Ahojte, už dlouho se rozmýšlím mezi těmato dvěma. Prošel sem snad všechno, ale pořád se nemůžu rozhodnout.
Hlavní využití bude hudba, filmy, hry a sem tam nějaká ta práce... Bude se mnou hodně cestovat a jezdit do školy, takže požaduji pevnost, a aby aspoň ty tři hodiny vydržel. Chtěl sem se vejít do 30tis. HP to splňuje, aji se mi víc líbí. Ale zase to Vaio podporuje XP, takže fakt nevím...
HP Pavilion dv6690 http://hewlettpackard.mironet.cz/hp-pav ... p+dp79298/
+ větší HD
+design
+údajně lepší zvuk
+ ušetřím 5tis.
- servis
SONY Vaio FZ21M http://sony.mironet.cz/sony-vaio-fz21m- ... p+dp79079/
+možnost XP
+lepší Video Card
+Blue Ray
+lepší display
+prý se míň zahřívá
Co z toho usoudit? stojí těch 5000 za to? Nevím, jak sou na tom u SONY se servisem, ale myslím, že horší než u těch Pavilionů to nebude.
Zkuste poradit, budu vděčný za všechno.
SONY Vaio FZ21M nebo HP Pavilion dv6690 ???
OMG
o par riadkov nizsie mas SONY Vaio FZ21M vz. HP Pavilion dv6690 http://notebooky-forum.notebook.cz/viewtopic.php?t=7571
moderatori plz lock

moderatori plz lock
Predator 15, MBP 13 Early 2015, T410, Apple iPad 9.7 (2018), Kindle Fire HD 8
Zaprvé - Sony Vaio FZ WinXP nepodporuje. Je sice možné systém na ntb. provozovat, ale musíš si pomoci sám.
Zadruhé - Vaio se s Pavilionem nedá moc srovnat - kromě toho, že je hezčí (dobře, to je do jisté míry subjektivní a tobě se Pavilion líbí víc, však na fotkách JE pěkný...) je i mnohem lépe konstruované (například NENÍ jen plastové). Kromě toho je na 15.4 docela MALÉ a lehké.
Displej - jednoznačně mnohem lepší Vaio.
Grafická karta - oba GF8400, ale Pavilion JEN GS, Vaio výkonější GT verze. Rozdíl podle testů značný JE.
Vaio umí přehrávat Blue-ray. Má i HDMI výstup - bude ti fungovat jako dobrý základ pro domácí kino.
Zvuk MOŽNÁ lépe reprodukuje Pavilion, ale ani jeho repráčky nejsou vlastně na nic, jestli to se zvukem myslíš jen trochu vážně, pak to chce externí bedny a nebo sluchátka. Vaio určitě nebude o MOC horší.
Vaio má například i lepší wi-fi kartu.
Co se týče zahřívání, podle zahr. testů je Vaio na tom dobře, s výdrží baterky je to horší, ale Pavilion lepší nebude. K Vaiu určitě existuje baterka s větší kapacitou, ale stojí moc peněz.
Pavilion bude mít lepší čtečku karet, má dálkový ovládání (zbytečný nesmysl, pro mě), ale pokud chceš vybrat lepší stroj a není ti líto těch 5000, ber Vaio.
Jde o to, že Pavilion se mi taky líbil, dokud jsem jich u kamarádů pár neviděl.
Zadruhé - Vaio se s Pavilionem nedá moc srovnat - kromě toho, že je hezčí (dobře, to je do jisté míry subjektivní a tobě se Pavilion líbí víc, však na fotkách JE pěkný...) je i mnohem lépe konstruované (například NENÍ jen plastové). Kromě toho je na 15.4 docela MALÉ a lehké.
Displej - jednoznačně mnohem lepší Vaio.
Grafická karta - oba GF8400, ale Pavilion JEN GS, Vaio výkonější GT verze. Rozdíl podle testů značný JE.
Vaio umí přehrávat Blue-ray. Má i HDMI výstup - bude ti fungovat jako dobrý základ pro domácí kino.
Zvuk MOŽNÁ lépe reprodukuje Pavilion, ale ani jeho repráčky nejsou vlastně na nic, jestli to se zvukem myslíš jen trochu vážně, pak to chce externí bedny a nebo sluchátka. Vaio určitě nebude o MOC horší.
Vaio má například i lepší wi-fi kartu.
Co se týče zahřívání, podle zahr. testů je Vaio na tom dobře, s výdrží baterky je to horší, ale Pavilion lepší nebude. K Vaiu určitě existuje baterka s větší kapacitou, ale stojí moc peněz.
Pavilion bude mít lepší čtečku karet, má dálkový ovládání (zbytečný nesmysl, pro mě), ale pokud chceš vybrat lepší stroj a není ti líto těch 5000, ber Vaio.
Jde o to, že Pavilion se mi taky líbil, dokud jsem jich u kamarádů pár neviděl.
-
- Moderátor
Zpět na „Jaký vybrat notebook“