fujitsu (dříve Fujitsu Siemens)“