Core2duo T5450 1,66 GHz alebo turionX2 TL-58 1,9 GHz ktore?

Veškerý hardware pro notebooky. CPU, RAM, HDD, CD, DVD, WiFi, Bluetooth, LCD ...
centos
guru
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod centos » 11 led 2008 15:20

Naprostý souhlas s maxxzem, při upgradu ze slabého desktopu může notebook nahradit desktop v pohodě, sám jsem to tak udělal. Očividný nárůst ve výkonu, menší displej je jen a pouze o zvyku (není problém připojit větší a ruku na srdce, většina lidí má stejně doma noname nanejvýš 17" mizerné kvality), výkonově stačí snad na vše (tak si holt při konvertování videa o trochu déle počkám, no bože..), v případě nedostatečné diskové kapacity by se i k desktopu muselo dokupovat. Jako bonus za vyšší cenu je mobilita. Hry si zahraju taky a nejsem ten typ, co utratí tisíce na Novou A Zaručeně Lepší Grafickou Kartu, aby pak mohl machrovat s počtem fps.
ASUS F3Ka, Arch linux
bo neznamená nebo, ale protože (neboť)..

Sephinoth
občas něco napíše

Příspěvekod Sephinoth » 11 led 2008 15:30

Solitary píše:Tak za tu sunku je i moje PDA Palm T5 plnohodnotna nahrada :lol:
Ted vazne, i tak to nenahradi... samozrejme ze kdyz mas P2 a kupujes proti nemu za 25k nejaky notes tak je to uz uplne jina vykonova trida, ale kde bys zas byl za 25k s desktopem ze?

hmm tak todle bude asi muj prípad,...

z toho co sem pobrouzdal
Turion X2
lepší práce s FPU, 64bitovíma instrukcemi
Core 2 duo, lepší snad ve všem ostatním, méne topí (add sic je taky 64bit, ale AMD je podle toho co sem slyšel na tom v tomdle ohlede predse jenom lépe)

Napr v této recenzi na technetu najdete srovnání C2D T7600 s TurionX2 TL-66
http://notebooky.idnes.cz/formule-v-kan ... yrobci_jza

Solitary
Moderátor
Moderátor

Příspěvekod Solitary » 11 led 2008 15:40

Centos: Kdyz upgradujes ze staryho desktopu, tak je jasny ze ten notebook ho tim vykonem nahradi :roll: to uz pak muzes brat vazne i tu moji poznamku o nahrazeni stareho desktopu PDAckem. Ale nemuzes opomenout, ze ten desktop muzes za dva roky v pohode upgradnout narozdil od toho notesu, kde musis koupit cely stroj, kdezto u desktopu ti bude stacit treba grafika a procesor, kdyz uz bude hodne velky upgrade tak klidne vsechno, zakl.deska,i pameti, ale porad ti to bude podstatne levnejsi nez cely notes, a to uz je nevyhoda notesu, takze jak muze nekdo rict PLNOhodnotna nahrada nechapu. Vy si vybirate za argumenty jen cast pravdy a zbytek jakoze neexistuje nebo je nepodstatny...

Sephinoth: Turiony maj stejnou spotrebu co Core2Duo, takze rozhodne vic netopi...
Naposledy upravil(a) Solitary dne 11 led 2008 15:53, celkem upraveno 1 x.

centos
guru
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod centos » 11 led 2008 15:53

Myslím že je zcela jasné, že stejně výkonný desktop stojí zlomek ceny notebooku a naopak, stejně drahý notebook má zlomek výkonu desktopu. Ostaně to tu už bylo proprané ze všech stran. Kdo kupuje notebook, asi má k tomu důvod. Kdo by se tahal s bednou, monitorem a dalšíma věcma, že. Upgrade desktopu je zcela jistě dobrá a relativně levná věc, ale znovu - chci to přenášet, jaký smysl má desktop? Koupím ho jen proto, že do něj budu moct za pár let narvat nový HW, nechajíc stranou to, že za těch pár let se možná už ani ten upgrade neoplatí..?
Teoreticky se dá tvrdit, že notebook nikdy nemůže být náhradou desktopu, můj názor je, že za dnešní ceny se dá koupit nb, který výkonově vydrží hodně dlouho a NAPROSTÉ většině lidí bude výkonem stačit. Neber "plnohodnotná náhrada" tak doslova.
ASUS F3Ka, Arch linux

Solitary
Moderátor
Moderátor

Příspěvekod Solitary » 11 led 2008 16:03

Jak jinak se ma slovni spojeni "plnohodnotna nahrada" brat, nez jak je napsany? Kdyz to budu chtit brat jinak staci rict slovo "nahrada" a to ja tu netvrdim, ze notebook nemuze byt nahradou za desktop. Kdyz to ma treba clovek jen na mp3,filmy,net tak mu to bude nahradou, ale to pak lze rict i o necem jinem... zase muzu notebook k temto ucelum nahradit PDAckem, protoze tyhle veci tam lze provozovat taky. Nahradou k Wordu ti muze byt poznamkovy blok, nebo papir a tuzka. Format txt je mobilnejsi nez .doc. Jenze kdyz se rekne plnohodnotna nahrada, tak je tim mysleno vse... hry,aplikace,vykon,moznosti... a ve spouste veci notebook desktop proste nahradit nedokaze. Kdezto deskto ma oproti notebooku jednu nevyhodu a to je mobilita, ale oproti notebooku je PDA zas o to vic mobilnejsi. Proto mam oblibene motto, ktere jsem zde na foru psal nejmin 3x :"Pda nenahradi notebook, notebook nenahradi desktop"

centos
guru
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod centos » 11 led 2008 16:07

Když to bereš takhle, tak s tím můžu souhlasit (co neudělá jedno blbé slovní spojení..).
ASUS F3Ka, Arch linux

stigro
občas něco napíše

Příspěvekod stigro » 11 led 2008 16:30

jestli netrvas na toschibe a nepotrebujes mit rozliseni 1600 X 1200 tak se mrkni na vbi mam jeden z jejich modelu vse funguje bezva a budes to mit o kapanek vykonejsi nez co si sem hodil ty a dokonce levnejsi ja mam sestavicku : core 2 duo 2.2hgz 8600m gt grafika 2gb ram atd fakt bomba rozjedes na tom i crysis celkem v poho a cena je 27 000 ted uz asi bbude nizsi mam ho tak 2 mesice www.vbi.cz

maxxz
guru

Příspěvekod maxxz » 11 led 2008 21:56

bože hry nehraju a na moje potřeby je notebook opravdu PLNOhodnotna nahrada za desktop. Proč by nemohla být pro někoho jiného ? Nesmysl Solitary co píšeš. Protože každej od PC čeká něco jiného, proto třeba pro mě je Notebook plnohodnotnou náhradou za PC. A pro někoho kdo hraje hry nikdy nebude. :wink: :wink: Takže je to z cela subjektivní, proto je nesmysl tu psát, že nemůže být plnohodnotnou nahradou za PC, protože to mate lidi. A protože pro někoho může i nemusí být plnohodnout náhradou. A pokud si tu mluvil o špatnách LCD tak potom neříkej, že PDA může být náhradou za starý PC co měl, protože u něj mohl mít klidně kvalitnější CRT monitor s daleko vyšším rozlišením :-P Takže argumenty s PDA si strč za klobouk.
tento účet již není aktivní.

mbelas
guru

Příspěvekod mbelas » 11 led 2008 22:20

:D jasna volba, ber ten turion !!! taky bych sel do něho ikdyž doma mam deskop pentium 4 , notas jsem mel postupne intel pentium-m, pak turion 64, a tedka athlon X2 a reknu ti ze ten turion X2 je solidni kousek, sel bych do něho !!! mi se amd líbí ale dektop bych si asik postavil nejaky core 2 duo, v notasech je na vrcholu intel zatím ale amd chystá do nového roku tah z velkým T !!tak se nechme překvapit

Solitary
Moderátor
Moderátor

Příspěvekod Solitary » 12 led 2008 02:04

maxxz: Zvlastni ze si se tu v jednom threadu docela dost pidil po upgradu sveho procesoru a bezuspesne nebo za premrstene ceny... coz bys u desktopu udelal za pakatel bez problemu doma sam, pokud si aspon trochu zrucny. A to je ten rozdil.
PDA ma zas dotykovy displej :) ale priste nevytrhuj z kontextu, rikal sem ze PDA plnohodnotne nenahradi notebook, ani desktop...

maxxz
guru

Příspěvekod maxxz » 12 led 2008 07:17

Pídil ? tím myslíš, že jsem se zeptal zda je to možný a napsal si na ACER ? Kdybych se po tom pídil už jsem si ten procesor objednal. Rozdíl je v tom chtít dual core (budoucno) nebo ho potřebovat. Já dual core nepotřebuju, ale do budoucna by se mi hodil. Teď budu citovat.

Tak za tu sunku je i moje PDA Palm T5 plnohodnotna nahrada

Já tvrdím, že není. Co mě povíš teď ? BTW. nic jiného o PDA sem tu neviděl, takže jsem nic z kontextu nevytrhl, navíc to je komplet věta po níž už na to nenavazuješ. :wink:

Solitary
Moderátor
Moderátor

Příspěvekod Solitary » 12 led 2008 14:59

To je zvlastni ze za tou vetou je jeste napsano
Tak za tu sunku je i moje PDA Palm T5 plnohodnotna nahrada
Ted vazne, i tak to nenahradi...
a pak ze to neni vytrhovani... a o PDAcku tu pak pisu jeste nekolikrat a chci tim podotknout s nadsazkou ze kdyz notes muze plnohodnotne nahradit desktop, pak by PDA melo podle ty logiky zvladnout nahradit ten starej desktop ci notes ktery budem mit jen multimedialni vyuziti...

maxxz
guru

Příspěvekod maxxz » 12 led 2008 15:52

ouka to jsem nedočetl mje chyba omlouvam se. Co fakt nechápu je co ti tolik brání říct, že notebook může být plnohodnotnou náhradou za desktop, a pro mnohé JE. Pokud jde o to PDA, stejně bych na tom nechtěl čumět na film, tak pro mě by to plnohodntná náhrada nebyla.

kyo
guru

Příspěvekod kyo » 12 led 2008 16:50

ja jsem tedka v hwinfo srovnal vykon cpu, pameti a hdd s mym dosavadnim desktopem - A64 3400, 1GB ram, seagate 7200 320gb ( cca pul roku starej disk ) kterej na beznou praci naprostso staci a jeste dlouho bude a teda nezaostava ntb temer v nicem , ani tolik vyrazne v tom disku coz me prekvapilo. jedinej problem tedy je grafika, a to jen pro ty, co hraji hry.

jen pro zajmavost kdyz uz jsem to delal

hdd

pristupova doba 13,08 desktop vs 15,76

read burst 119,06 vs 94,62

čtení 34,36 vs 22,64

ram

1256 desktop vs. 2629 ntb

cpu - 11745 vs. 48956 :lol:
fpu 36937 vs. 30088
MMX 21566 vs. 61778

z toho to je jasne, ze pro beznou praci je i vykonem 100% dostacujici, jen to vazne neni pro cloveka kterej se zene za kazdym zanedbatelnym zvysenim vykonu s kazdym novym cpu.. zaostava jen disk ale myslim ze kdybych do toho soupnul 7200ot. rozdil uz to nebude ani markantni.

display se mi zda kvalitnejsi nez moje dosavadni LG za 5000kc ( taktez cca pul, trictvrte roku stare) klavesnice spickova, trackpoint pri bezne praci dle me lepsi nez mys.. takze pro me to opravdu naprosto dostacujici nahradaje.
Lenovo Thinkpad R61 - 1680x1050, C2D T7250, 2GB 667mhz, 250GB Seagate Momentus 7200.3, NVS 140m, XP Professional + 3 year carry-in

Solitary
Moderátor
Moderátor

Příspěvekod Solitary » 12 led 2008 18:17

maxxz:Na filmy se na tom kouka docela dobre... v rozliseni 480x320. Brani mi v tom vsechny ty argumenty co sem rekl, co notebook narozdil od desktopu nema. A dle meho jsou docela dulezite

kyo: tak porovnej ceny

Zpět na „Hardware“