Příspěvekod kyo » 02 bře 2008 11:50
tak super diky LFM se mi pri bezne praci podarilo zase snizit teplotu o nejaky ten stupinek.
jen ten IDA rezim jde tak nejak podivne. zatimco 10x mi jde stabilne na 0,9625 , 11x IDA na 1,0250V . to by bylo celkem ok, jenze pokud dam povolit i IDA, automaticky pri vykonu, i tam kde pracuji dve jadra jede cpu na 10x 1,0250V . klasicky 10x nasobic s mensi voltazi se vubec nespousti. pritom rozdil v tom je, u 4M superPI mezi 10x na 0,9625 a 10x ( 11x se spusti minimalne ) na 1,0250V to dela nejakych 8s. jenze to samozrejme vic topi, pri plnem zatizeni o cca 2°C a jelikoz pri bezne praci jede na LFM kde jsem dal nasobic 6x a jede tedy na 600mhz a jen obcas se prepne na klasicky 6x a tedy nejaky zvlastni vykon neni vubec potreba, tak jsem IDA razim vypl.
jinak co se tyce LFM, sice treba cpu-z ho zobrazit neumi, pise furt klasicke 6x 1,2Ghz, ale opet praktickym testem superPI jsem si potvrdil ze funguje, protoze za a) vypocet jakehokoli cisla trva 2x dele nez v pripade 1,2Ghz 6x nasobice a za b) v zatezi ma na LFM opet o 2°C mene nez klasicky 6x. i pri stejne voltazi.
takze spokojenost akorat kdyby nekdo mohl vysvetlit ten IDA.. nezda se mi ze "zabira" jen v pripade vytizeni jednoho jadra, protoze vykonovy rozdil je tu i pri klasickem vytizeni obou jader a stejnem nasobici. taktez voltaz i pri stejnem nasobici ( jedno jadro proste neni zatizeno samo temer nikdy takze 2,2Ghz je velice vzacny jev) potrebuje jinou.. RM clock ho automaticky pouziva tam kde je potreba maximalni vykon, i kdyz jede jen na 10x nasobic a tedy stejnou frekvenci jako pri normalnim 10x nasobici. vykonovy rozdil tam ale prave je a to mi nejde do hlavy vzhledem ke stejne frekvenci..
Lenovo Thinkpad R61 - 1680x1050, C2D T7250, 2GB 667mhz, 250GB Seagate Momentus 7200.3, NVS 140m, XP Professional + 3 year carry-in