Core2duo T5450 1,66 GHz alebo turionX2 TL-58 1,9 GHz ktore?

Veškerý hardware pro notebooky. CPU, RAM, HDD, CD, DVD, WiFi, Bluetooth, LCD ...
dans
občas něco napíše

Příspěvekod dans » 13 led 2008 14:39

čtu to tady celý od začátku a musím uznat, že maxxz uvažuje a chápe to jako normální člověk, a musíš uznat Solitary že nám čtenářům svoje názory pořád už cpát nemusíš, a pořád tady čtu nějaký hádky :) .a radši poraď ostatním jaký noťase si koupit a co je na nich dobrý a špatný
je jasný že komp si hlavně kupujou pařani kterej si nakonfigurujou, ale ostatním se líbí ta mobilita proto nejspíše chtějí ten noťasa nemaj a vůbec se nedivím že je třeba víc pc protože maj lidi ještě pěkně starý compy a před několika rokama byl noťas bych řekl spíše outsider byl docela špatnej ale dnešní noťasy převýšily výkony starejch compů, tak proto je to taková náhrada 8)
Naposledy upravil(a) dans dne 13 led 2008 14:42, celkem upraveno 1 x.

maxxz
guru

Příspěvekod maxxz » 13 led 2008 14:41

Započítej do ceny ještě novou grafiku, kterou jistě budeš upgradovat taky a pokud jde o výkon, tak právě grafika tvoji cenu zdvojnásobí. Jenže takhle to v praxi chodí. Např. hry jsou psané prasečím způsobem a proto pořád upgradujeme. GPU i těch levnějších grafik mají výkon dostačující na prakticky veškerou škálu aplikací a her, ale proč si na ní novou hru hratelně nezahrajeme ? Proč Deus Ex 2 nešel na ani nejnovějších PC správně a sekal se ? A jsme u toho. Není potřeba jen hrubý výkon HW ale taky dobře napsaný SW :wink:

porad to neznamena, ze to musis hned upgradovat, par let ti komp vydrzi a pak to vymenis

A to u notebooku nejde ? :D Znamená to, že přijde nová technologie, novej CPU apod., že ho musíš hned vyměnit ?

Sousedka má stroj založenej na Pentium III na 1 GHz, 1024 MB ram, Geforce 4 TI a jako systém má již pár let Debian, co jí tam nasadil nějaký její znamý. A stačí jí to a když jí rodiče chtěli koupit nový PC tak jim řekla, že ho nepotřebuje a koupila si jiné věci, mobil, oblečení apod. ono to totiž není jen u rodičů. Sousedce je 18 let.

Nepřijde ti, že tak trošku Posthuntíme :D :D :D

dans: I Solitry řekl, že starý PC nahradí prakticky jaký koliv dnešní notebook, o tom se tu nehádáme. Jde tu o to, že pro někoho je a není plnohodnotnou náhradou.
Naposledy upravil(a) maxxz dne 13 led 2008 14:43, celkem upraveno 1 x.
tento účet již není aktivní.

Solitary
Moderátor
Moderátor

Příspěvekod Solitary » 13 led 2008 14:42

Stary kompy byli vykonejsi nez stare notebooky, nove notebooky jsou vykonejsi nez stare kompy... co je pointa? Ze nove kompy jsou zas vykonejsi nez nove notebooky...

maxxz: Samozrejme nemusis ten notes hned kupovat novej kdyz vyjde nova patice, taky ti vydrzi par let,ikdyz to bude chtit asi koupit baterku... ale pak ti na nem neco odejde, nebo uz ti nebude dostatecne dobry a co udelas? Koupis novy za tech 25k... ikdyby ti vydrzel o rok dyl nez tomu desktopari co upgraduje, porad za to vyhodis vic penez, to nemuzes poprit. Notebooky jsou desne nevyhodny pro lidi kterym nestaci 10let Pentium 3...
Jinak nevim proc by nova grafika mela stat tolik ze tu cenu zdvojnasobi, grafiku sezenes i lehce pod 4k s dostatecnym vykonem (HD3850) takze v pripade ze ji bude treba upgradovat zvedne tu cenu na cca tech 12k, coz je porad proti notebooku, kterej ani na ty hry neni naprosto jina cenova liga.

SW optimalizace je problem cele x86 architektury, programatori her proste nemaj takove moznosti, aby dokazali udelat hry plne optimalizovane (ikdyz treba source engine, pouzivanej v HL2 by se dal nazvat velmi dobre optimalizovanym) . Tam si ale nema desktop s notesem co vycitat.
Naposledy upravil(a) Solitary dne 13 led 2008 14:52, celkem upraveno 1 x.

maxxz
guru

Příspěvekod maxxz » 13 led 2008 14:44

ha byl si rychlejší než jsem to stihl dopsat v EDITU :D

dans
občas něco napíše

Příspěvekod dans » 13 led 2008 14:47

no to máš sice solitary pravdu ale asi ostatní třeba nebaví mít compa a chtěj něco menšího a říkám ta mobilita je taky vede k pořízení noťase už vidím jak si někdo do práce potáhne celej comp :D a nebudou si přece taky kupovat něco co se jim nelíbí vzhledově

maxxz
guru

Příspěvekod maxxz » 13 led 2008 14:48

dans: je hezký, že ses mě tu zastal, ale asi vůbec nevíš o čem je řeč jak to tak sleduju :D

dans
občas něco napíše

Příspěvekod dans » 13 led 2008 14:49

jen tady říkám tak obecně věci, to víž že vím ale už se vám do tý hádky zapojovat nebudu :D , je to fakt sranda

Solitary
Moderátor
Moderátor

Příspěvekod Solitary » 13 led 2008 14:55

Dyt se nehadame, pokud jeden druhymu nenadava, jako to tu bylo zpocatku, tak se o hadku nejedna...

maxxz
guru

Příspěvekod maxxz » 13 led 2008 14:58

já myslim, že bychom klidně mohli skončit takhle jak to je. Zasvinili jsme dvě strany téma to se povedlo :D Za sebe říkám, pro mě je notebook plnohodnotná náhrada za desktop a to sem měl našláplej vcelku desktop s Athlonem 64 3000+, gigabyte deskou, 1 GB paměti a Radeon X800GTO 2 v dobách kdy to byla vcelku výkonná grafika 2 roky a něco zpět. A notebook mi ho plně nahradil.

Pro mě je Plnohodnotnou náhradou a tím končím :) Děkuju za pozornost :D

dans
občas něco napíše

Příspěvekod dans » 13 led 2008 14:59

no jo tak máte jen větší výměnu názorů :D

Solitary
Moderátor
Moderátor

Příspěvekod Solitary » 13 led 2008 15:03

Zajimalo by me jak se ti mohla plne nahradit ta grafika :lol: ok ok, uz mlcim :) myslim ze sme si to vyjasnili.

maxxz
guru

Příspěvekod maxxz » 13 led 2008 15:04

jenže to jsem ještě hrál hry :D já už nehraju :D proto mi jí nahradila i integrovaná. HRaju jen CS 1.6 a to dneska běhá prakticky na čemkoliv :D Mám 100 fps a sem spokojen.

EDIT:Vlastně jsem si teď protiřečil :D Hraju ale jen CS 1.6 :D tak takhle

swarm
Moderátor
Moderátor
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod swarm » 13 led 2008 15:21

Ale pánové. Není tohle už trochu OT? :-D

Jinak teda pro mě je notebook úplnou náhradou za stolní počítač a jsem spokojen (výkonově - a to dělám i v matlabu a modelovacích/programovacích nástrojích). V jednu chvíli jsem zjistil, že můj dvouprocesorový P-III 1GHz počítač stačí na všechno, co potřebuju, a ve chvíli, kdy přišly podobně výkonné notebooky, tak jsem na ně přešel. U stolu to mám sice připojené na externí periferie, které cenou převyšují cenu notebooku, ale cena mě až zas tolik netrápila. To podstatné pro mě je, že když se ráno vzbudim, tak se nemusim ani zvednout na to, abych si mohl přečíst poštu/fora/icq (to že 90% času dělám v terénu radši nepočítám).
swarm - blog: http://notebookblog.cz
Apple MacBook Air 13 M1 (16/512GB) + HP EliteBook 840 G5 (i5-8350, 32GB RAM, 512GB NVMe) + DELL Precision 3660 (i7-13700K, 32GB, RTX 3080) + HP DL380 Gen10 (2xXeon 6126, 192GB RAM, 2x NVIDIA Tesla P4)

Solitary
Moderátor
Moderátor

Příspěvekod Solitary » 13 led 2008 16:15

maxxz: CSko stejne neni hra, takze si moc neprotirecis :lol:

macomb
občas něco napíše

Příspěvekod macomb » 20 led 2008 19:42

Hoši, je jedna věc, na kterou při téhle debatě zapomínáte. A tou je zůstatková hodnota hardware, která u notebooků neklesá takovým rapidním způsobem jako jako desktopů. Takže sice notebook výkonově destkopu ve stejné cenové hladině nestačí, ale není to až tak rapidní v dnešní době. Když jsem se díval, tak cena desktopu s příslušenstvým a monitorem vychází zhruba na 3/4 ceny notebooku( u mainstremu), ale zkuste se podívat do bazaru, za kolik se prodávají podobně výkonné desktopy a notebooky. Je jen škoda, že pro použití v noteboocích je vzhledem k jejich konstrukci náročné implementovat velmi výkonou grafickou kartu, a pokud v notebooku je, tak je tam neadekvátní nárůst ceny.

Takže pokud budeš chtít noťas za dva roky prodat a upgradovat výměnným způsobem, tak tě to nevyjde o nijak větší částku, než v případě desktopu. Ostatní už je na rozhodnutí, jestli poměr cena/výkon (či případně maximální výkon) nebo výkon/mobilita

Zpět na „Hardware“