Já vím že si počkám...
![Cool 8)](./images/smilies/icon_cool.gif)
jen nevím, jak může prospět Blu-ray taový Intoleranci...
Ad velikost - vycházím z ofic. údajů na ofic. stránkách.
Kockopes - kup to eMko, myslím, že by ti mohlo vyhovovat. Je v podstatě stejné, má ale rychlejší disk a má jen Blu.ray combo mechaniku - neumí vypalovat (jen DVD).
Ale tak mě napadá - na co vlastně potřebuješ dedikovanou grafku? X3100 ti bude žrát mnohem míň baterky a pro fotky je to naprosto dostačující řešení. Pokud chceš práci v terénu, pak chceš asi i výdrž na bat. a tu VaioFZ nebude mít dobrou (je to v první řadě multimed. ntb. do interiéru).
Ad disky - na fotky by ti stačil USB disk, tj. klidně i 2,5 velikost, tj. ideálně asi WD Passport. Pokud chceš velký 3,5 externí disk (v podstatě klasický 3,5 disk už zabudovaný do boxu s výstupem), doporučuju Seagate, mám osobně nemilou zkušenost s WD. (A tady bych doporučil aspoň FireWire přístup.)
2,5 externí disk má výhodu, že se dokáže napájet přímo přes USB port, velký disk samozřejmě potřebuje externí napájení.
MacBook (Pro - ale ten o skoro 20 000 přesahuje tvůj cenový limit) je pro fotky asi dobrý řešení, ale má prostě svoje pro a proti. Já kdybych měl na MacBookPro, uvažoval bych o něm. Potíž je, že je tak tenký - a proto v něm silná dedikovaná grafika moc topí. Toho bych se bál. (Výhoda toho Vaia je třeba i v tom, že dotyčný ntb. tolik netopí.) Ale z určitejch důvodů bych byl na za Mac moc vděčnej, protože, konec konců, zatracenej win systém (tiger je taky zatracenej, ale strašně se mi líbí klávesová skratka jablíčko+I) můžu nainstalovat přes bootcamp a mít oba systémy funkční.