Acer TravelMate 8200 8204WLMi

notebooky Acer (Aspire, TravelMate) a vše kolem
bubuk

Acer TravelMate 8200 8204WLMi

Příspěvekod bubuk » 12 kvě 2006 08:09

Máte už niekto skúsenosti s týmto modelom?? Mám v záujme ho v blízkej dobe kúpiť a chcel by som nazbierať čo najviac poznatkov o ňom...
Nie je to rozlíšenie príliš veľké?? (1680x1050)??

// http://notebooky-recenze.wz.cz/

Michal

Příspěvekod Michal » 12 kvě 2006 08:17

Měl jsem trochu strach, že to bude šmejd...jak mnoho lidí všude píše. Mám ho doma a nemohu si vubec stežovat! nna naročné aplikace je za ty peníze jedinečný a co se týče rozlošení ?? velke? a komu by to vadilo?? :-) Když se ti na plochu vejde o 40% více než u standartu? pro cad ideal .a nic s menším bych nikdy nekoupil.

Návštěvník

Příspěvekod Návštěvník » 12 kvě 2006 09:46

bubuk

Příspěvekod bubuk » 12 kvě 2006 10:12

Tiež si myslím že šmejd v takej cenovej kategórii to asi nebude...ked je to vlajková loď Aceru...
Kedy si ho kupoval?? Takže vravíš že spokojnosť nadovšetko??? Som rád že to rozlíšenie je OK lebo som mal s toho trochu obavu...
Skúšal si aj nejaké games??
Kde si ho kupoval ja mám na pláne v Czechcomputery...tam je naj cena
No Hardware-ovo je to delo aj v testoch je naj....
Je k tomu notesu aj ten VoIP phone??

Návštěvník

Příspěvekod Návštěvník » 12 kvě 2006 10:45

rozlišení neni problém ba právě naopak ... větší písmenka si můžeš nastavit vždycky a menší rozlišení taky :D ... ovšem když chceš jemné detaily tak tu možnost máš a o tom to je ... nehledě na možnost umístění většího počtu informací na LCD viz výše

Pribinakk
občas něco napíše

Příspěvekod Pribinakk » 12 kvě 2006 15:15

Uz ubehl necelej mesic co sem si poridil 8204rku a musim konstatovat ze je to super model notebooku, kterej poskytuje naslaplej vykon pri stale dobre mobilite, ktera pro me konci prave na hranici stale schudnych 3kg.. Co se tyce designu je to taky pastva pro oci, to mi verte ;]... Samozrejme po koupi sem ihned nahodil vlastni instalaci Windows, ktera uz tak perfektnimu vykonu pridala cca 25-30% (vy co se radi hrabete v systemu jiste vite o cem mluvim ;] ).. pokud vas nekoho zajima co vsechno treba dokaze na tyhle masince bezet dohromady klidne se ptejte, to dvoujadro opravdu dela divy!! To ocenite hlavne pokud si potrpite na RYCHLOU a PLYNULOU praci... ja napriklad pracuji se zvukem kde vyuzivam spousty efektu a externich soubezne bezicich aplikaci, takze roztahnout si takovy seqvencer na celou sirku monitoru popr. rozdelit si plochu na dve casti je pro me featurka, na kterou si pomalu zacinam zvykat jak na teplou vodu (podobne je to s 5ti stupnovym zakrovenim klavesnice...... Jedna se v podstate o nejvykonejsi notebook v ramci 15,4'' vestsi vykony jsou uz pouze na 17'' a popr. 19'' DTR stanicich. Co se tyce grafickeho vykonu a hrani her je az prekvapujici co takova grafika ve spojeni s timto procakem a pameti dokaze... viz. http://www.notebookforums.com/showthread.php?t=148681 - taky se divite? :]]] divit se nebudete... (samozrejme by me zajimalo jak by takovymu notebooku slusel treba graficky cip ati-X1800XT). Doporucui nahodit omega drivery!!! Navic na foru http://www.notebookforums.com vam id Travel Matey muze poradit, jak muzete prislusnou grafiku nataktovat tak, aby vase 8204rka podavala jeste vyssi vykony nez jsou uvedeny v recenzi na tomto serveru (informativne - 3DMark01: 21495, 3DMark03: 8835, 3DMark05: 5174, 3DMark06: 2304). Hraci pak mohou sdilet svoje poznatky take na http://www.thegamebooks.com . Jeste bych vyzdvihl perfektni dispej, odvadeni tepla a integrovany wi-fi adapter... Po uplnynuti zarucni doby bych premyslel o lepsim grafickem cipu, ne proto ze by snad neposkytoval az prekvapujici vykon, ale z duvodu ze mam proste pocit ,ze potencial cele tehle konfiguraci za predpokladu udrzeni tepelnych predpokladu (cili jedine ATi) je jeste vyssi! FFD disky by vzhledem k rychlemu vyvoji slusely snad vsem notebookum :). Pokud nekdo budete mit dotazy k tomuto notebooku rad vam je zkusim zodpovedet..... ;]

Leucin
občas něco napíše

Příspěvekod Leucin » 12 kvě 2006 22:32

http://www.notebookreview.com/default.asp?newsID=2783

v recenzi boli spomenute vytky na kvalitu spracovania a kvalitu displeja. mate podobny nazor? inak ma laptop v podstate zaujal

Pribinakk
občas něco napíše

Příspěvekod Pribinakk » 12 kvě 2006 23:26

Leucin píše:http://www.notebookreview.com/default.asp?newsID=2783

v recenzi boli spomenute vytky na kvalitu spracovania a kvalitu displeja. mate podobny nazor? inak ma laptop v podstate zaujal

Pokud mohu dovolim si cistovat uryvek z recenze tohoto serveru:
O zobrazování se stará velice kvalitní displej typu WSXGA+ s maximálním rozlišením 1680 x 1050 pixelů a velikosti 15,4". Takovéto rozlišení plochy, navíc použité na širokoúhlém displeji, dává uživateli již skutečné moře prostoru pro okna, ikony a jiné objekty na ploše. Obraz je velice pěkný a ostrý i při nastavení nejvyššího rozlišení. Kladně musím ohodnotit i široké rozpětí nastavení jasu. O pozorovacích úhlech a době odezvy snad již ani nemá cenu psát. Na tomto displeji bude pro vás jakákoli práce či zábava potěšením.
Ovsem nedokazu posoudit jaka byla kvalita displeje u porovnavaneho modelu. Pokud mate na mysli zpracovavani dat ve smyslu 5400rpm disku, budete mile prekvapen :? Stale bych chtel pripomenout ze se jedna o nejvykonnesi notebook teto velikostni kategorie 15,4" (viz. http://www.notebookforums.com/showthread.php?t=149369) cili si predevsim uzijete obojiho vykonu i mobility..

Snad jedine co jsem shledal opravdu zbytecnym je pribaleny VoIP Phone komunikujici pres Bluetooth a drobnou vytku bych mel take k reproduktorum, na dvd filmy sedi tento "televizni" zvuk takrikajic akorat... ovsem pri poslechu muziky je slyset znacne zkresleni... Pochopitlne neni naplni tohoto notebooku poustet si mp3 (ci bezkompresni formaty) pres vestavene repro avsak bavim se o realnem "televiznim" zkresleni..

Luboš

Kvalita displeje? Obrovské zklamání!!!

Příspěvekod Luboš » 14 kvě 2006 13:15

Pribinakk píše:
Leucin píše:http://www.notebookreview.com/default.asp?newsID=2783

Pokud mohu dovolim si cistovat uryvek z recenze tohoto serveru:
O zobrazování se stará velice kvalitní displej typu WSXGA+ s maximálním rozlišením 1680 x 1050 pixelů a velikosti 15,4". Takovéto rozlišení plochy, navíc použité na širokoúhlém displeji, dává uživateli již skutečné moře prostoru pro okna, ikony a jiné objekty na ploše. Obraz je velice pěkný a ostrý i při nastavení nejvyššího rozlišení. Kladně musím ohodnotit i široké rozpětí nastavení jasu. O pozorovacích úhlech a době odezvy snad již ani nemá cenu psát. Na tomto displeji bude pro vás jakákoli práce či zábava potěšením.
Ovsem nedokazu posoudit jaka byla kvalita displeje u porovnavaneho modelu. Pokud mate na mysli zpracovavani dat ve smyslu 5400rpm disku, budete mile prekvapen :? Stale bych chtel pripomenout ze se jedna o nejvykonnesi notebook teto velikostni kategorie 15,4" (viz. http://www.notebookforums.com/showthread.php?t=149369) cili si predevsim uzijete obojiho vykonu i mobility..

Snad jedine co jsem shledal opravdu zbytecnym je pribaleny VoIP Phone komunikujici pres Bluetooth a drobnou vytku bych mel take k reproduktorum, na dvd filmy sedi tento "televizni" zvuk takrikajic akorat... ovsem pri poslechu muziky je slyset znacne zkresleni... Pochopitlne neni naplni tohoto notebooku poustet si mp3 (ci bezkompresni formaty) pres vestavene repro avsak bavim se o realnem "televiznim" zkresleni..

No, já teda nevím - pořídil jsem si na konci února jeden z prvních těchto notebooků, co byly do ČR dovezeny, a to ještě "zatepla" přímo od distributora - a ve srovnání s mým předchozím Acerem 8006 s 15,1" SXGA-displejem je kvalita displeje tohoto Aceru 8204 pro mne obrovským ZKLAMÁNÍM.

Nevím, jestli náhodou nemám nějaký nepovedený kus z prvních sérií s vadným displejem, ale zejména když na tomhle displeji nastavím maximální možný JAS a postavím jej vedle onoho dva roky sarého modelu 8006, je patrné, že se tenhle displej (který při tomto přímém srovnání zobrazuje jaksi "vyblitě") vůbec nepovedl.

Trošičku (ale opravdu jen trošičku) se to zlepšilo, když jsem si trochu pohrál s nastavením grafické karty, ale ani to nijka zásadně nepomohlo.

Mé zklamání je přitom o to větší, že jinak je ten notebook docela prima (byť příliš nechápu, proč je DVD-mechanika na levé straně a proč i jinak tenhle notebook působí, jako by byl navržen pro leváky, a taky mi přijde líto, že VGA-konektoru na jeho pravém boku chybí matičky pro spolehlivé uchycení VGA-kabelu).

Měl jsem totiž už před časem možnost si pár hodin "užívat" s notebookem DELL s 15,4" WUXGA displejem - a to bylo ve srovnání displejem Aceru 8204 přeci jen něco úplně jiného .

To, že Acer nedodává s WUXGA displejem ani tuto svoji "vlajkovou loď", bych mu přitom klidně odpustil (15,4" WUXGA je totiž už fakt jen pro lidi s hodně dobrým zrakem) - ale že bude její WSXGA-displej co do maximálního možného nastavitelného jasu/kontrastu výrazně horší, než 15,1" SXGA-displej v modelu Acer 8006, to mě fakt hóóódně moc zklamalo...

A ponaučení propříště?

Už si nikdy nekoupím notebook, jehož kvalitu displeje nebudu mít možnost NA VLASTNÍ OČI PŘÍMO POROVNAT s jeho předchůdcem (či ještě lépe) s jeho konkurencí ve stejné cenové kategorii!!!

Pribinakk
občas něco napíše

Příspěvekod Pribinakk » 14 kvě 2006 14:38

Nevim jake mate individualni pozadavky na kvalitu displeje. Vetsinou travim s notebookem cca 14h denne a proto dle potreby pouzivam prevazne nizsi spektrum jasu co tento notebook nabizi, presto si opravdu nemohu stezovat (u dvd filmu uz vubec) ;) O tech problemových kusech z prvotních sérií jsem slysel, ale nic divneho jsem nezaznamenal. Jinak co se tyce te mechaniky, já jsem levák, takže v tom možná bude ten zakopaný pes ;) Rozlozeni USB portu je na obou stranach takze umisteni mechaniky imho nehraje az takovou roli. Pravou rukou ovladam touchpad, popr. mam vedle ntb podlozku na mys ktera by prekazela mechanice, levou rukou obslouzim mechaniku aniz bych musel necim hybat..

bubuk

Příspěvekod bubuk » 15 kvě 2006 06:57

Tak to je paráda ste ma potešili...už nech ho mám doma...
Akú verziu omega driverov si tam nahodil?? Aj si sa pokúšal nataktovať tú GPU-len aby to stačilo chladiť :lol: ....
Pri hraní hier namá snahu displej robiť šmuhy?? Čo som pozeral tak tieto LCD by mali mať odozvu 16ms...čo je dosť :?
Čo sa týka toho VoIP telefonu je to podľa mňa pekná hračka..aspoň pohodlne môže človek telefonovať cez net...

Kde ste kupovali túto mašinku??

Luboš

2Pribinakk: Kvalita displeje

Příspěvekod Luboš » 15 kvě 2006 12:09

Taky na tom dělám tak 12 hodin denně.

V místnosti, do které právě nepálí slunko (nebo při stažených žaluziích) ten nižší jas/kontrast displeje opravdu není problém.

Jenže já na tom občas potřebuji dělat na cestách v autě, a když právě svítí sluníčko, ocela se mi po displeji v mém starém dobrém Aceru 8006 stýská.

Až ale někde potkám někoho, kdo bude mít taky Acer 8204, zkusím si srovnat kvalitu jeho displeje s kvalitou displeje mého notebooku a jestli bude ten můj výrazně horší, pokusím se to reklamovat.

Pribinakk
občas něco napíše

Příspěvekod Pribinakk » 15 kvě 2006 15:06

bubuk píše:Tak to je paráda ste ma potešili...už nech ho mám doma...
Akú verziu omega driverov si tam nahodil?? Aj si sa pokúšal nataktovať tú GPU-len aby to stačilo chladiť :lol: ....
Pri hraní hier namá snahu displej robiť šmuhy?? Čo som pozeral tak tieto LCD by mali mať odozvu 16ms...čo je dosť :?
Čo sa týka toho VoIP telefonu je to podľa mňa pekná hračka..aspoň pohodlne môže človek telefonovať cez net...

Kde ste kupovali túto mašinku??

Momentalne nejvyssi verze omega driveru je 3.8.231 stojici na na Catalystu 6.3 ( viz. http://www.omegadrivers.net/ ) ale vzhledem k nedavnemu releasu Catalystu 6.4 se da ocekavat nova verze velmi brzy.. nekdo dokonce trvdi ze hned na tyden na to maji vyjit drivery uz na bazi Catalystu 6.5. GPU nataktovane nemam vzhledem k tomu jak casto mam notebook zapnuty, nevim jestli by to delalo uplnou dobrotu, samozrejme v zavislosti na velkem ci malem zvyseni taktu jadra. Chce to bud trpelive prozkouset nebo se hodne ptat :lol: Jinak jeste co se tyce tech smouh, jedinkrat sem je zaznamenal u beziciho vizualizacniho pluginu prave po naistalovani tech omeg, kupodivu ale stacilo pouhe restartovani te aplikace a problem byl razem fuc... pokud se takovyto problem z nejakych duvodu vyskytne, je vetsinou popisovan jako "chyba" v konfiguraci karty.. nikoli vsak nejde o mechanicke ci trvale poskozeni.. spis by se melo ATi zamyslet a konecne prijit s podporou mobilnich cipu! jinak muzeme jen doufat ze kazde dalsi Catalysty budou zbaveny pripadnych bugu.

Zde je navod cloveka ktery dosahl mnou vyse zminenych score v ruznych verzich programu 3DMark.. jinak pokud neminite taktovat kartu, pak se setkate z castym doporucenim omeg, ktere bezpochyby bez deafaultnich nastaveni nejaky ten bodik pridaji :wink:

First off, install the Catalyst 6.2 desktop drivers - the 6.3's are marginally slower, and mess with ATI Tool (it thinks the speeds are much lower than actual). Also, don't waste your time with the Omega's - there 0% faster and only mess up the TV Out on the X1600.

1. Download the Catalyst 6.2 Installer.

2. Run the install, taking note of (or changing) the path where the installation files will be extracted to. You will end up getting an error, but this is expected - OK your way out.

3. Open Display Settings, click the Settings tab, then the Advanced button.

4. In the display adaptor properties window, click the Adaptor tab, then the Properties button.

5. Click the Driver tab, the Update Driver..

6. In the Hardware Update wizard, select these options for each page:

Page 1: No, not this time
Page 2: Install from a list or specific location
Page 3: Don't search. I will choose the driver to install

7. On page 4 of the wizard, click the Have Disk button, the in the dialog window, click Browse and go to the extract path noted in step 2. From there drill down to Driver > 2KXP_INF and select the first *.inf file you see.

8. You will now see a huge list of cards supported by the 6.2 drivers - scroll down a little over half-way and select "RADEON X1600 Series", the click Next.

9. Eat the warning (click OK).

10. Click Finish and reboot.

The Next step is to setup ATI Tool. Download and install version 0.25 Beta 12 here. Note that Beta 13 does not work properly - Beta 14 might but I haven't bothered to try it (if it ain't broke, don't fix it).

1. Click the Find Max Mem button, and watch the preview window carefully - if you see *any* artifacts in the image (manifested as yellow dots on my X1600), abort the test and knock the memory clock down 5MHz.

2. With the memory overclocked, click the Find Max Core button. As above if you see any artifacts, abort and knock it down 5MHz.

3. Click the Save button and save your max overclock settings.

Now all that's left is to run 3DMark and ensure your overclock settings are truly stable - if you see *any* artifacts in the 3DMark tests, Abort them immediately, go back to ATI Tool, reduce your overclock by 5MHz for both the Core and the Memory, give your system a little time to cool down, then try again.

Rinse, lather and repeat until you find the maximum stable settings for your system.

Note that this is all at your own risk, and please do submit your projects to the 3DMark ORB, publish them, and provide some links for us here!

bbblastiq

a case?

Příspěvekod bbblastiq » 17 kvě 2006 01:22

hello people, tak by ma zaujimalo, kto ten notebook ma, ako je to s jeho "obalom" .. alebo sasi, alebo ako tomu hovorite ? proste, ci je pevny, viete co mam na mysli, na dotyk, ze ci je stabilny, pevny, nie taky kus plastu co sa hned oskrabe, viem ze ma neake karbonove obaly a tak, ale asi len na displayi, mozno sa mylim, neviem, ale zaujimalo by ma to, pretoze nemam velmi chut mat "makky" notebook :) a trosku som sa rozhodoval aj pre tento kus, len neviem, co s tym displayom, a s case-om .. dikes :)

LeV
občas něco napíše

Re: a case?

Příspěvekod LeV » 17 kvě 2006 07:16

bbblastiq píše:hello people, tak by ma zaujimalo, kto ten notebook ma, ako je to s jeho "obalom" .. alebo sasi, alebo ako tomu hovorite ? proste, ci je pevny, viete co mam na mysli, na dotyk, ze ci je stabilny, pevny, nie taky kus plastu co sa hned oskrabe, viem ze ma neake karbonove obaly a tak, ale asi len na displayi, mozno sa mylim, neviem, ale zaujimalo by ma to, pretoze nemam velmi chut mat "makky" notebook :) a trosku som sa rozhodoval aj pre tento kus, len neviem, co s tym displayom, a s case-om .. dikes :)
Zpracování by mělo být jako u Ferrari. Na dotyk příjemný jako pogumovaný povrch a konstrukce pevná.

Zpět na „notebooky Acer“