MSI GX700
Jak rikal tester_pedro ten rightmark neni nejak stabilni, tak me se vzdy po 20 minutach zacne preskakovat windows a je to jen na restart, ted jedu bez nej a zda se v pohode, dela vam to taky??
Skusil jsem ty dve verze na predesli strance, a stejny.
Mam skusit starsi???
Skusil jsem ty dve verze na predesli strance, a stejny.
Mam skusit starsi???
*** GX700PX-061CZ - 17" WSXGA+, C2D 7500, GF8600M GT 512MB, HDD 250GB 5400ot ***
-
- píše často
zkus, uvidis.
ja zkousel Crystal CPUID x64 http://crystalmark.info/software/Crysta ... dex-e.html
bohuzel mi to obcas hodilo BSOD (nejak se nevyznam v tom nastaveni ) a mozna to ani neumi co jsem po nem chtel (podvoltovani).
ja zkousel Crystal CPUID x64 http://crystalmark.info/software/Crysta ... dex-e.html
bohuzel mi to obcas hodilo BSOD (nejak se nevyznam v tom nastaveni ) a mozna to ani neumi co jsem po nem chtel (podvoltovani).
-
- píše často
tak jsem v biosu vypnul EIST a Crystal CPUID x64 uz neBSODuje moji x64 Vistu, takze diky za tip. ono je to vlastne logicky, bios tlacil svoji a Crystal taky, obcas se nedohodli a ja skoncil s BSOD s IRQ_NOT_EQUAL nebo jak to je.
jinak jde nastavovat i voltaz. takze jsem dal co nejmin, ukazuje 1.068, min nejde, tak bych se rad zeptal jak to mate nastavene v rmclocku. diky
EDIT: tak rmclock muze chodit i na vistach x64, navod zde http://forum.rightmark.org/topic.cgi?id=6:600-2 prave to zkousim.
EDIT2: tak to funguje, ale... nevim jestli jsem moc narocnej nebo co, ale jednou mi vytuhl notes uplne, podruhy bsod. pokud ho nastavim tak aby nebsodoval tak potom ale nepotrebuju rmclock a vystacim si s crystalcpuid popr. power managementem vist. pokud to chci trochu vic potweakovat aby tedy ten rmclock k necemu byl tak to jde do pryc. rad uvitam jakekoliv rady. diky.
jinak jde nastavovat i voltaz. takze jsem dal co nejmin, ukazuje 1.068, min nejde, tak bych se rad zeptal jak to mate nastavene v rmclocku. diky
EDIT: tak rmclock muze chodit i na vistach x64, navod zde http://forum.rightmark.org/topic.cgi?id=6:600-2 prave to zkousim.
EDIT2: tak to funguje, ale... nevim jestli jsem moc narocnej nebo co, ale jednou mi vytuhl notes uplne, podruhy bsod. pokud ho nastavim tak aby nebsodoval tak potom ale nepotrebuju rmclock a vystacim si s crystalcpuid popr. power managementem vist. pokud to chci trochu vic potweakovat aby tedy ten rmclock k necemu byl tak to jde do pryc. rad uvitam jakekoliv rady. diky.
Instalace XP
Ahoj
Včera jsem jej přinesl a zkoušel na něj nainstalovat XP z CD, ale vůvec mě to nepustilo k instalaci. Vskočilo modré okno a nějakým popisem a možnostvi s instalací nového Biosu či co. Notebook jde potom jen natvrdo vypnout tlačítkem.
Lze toto odstranit zmiňovaným AHCI.
Nenešel jsme v Biosu kde jej vypnout.
Je tam jen Menu ( a v něm cca 1-3 položky ale možnost AHCI jsem nenašel)
Main
Advancet
Security
Boot
a Exit.
Včera jsem jej přinesl a zkoušel na něj nainstalovat XP z CD, ale vůvec mě to nepustilo k instalaci. Vskočilo modré okno a nějakým popisem a možnostvi s instalací nového Biosu či co. Notebook jde potom jen natvrdo vypnout tlačítkem.
Lze toto odstranit zmiňovaným AHCI.
Nenešel jsme v Biosu kde jej vypnout.
Je tam jen Menu ( a v něm cca 1-3 položky ale možnost AHCI jsem nenašel)
Main
Advancet
Security
Boot
a Exit.
-
- píše často
priste nez zacnes otravovat pres PM tak vyckej. jsou tu lidi co chodi do prace a tak. nedostat 3minuty odpoved a hned psat nekomu PM tak mas chodit na chaty a ne na fora. jestli se nepletu tak i ve skolach je ted zkouskovy obdobi, je konec mesice, tak jsem lidi asi moc nechodi.
co se tyce tve otazky, pokud nemas v Advanced (pro tebe v Advancet) polozku AHCI tak mas BIOS pro XP, coz je mozna defaultne od vyrobce, no a mozna si jenom koukl do navodu kde tahle polozka neni vyobrazena, a pristi tvuj dotaz bude, jak se do BIOSu vubec leze.
co se tyce tve otazky, pokud nemas v Advanced (pro tebe v Advancet) polozku AHCI tak mas BIOS pro XP, coz je mozna defaultne od vyrobce, no a mozna si jenom koukl do navodu kde tahle polozka neni vyobrazena, a pristi tvuj dotaz bude, jak se do BIOSu vubec leze.
Tak jsem zjistil (kvůli WM*ware), že mi 2Gb nestačí a chtěl bych jít na plný kotel - čili 4GB RAM. Dneska jsem šroubnul těch 5 šroubků a vytasil jeden gigový modul (abych se přesvědčil). GDDR 667 1GB 64Mx8 1,2V EP.
Takže otázka do pléna je jasná: Chci zvolit 2x 2GB RAM a ty 1GB moduly prodat (ano pište, jsou na prodej!!! levně )) ). Koukal jsem zde: http://www.alfacomp.cz/php/product.php? ... 21UY010FWH
což je 667MHz. Příjde mi to docela laciné, když stejné "značkovější" http://www.alfacomp.cz/php/product.php? ... 21UY010FCC jsou o cca 200kč dražší. A co moduly 800MHz ??? Není mi jasné, proč se to tak liší v ceně. Má někdo už up na 4GB RAM a reálný test propustnosti (Pitris)?
Sorry, přelep - jedná se samozřejmě o voltáž 1,8 !!!
Takže otázka do pléna je jasná: Chci zvolit 2x 2GB RAM a ty 1GB moduly prodat (ano pište, jsou na prodej!!! levně )) ). Koukal jsem zde: http://www.alfacomp.cz/php/product.php? ... 21UY010FWH
což je 667MHz. Příjde mi to docela laciné, když stejné "značkovější" http://www.alfacomp.cz/php/product.php? ... 21UY010FCC jsou o cca 200kč dražší. A co moduly 800MHz ??? Není mi jasné, proč se to tak liší v ceně. Má někdo už up na 4GB RAM a reálný test propustnosti (Pitris)?
Sorry, přelep - jedná se samozřejmě o voltáž 1,8 !!!
Naposledy upravil(a) jlname dne 03 úno 2008 13:31, celkem upraveno 1 x.
*** GX700PX-061CZ - 17" WSXGA+, C2D 7500, GF8600M GT 512MB, HDD 500GB 5400ot 4GB DDR2 *** Touch Pro, HTC HD2 ***
-
- píše často
1.2V? no ja koukal sem http://www.czechcomputer.cz/cat_tree.js ... 0%29%5C2GB ale tam jsou jenom 1.8V nebo jeste tady http://www.czechcomputer.cz/cat_tree.js ... 2+x+2GB%29
co se tyce cenoveho rozdilu mezi 667 a 800 asi bude tim ze 800 v notesech je top a za top je vysokohorska prirazka
co se tyce cenoveho rozdilu mezi 667 a 800 asi bude tim ze 800 v notesech je top a za top je vysokohorska prirazka
Zdravim Vas,
@lub - tak to jsem rad
@jlname - presne jak pise tester_pedro,
ten rozdil v cene je proto ze zatim 667MHz je u notasku "mainstream", 800MHz moduly jsou tedka "high-end" / top - vyssi frekvence zatim standardne u mobilnich Chipsetu nejni podporovana.
• jinak osobne bych doporucil Kingston pameti, cenovej rozdil je kompenzovan krom "dozivotni" zaruky,
hlavne vyssi stabilitou pri vyssich teplotach / zatizeni resp. dovede stabilne bezet i pri nizsi CAS "latency" atd. a pri overclockingu muzete dosahnout vyssiho vykonu v propustnosti pamet. systemu,
na rozdil od "standardnich" A-DATA pameti...
@tester_pedro - BSOD u CrystalCPUID - jde patrne o konflikt s x64 Vista driverem power managementu - zkuste jej upne deaktivovat a taky pres BIOS vypnout SpeedStep (EIST).
Edit: jak to nakonec dopadlo s tim CrystalCPUID? sorry nejak se me nekorektne zobrazili zmeny v postech
@lub - tak to jsem rad
@jlname - presne jak pise tester_pedro,
ten rozdil v cene je proto ze zatim 667MHz je u notasku "mainstream", 800MHz moduly jsou tedka "high-end" / top - vyssi frekvence zatim standardne u mobilnich Chipsetu nejni podporovana.
• jinak osobne bych doporucil Kingston pameti, cenovej rozdil je kompenzovan krom "dozivotni" zaruky,
hlavne vyssi stabilitou pri vyssich teplotach / zatizeni resp. dovede stabilne bezet i pri nizsi CAS "latency" atd. a pri overclockingu muzete dosahnout vyssiho vykonu v propustnosti pamet. systemu,
na rozdil od "standardnich" A-DATA pameti...
@tester_pedro - BSOD u CrystalCPUID - jde patrne o konflikt s x64 Vista driverem power managementu - zkuste jej upne deaktivovat a taky pres BIOS vypnout SpeedStep (EIST).
Edit: jak to nakonec dopadlo s tim CrystalCPUID? sorry nejak se me nekorektne zobrazili zmeny v postech
Naposledy upravil(a) DeBugger dne 02 úno 2008 20:58, celkem upraveno 1 x.
-
- píše často
DeBugger píše:@tester_pedro - BSOD u CrystalCPUID - jde patrne o konflikt s x64 Vista driverem power managementu - zkuste jej upne deaktivovat a taky pres BIOS vypnout SpeedStep (EIST).
tester_pedro píše:tak jsem v biosu vypnul EIST a Crystal CPUID x64 uz neBSODuje moji x64 Vistu, takze diky za tip. ono je to vlastne logicky, bios tlacil svoji a Crystal taky, obcas se nedohodli a ja skoncil s BSOD s IRQ_NOT_EQUAL nebo jak to je
přetaktování CPU
Nezkoušel jste někdo přetaktovat procesor? Nevíte jakej typ je clock generator PLL. Zkoušel jsem všechno možný a bez úspěchu...........
Re: přetaktování CPU
• mno jedna se o Silego SLG8SP512T PLL Clock Generator Chip.
Vse co o nem vim je ze je to "novinka" na trhu, umi nezavisle na PCI-E a PCI frekvenci menit FSB CPU a pameti. Holt asi je treba vyckat, novej ClockGen je zatim ve vyvoji
a SetFSB developer bez datasheetu (kerej bohuzel zatim nejni verejne k dispozici) nevi co s nim resp. co jsme spolu zkouseli nake betaverze tak to sice korektne nacetlo vsechny frekvence
ale pri zmene FSB ke zmene CPU frekvence nedoslo
...takze zbejva budto cekat, anebo je tady furt moznost zkusit to pres pinmod CPU socketu...jakmile tendle fajn notasek budu mit zas k dispozici
a bude cas to testnout, dam vedet co a jak
Vse co o nem vim je ze je to "novinka" na trhu, umi nezavisle na PCI-E a PCI frekvenci menit FSB CPU a pameti. Holt asi je treba vyckat, novej ClockGen je zatim ve vyvoji
a SetFSB developer bez datasheetu (kerej bohuzel zatim nejni verejne k dispozici) nevi co s nim resp. co jsme spolu zkouseli nake betaverze tak to sice korektne nacetlo vsechny frekvence
ale pri zmene FSB ke zmene CPU frekvence nedoslo
...takze zbejva budto cekat, anebo je tady furt moznost zkusit to pres pinmod CPU socketu...jakmile tendle fajn notasek budu mit zas k dispozici
a bude cas to testnout, dam vedet co a jak
dík, mně se sice podařilo frekvenci změnit, ale vždy po krátké době "modrá smrt" (SetFSB - Clock Generator SLG505YC256BT).......... takže opravdu nezbyde než počkat, pinmod se mi zdá dost "brutální":). ...................Jednou jsem psal Japanům o datasheet taky k novýmu PLL a ochotně mi ho poslali a já ho přeposlal autorovi taky nějaké taktovací utility, ale to už je děsně dávno, že už ani nevím o co šlo.......