Přetaktoval jsem...
Přetaktoval jsem...
Dobrý den,přetaktil jsem svůj Acer Aspire 5520 s procíkem Athlon x2 z 1,8 na 2,0 GHZ,mám snížený napětí RM Clockem na 0,950V a po dvouhodinový zátěži mi NHC píše teplotu procesoru 76 a disku 51 stupňů,tak se chci zeptat vás,co do toho děláte,jestli to vydrží delší dobu bez vyhoření Díky
-
- píše často
Tak on se ti nespálí protože mají pojistku, která při překročení určité tepoty zavelí, že se počítač vypne.
Musíš jen doufat, že ta ochrana funguje.
Už jsem viděl v provozu i booky s teplotou 84 stupnů.. sice se přehřívali jako prase, ale pořád fungovaly.
Musíš jen doufat, že ta ochrana funguje.
Už jsem viděl v provozu i booky s teplotou 84 stupnů.. sice se přehřívali jako prase, ale pořád fungovaly.
Dell studio 1537
Fujitsu Siemens Esprimo M9400.
ASUS A6
Acer TM 4151 LMi
Nachystej mi uzenáče na snídani jsem zpátky!
ASUS A6
Acer TM 4151 LMi
-
- Moderátor
..
tohle nechápu, chceš o něco výkonnější notebook? připlať si, ale nejsem fanda ždímat book až mez kterou stanovil výrobce, oni asi věděli proč má takovou pracovní frakvenci jakou má ať už co do bezpečnosti, životnosti nebo výdrže baterie .... i kdyby ti to náhodou "drželo" nenapadlo te že tím dost ubíráš na životnosti notebooku?
BTW: počkej až se ti to pokaká ... a budeš muset otestovat onen všemi "vychvalovaný" servis aceru
BTW: počkej až se ti to pokaká ... a budeš muset otestovat onen všemi "vychvalovaný" servis aceru
Toshiba R600-10W
-
- píše často
Taky nejsem zastánem taktování.
Ale tak, když si někdo prostě na sebe to riziko vezme a ještě k tomu AMD sou na to jako stvořený... ale řekl bych, že lepší je to dělat na stolním - hold každého věc. Každopáně teplota 74 není zatím kritická.. i acer udává jako tu vypínací přesahující tuším 80 stupňů.
Každopávně víc bych to nedráždil
Ale tak, když si někdo prostě na sebe to riziko vezme a ještě k tomu AMD sou na to jako stvořený... ale řekl bych, že lepší je to dělat na stolním - hold každého věc. Každopáně teplota 74 není zatím kritická.. i acer udává jako tu vypínací přesahující tuším 80 stupňů.
Každopávně víc bych to nedráždil
Dell studio 1537
ASUS A6
Acer TM 4151 LMi
ASUS A6
Acer TM 4151 LMi
..
záleží k čemu notebook používáš a jestli ti "hodně" pomůže ten takt ... zvaž zda je to přijatelné riziko aj. a v neposlední řadě životnost booku kterou tim "očesáváš" v základu je lepší řídit hardwarovým "nastavením" výrobce......... a u aceru by jsem to to nelajsnul už proto, že jejich servis o_O sux ...... taktovat leda DELL s total care
Toshiba R600-10W
-
- píše často
-
- guru
-
- píše často
-
- guru