SONY VAIO FE 39 VP

notebooky SONY (VAIO) a vše kolem nich
RS
občas něco napíše

Re: SONY VAIO FE 39 VP

Příspěvekod RS » 04 pro 2006 16:21

hastrman píše:Prosím všechny majitele Vaia FE 39 VP o podělení se o uživatelské zkušenosti. Uvažuji o jeho koupi, ale stále nejsem rozhodnut .... Budu vám moc vděčný za informace a poznatky které s tímto notesem máte...
Děkuju mnohokrát :wink:

Pokud jste notebook nevidel nazivo, dojdete se na nej podivat treba do nejakeho SONY centra.
O tomto notebooku jsem take uvazoval, ale pote, co jsem ho videl, tak se mi zdalo, ze jeho cena je "vykoupena" tim, ze jde o typickeho "plastaka", ktereho u jinych znacek koupite jeste o nekolik tisic levneji.

Jak rikam - je to jen dojem "plastovosti", nikdo v obchode vam nedovoli provest crash test :), ale na obrazcich vypada notebook urcite mnohem bytelneji nez v realu ...
Navic take absence BT je podivna, i kdyz v SONY Centrech davaji USB BT klic k notebooku "zadarmo".

Takze jsem radeji objednal Thinkpad R60 (C2D).

hastrman
občas něco napíše

Příspěvekod hastrman » 04 pro 2006 17:54

Mnohokrát děkuji za váš postřeh. Byl jsem se na něj již podívat... No můj dojem z tohoto notebooku zase nebyl tak špatný. Právě jem se zaměřoval na zpracování a povrchovou úpravu celého šasi a myslím , že to zatím byl jeden z nejlépe zpracovaných notebooků co jsem za poslední 2 měsíce prohlédl. Například mnohem " lacinějším" dojmem na mne zapůsobylo zpracování ASUSů řady A6 a A8 Js model téměř za 50 tisíc . Sice super nadupanej a dokonce výborně hodnocen na těchto stránkách v recenzi ! A když jsem si ho důkladně prohlédl , tak zpracování a celkový dojem z tohoto kousku byl velmi rozpačitý :? Povrchová úprava a použité plasty půsbyly také " lacině ". A tak jem si vyjel prohlédnout HP Pavilion no a to byla ještě větší " katastrofa" Možná to ale bylo způsobeno tím, že to byla ta nejnižší řada a cena byla něco kolem 24 tisíc... Ale na jejich stránkách vypadá krásně... A další značky jako ACER a FUJITSU SIMENS které jsem si ještě stihl prohlédnout mne také zpracováním a povrchovou úpravou nikterak nepřesvědčily. :cry: No pokud to mám nějak shrnout.... Tak Ještě přemýšlím co vlastně koupit v cenové relaci kolem 40 tisíc. Ale zatím má mé simpatie právě VAIO za zpracování a design. Samozřejmě , že mi není lhostejná absence bluetooth a některé další maličkosti. Ale jsem si vědom, že pokud budu chtít vše super musím alespoň 30 tisíc přihodit :lol:

Michal27
zlobivá kočička

Příspěvekod Michal27 » 04 pro 2006 21:09

Jestli chcete opravdu bytelny a kvalitne zpracovany notebook, tak zapomente na Sony, Acer, Asus, FJS a kupte si Dell, ktery dela i crash testy :) Kdybych nemel hloubeji do kapsy, volim notebook prave teto znacky. Co jsem okukoval ostatni notebooky, tak dokonce ani Sony, ci Toshiba, se k Dellu neblizi. Dell je proste jednicka :wink: (Je to muj osobni nazor a respektuji samozrejme nazory jinych)

Peca-on-line
Moderátor
Moderátor

Příspěvekod Peca-on-line » 04 pro 2006 21:19

Můžeš to nějak dokázat (crash test můžeš udělat s čímkoliv, jde o to jak dopadne :lol: )? Já s Dellem žádnou zkušenost nemám, ale pár sem jich viděl a nijak zázračný mi nepřišly, spíš bych řek takovej lepší průměr, ale třeba se pletu :) .
Asus A6T (Turion X2 1600Mhz@0,9V(800MHz@0775V)), 1GB RAM, nVidia Go7600(450/400(OC:500/420)), Vista Business MSDNAA)

jamiro

Příspěvekod jamiro » 05 pro 2006 21:02

Zdarek vsem priznivcum prave tohoto typu SONY. Je docela tenky a proto se ptam jak beha vetrak, zda se vypina nebo furt bezi, jak je to ze zahrivanim? Muzete me tento stroj doporucit?

Diky vsem

Michal27
zlobivá kočička

Příspěvekod Michal27 » 05 pro 2006 22:52

Peca-on-line píše:Můžeš to nějak dokázat (crash test můžeš udělat s čímkoliv, jde o to jak dopadne :lol: )? Já s Dellem žádnou zkušenost nemám, ale pár sem jich viděl a nijak zázračný mi nepřišly, spíš bych řek takovej lepší průměr, ale třeba se pletu :) .

No taky jde o to, jaka trida to je. Asi se shodneme na tom, ze nejlevnejsi modely nebudou testovany a tudiz extra kvalitni. Ale o provadenych testech pisi na of. strankach u modelu M90 a M70.
http://www.dell.com/content/products/pr ... l=en&s=bsd
Kdyz si najedes dolu na stranku, je tam odkaz na video, jak hazi s notebookem. Dell durability test. :D
Apple MacBook Pro 13" Retina - Late 2012

Peca-on-line
Moderátor
Moderátor

Příspěvekod Peca-on-line » 05 pro 2006 23:13

To video je docela působivý, to se musí uznat. Já jsem viděl hlavně Inspirony, tak sem si asi neudělal kompletní obrázek :wink: .
Asus A6T (Turion X2 1600Mhz@0,9V(800MHz@0775V)), 1GB RAM, nVidia Go7600(450/400(OC:500/420)), Vista Business MSDNAA)

Michal27
zlobivá kočička

Příspěvekod Michal27 » 06 pro 2006 12:29

No prave treba ty inspiriony jsou docela levny, tak se neni cemu divit. Ale vrcholne modely ma Dell opravdu vymakane. S takovym notebookem bych se nebal niceho. Ale taky za to clovek zaplati...min. tech 100 000Kc ..
Jinak treba takovy Latitude, taky neni spatna volba, ale stejne si clovek musi davat vetsi pozor. Ja jsem ted se svym plastakem peklne ostrazity. Myslim ze by muj FJS nevydrzel ani jednu zkousku na tom videu. :oops:

revoltego

Příspěvekod revoltego » 14 pro 2006 10:41

vetrak je skoro neslysitelny,pouze disk jemně "sviští" ;) při běžné práci se skoro nezapne.teplota je v normalu kolem 50-60C.
Ja ti ho muzu jen a jen doporucit, protoze v tyhle cene kvalitnejsi zpracovany notebook nesezenes... :!:

jamiro píše:Zdarek vsem priznivcum prave tohoto typu SONY. Je docela tenky a proto se ptam jak beha vetrak, zda se vypina nebo furt bezi, jak je to ze zahrivanim? Muzete me tento stroj doporucit?

Diky vsem
:!:

revoltego

Re: VAIO

Příspěvekod revoltego » 14 pro 2006 10:43

souhlas displej je perfekt
jen mi krapek vadí odlesky a při nepřímem pohledu jde zespoda větší jas...

glasik píše:Hlavne jsem ale zapomnel, na displej, myslim si, ze nema konkurenci, kresli vyborne

RedAndre
občas něco napíše

VAIO VGN-FE39VP

Příspěvekod RedAndre » 15 pro 2006 12:06

Jak se někdo ptal, tak na touchpadu fungje rolování jak horizontální tak vertikalní a to tak ,že pohybujete prstem po dolní nebo pravé straně touchpadu.
Odlesky od displaje X-Black jsou vidět pouze na černé ploše a trochu při silném světle přímo na displej, ale myslím že je to ďaň za dobré podání barev a kontrast. (pochybuji,že někdo bude koukat na černou plochu a pracovat :lol: )
Ze spoda je větší jas z důvodu toho, že je to asi jen single lamp.
Ještě bych řekl, že klávesnice patří určitě k tem lepším, má příjemný zdvih.
Co se týče konstrukce, tak má hliníkové šasi a povrch ze slitiny hořčíku!
(měla by na tom držet i magnetka). K tomu ta výbava: procák, paměť, grafika, multi DVD, wifi 2,4 a 5GHz, 3 x USB displej, čtečka karet, pcmci a pc expres slot, kamera, mikrofon, s-video výstup, design v titanové barvě prostě vše co chci.
Já se podruhé zamiloval a nadělím si ho pod stromeček :P s bluethoot adaptérem.
Zdrace chlopi Ondra

Michal27
zlobivá kočička

Příspěvekod Michal27 » 16 pro 2006 15:09

No magnesium a hlinik to nebude... To by byl o par tisicovek drazsi.. Je to dle meho nazoru klasicky plastak, lec kvalitnejsi.

RedAndre
občas něco napíše

Dellík

Příspěvekod RedAndre » 16 pro 2006 22:56

Hele kemo, vím o čem mluvím. Ze všech notebooku VAIO, které se dováží do ČR je kompletně z plastu pouze model VGN-N19.
VGN-FE39VP má hliníkové šasi a povrch je ze slitiny hořčíku. U modelů jako je VGN-TX a VGN-ZS jsou k jejich konstrukci použitá carbonová vlákna.
Tak nedělej pupínky a běž prudit na vlákno pro pc od Dellu.
Zdarec

Michal27
zlobivá kočička

Příspěvekod Michal27 » 17 pro 2006 03:39

Samozrejme se mohu mylit, ale vsude jsem zatim cetl : Sasi - plast. Jestli mas nejaky link, kde se o tomto pise, tak se samozrejme rad poucim. Jen mi to proste v teto cenove kategorii prijde divne.

maxxz
guru

Příspěvekod maxxz » 17 pro 2006 09:12

no nevim ale taky se mi nezda ze by to melo sasi z hliniku a magnesia...jako to by sony asi mela hodne levne notebooky...myslim ze sase je plast i to vsude pisou. Ale netvrdim ze se nemylim
tento účet již není aktivní.

Zpět na „notebooky SONY“