Rád bych si koupil svůj první notebook.Měl jsem v práci jako svůj druhý počítač stolní PC DURON 1800 na VIA KT333,256 RAM a WinXP s 17 monitorem a proto bych rád něco podobného v mobilní variantě.Moc se zatím nevyznám v parametrech co se týká procesoru,chipsetu a grafické karty a proto prosím o radu.Notebook bude převážně využíván na kancelářské aplikace,občané grafické úpravy,pouštění si filmu nebo i na zahrání si nějaké méně náročné hry.Vybral jsem si Extensu 5220 nebo 5620.Která z nich je na mé použití vhodnější.Předpokládám 1G RAM a 15,4 palců mi stačí.Nebo jestli mi poradíte něco jiného,nebudu se bránit.Bohužel jsem omezen rozpočtem asi 15000 kč.
Děkuji všem za pomoc při rozhodování.
Acer Extensa 5220 nebo Extensa 5620
Ahoj,
mam 5220, 120hdd a 2gb RAM.Bez OS.
12800,- s dph.
Maximalni spokojenost.Interent, hudba, filmy vpohode.
Na hry to moc neni.Videl bych to tak max na hry typu Call of duty 1, nebo Mafie
Baterka pri ztlumenem podsviceni cca 2 hodiny serfovani.
Musis asi rozmyslet, na co to presne chces.
PS: ja kupoval dva stejne notebooky a u obou pri nabijeni neprijemne piskala nabijecka.
Nevim zda je to vlastnost, nebo jsem mel smulu na vadnou serii.Jednu nabijecku jsem vysmelil v praci a druhou nahradil adapterem od HP.
To je zatim jedine negativum co pozoruji
mam 5220, 120hdd a 2gb RAM.Bez OS.
12800,- s dph.
Maximalni spokojenost.Interent, hudba, filmy vpohode.
Na hry to moc neni.Videl bych to tak max na hry typu Call of duty 1, nebo Mafie
Baterka pri ztlumenem podsviceni cca 2 hodiny serfovani.
Musis asi rozmyslet, na co to presne chces.
PS: ja kupoval dva stejne notebooky a u obou pri nabijeni neprijemne piskala nabijecka.
Nevim zda je to vlastnost, nebo jsem mel smulu na vadnou serii.Jednu nabijecku jsem vysmelil v praci a druhou nahradil adapterem od HP.
To je zatim jedine negativum co pozoruji
Hardwarové konfigurace
Acer Extensa 5220
mobilní technologie s procesorem Intel® Celeron® M 530SR 1,73 GHz,
mobilní čipová sada Intel® GL960Express, Acer InviLink™ 802.11b/g Wi-Fi CERTIFIED™, 15,4”WXGA,
mobile Intel® GMA 3100 shared, 512 MB DDRII, 80 GB HDD S-ATA 5400 ot., DVD-Supermulti, modem, LAN,
WLAN, čtečka karet 5 v 1, 6-ti čl. baterie, ORPC
Acer Extensa 56200
mobilní technologie Intel® Centrino® Duo s procesorem Intel®
Core™2 Duo T5250 1,5 GHz - mobilní čipová sada Intel® PM965 Express - Acer InviLink™, ATI X2400-XT,
802.11b/g Wi-Fi CERTIFIED™, 15,4”WXGA CrystalBrite, 1 x 1024 MB DDRII, 160 GB HDD S-ATA 5400 ot.,
DVD SuperMulti, WLAN, 6 článková baterie, ProFile, ORPC
Acer Extensa 5220
mobilní technologie s procesorem Intel® Celeron® M 530SR 1,73 GHz,
mobilní čipová sada Intel® GL960Express, Acer InviLink™ 802.11b/g Wi-Fi CERTIFIED™, 15,4”WXGA,
mobile Intel® GMA 3100 shared, 512 MB DDRII, 80 GB HDD S-ATA 5400 ot., DVD-Supermulti, modem, LAN,
WLAN, čtečka karet 5 v 1, 6-ti čl. baterie, ORPC
Acer Extensa 56200
mobilní technologie Intel® Centrino® Duo s procesorem Intel®
Core™2 Duo T5250 1,5 GHz - mobilní čipová sada Intel® PM965 Express - Acer InviLink™, ATI X2400-XT,
802.11b/g Wi-Fi CERTIFIED™, 15,4”WXGA CrystalBrite, 1 x 1024 MB DDRII, 160 GB HDD S-ATA 5400 ot.,
DVD SuperMulti, WLAN, 6 článková baterie, ProFile, ORPC
No tak i co se týče výdrže baterky je 5620 lepší, jelikož u 5220 je celeron a ten se nedá podtaktovat a má vyžší spotřebu energie... Jednoznačně je lepší ta 5620, má větší HDD i RAM a to dvojnásbně, ale co já vím, tak je tam rozdíl v ceně okolo 3 až 4 tisíc... Ta 5220 je jen na základní kancelářské práce, co se týče her, tak bych to neviděl ani na tu Mafii..
Rozhodnutí je na tobě..
Rozhodnutí je na tobě..
Delfin píše:No tak i co se týče výdrže baterky je 5620 lepší, jelikož u 5220 je celeron a ten se nedá podtaktovat a má vyžší spotřebu energie... Jednoznačně je lepší ta 5620, má větší HDD i RAM a to dvojnásbně, ale co já vím, tak je tam rozdíl v ceně okolo 3 až 4 tisíc... Ta 5220 je jen na základní kancelářské práce, co se týče her, tak bych to neviděl ani na tu Mafii..
Rozhodnutí je na tobě..
Jaktoze nejde podtaktovat? Ja vim, ze drive celerony podtaktovat nesly, ale nainstaloval jsem si tu utilitu od ACERu (e power) a tam si muzes nastavit rychlost procesoru a dokonce mam overene, ze to opravdu ten procesor zpomali (test v 3D MArku na low a high speed procesoru). Bylo mi to taky divny, ale vypada to, ze to tak funguje. Jinak ty hry - Mafie jde v pohode, ted parim i civilizaci 4, ale tam je jedno, jestli to jde o par snimku min, nez je potreba:) A treba World of Warcraft jde taky v poho
No nechci se hadat, ale ja mel mobilniho Celerona M 440 a mzu rict ze takovou Extensu by strcil do kapsy. Opravdu vydrzel jet na baterii 3 hodiny, kdezto Extensa 5620 max 2:30 hodiny. Navic modelu 5220 nahrava to ze ma intelackou integrovanou grafiku, takze odber oproti HD2400 XT je opravdu minimalni, ale je to na ukor samozrejme vykonu. Ale kdyz opravdu porovnas HW vybavu 5220 vs. 5620, rozhodne v pomeru cena vykon vitezi 5620 to bez debat. Navic se v dnesni dobe ani nevyplati kupovat jednojadrove procaky, takze byt tebou pokud chces neco lepsiho nez Celerona M mrknu bych po mobilnim Pentiu M DC (T2310, T2330), je to velice zajimavy procesor a cenove ty notasy vyjdou uplne stejne, ne-li levneji a vykon urcite bude vyzsi.