8600M GT 256 nebo 512 MB?
Stejně se tu celou dobu řeší úplně něco jiného než je název topicu... Sice to s těma hrama trochu souvisí, ale nějaké vaše názory by se mi hodily
Nejspíš si ten notes koupím tady http://acer.mironet.cz/acer-aspire-5920 ... p+dp77326/ a v popisku mají 512 MB nesdílené paměti DDR2 takže to je asi docela jasné.

ThinkPad T420
Ergonomii bych zase tak neřešil. Táta i brácha pracujou už jen na ntb., který leží stále na stole. Zvykli si na klávesnici (a to má táta ASUS) a napsali na tom už tisíce stránek textu.
A že si takhle člověk ničí oči i záda? Většina z nás je už prokleta k celoživotní každodenní mnohahodinové práci za počítačem. Už taky začínám cítit záda a oči mám úplně v háji. No, smířil jem se s tím.
A že si takhle člověk ničí oči i záda? Většina z nás je už prokleta k celoživotní každodenní mnohahodinové práci za počítačem. Už taky začínám cítit záda a oči mám úplně v háji. No, smířil jem se s tím.
No já ne. V Praze máme dobrej způsob, jak to měřit - jako malej harant jsem přes celý nástupiště metra v pohodě přečetl displej u ústí tunelu a vytahoval se s tím před babičkou. Bylo děsně příjemný umět něco, co dospělí neuměj.
Dneska musím na dvacet metrů.
A ano, CRT 60hz nemluvě o TV, která má 50hz, že ano oči ničí. Ale ono i LCD, protože oči stále vnímají, že monitor bliká. Zkrátka, lidský tělo není na techniku stavěný, ale on si s tím přírodní výběr nějak poradí. Jen mě občas bolej záda (a zrovna sedím v křesle za nějakejch 10, ale protože se v něm spíš válím a nevydržím v klidu, nepomáhá) a prmanentně si kapu do očí. Bohužel, u nás neseženeš čínský kapky, který jsu silný a výborný. Tak je dobrý dát na oči vylouhovanej kvaitní zelenej čaj
(Jo a k tomu drahýmu křeslu mám i drahej velkej ancelářskej stůl, rodiče to kdysi nějak levně koupili, a te stůl má takovej speciální otvor na monitor, jenže, je to k po***ni, tím se ten monitor dostane asi do takový výšky, jako ten ntb., takže se mi skolióza vesele rozvíjí. Výrobce by zasloužil medaily za zásluhy, fakt.)
Dneska musím na dvacet metrů.

A ano, CRT 60hz nemluvě o TV, která má 50hz, že ano oči ničí. Ale ono i LCD, protože oči stále vnímají, že monitor bliká. Zkrátka, lidský tělo není na techniku stavěný, ale on si s tím přírodní výběr nějak poradí. Jen mě občas bolej záda (a zrovna sedím v křesle za nějakejch 10, ale protože se v něm spíš válím a nevydržím v klidu, nepomáhá) a prmanentně si kapu do očí. Bohužel, u nás neseženeš čínský kapky, který jsu silný a výborný. Tak je dobrý dát na oči vylouhovanej kvaitní zelenej čaj

(Jo a k tomu drahýmu křeslu mám i drahej velkej ancelářskej stůl, rodiče to kdysi nějak levně koupili, a te stůl má takovej speciální otvor na monitor, jenže, je to k po***ni, tím se ten monitor dostane asi do takový výšky, jako ten ntb., takže se mi skolióza vesele rozvíjí. Výrobce by zasloužil medaily za zásluhy, fakt.)
Rexy
tunak, mas na mysli displej s ukazatelem casu v metru?
No ja od ... 3let? sedim u "PC" tenkrat to byl commodore 64 a sedel sem u male TV...takze sem samozrejme dostaval 50hz blikot do kukadel uz od tak utleho veku, pak sem nekdy... v 9,10letech? Mel prvni x86 PC.. a monitor 15" a samozrejme sem do toho cumel jak vul na 1024x768/60hz... a to taky minimalne dobrych 5let urcite, pak sem nejaky ten rok, byl chytrejsi a mel tam 800x600/85hz az potom zacal monitor blbnout, asi studenej spoj, protoze obcas srazil obraz na svetlej pruh uprostred obrazovky (poradna rana pesti zeshora do monitoru byl jediny lek, pokud sem ho nechtel vypnout na minimalne 2minuty a cekat
) pak sem si koupil 17" crt od Hyundai (nejmensi 17" CRT na trhu) a ten samozrejme uz zvlada 1024x768/85hz a ten mam dodnes u desktopu... pred pulrokem sem k tomu zacal jeste cumet do notesu 

tunak, mas na mysli displej s ukazatelem casu v metru?
No ja od ... 3let? sedim u "PC" tenkrat to byl commodore 64 a sedel sem u male TV...takze sem samozrejme dostaval 50hz blikot do kukadel uz od tak utleho veku, pak sem nekdy... v 9,10letech? Mel prvni x86 PC.. a monitor 15" a samozrejme sem do toho cumel jak vul na 1024x768/60hz... a to taky minimalne dobrych 5let urcite, pak sem nejaky ten rok, byl chytrejsi a mel tam 800x600/85hz az potom zacal monitor blbnout, asi studenej spoj, protoze obcas srazil obraz na svetlej pruh uprostred obrazovky (poradna rana pesti zeshora do monitoru byl jediny lek, pokud sem ho nechtel vypnout na minimalne 2minuty a cekat

- swarm
- Moderátor
- Kontaktovat uživatele:
Asi myslí ty hodinyRexy píše:von je tam nejakej displej?!?

Jinak LCD tady vadí. Problém je v tom, že celý den koukáte na fixní vzdálenost. Je jedno, že to (tolik) nebliká.
U notebooku se ničí záda víc a oči taky. Stejně tak i zápěstí.

Já třeba nejsem ochoten si připustit, že bych si měl u počítače zničit zdraví. Mám bohatý život i mimo počítače a funkčí tělo se mi ještě celkem hodí

swarm - blog: http://notebookblog.cz
Apple MacBook Air 13 M1 (16/512GB) + HP EliteBook 840 G5 (i5-8350, 32GB RAM, 512GB NVMe) + DELL Precision 3660 (i7-13700K, 32GB, RTX 3080) + HP DL380 Gen10 (2xXeon 6126, 192GB RAM, 2x NVIDIA Tesla P4)
Apple MacBook Air 13 M1 (16/512GB) + HP EliteBook 840 G5 (i5-8350, 32GB RAM, 512GB NVMe) + DELL Precision 3660 (i7-13700K, 32GB, RTX 3080) + HP DL380 Gen10 (2xXeon 6126, 192GB RAM, 2x NVIDIA Tesla P4)
nechapu proc by nemohl notebook lezet na stole je skladnejsi jako bedna tudiz zabira min mista a nemam u stolu milion kabelu jako doma a ...ja si koupil 17" pro nekoho desna krava ale neziju doma a ikdyz vecsinu casu lezi na stole az pojedu domu hodi se mi to ze jej muzu sbalit a jit to sami pri stehovani...
...k tomu blbovi s integrovanou grafarnou kdybys psal slusne a vyjadroval jen svuj nazor a nenapadal ostatni mohla tahle diskuze vypadat jinak... nemam desktop a notebook vyuzivam na vsechno od prace po uceni a hry neparim 10 hodin denne a ikdyz si neco nezahraju na plne detaily koho to zajima proste si chci zahrat dobrou gamesku a kdyz je dobra tak at klidne pojede na stredni nebo nizky detaily bude me bavit vic nez naka ptakovina na vsechno full...
...k te ergonomii ja si zvyknul na NTB hned mam nakloveny stojanek takze se mi lip pise a mam vis monitor a nehrbim se...
...k tomu blbovi s integrovanou grafarnou kdybys psal slusne a vyjadroval jen svuj nazor a nenapadal ostatni mohla tahle diskuze vypadat jinak... nemam desktop a notebook vyuzivam na vsechno od prace po uceni a hry neparim 10 hodin denne a ikdyz si neco nezahraju na plne detaily koho to zajima proste si chci zahrat dobrou gamesku a kdyz je dobra tak at klidne pojede na stredni nebo nizky detaily bude me bavit vic nez naka ptakovina na vsechno full...
...k te ergonomii ja si zvyknul na NTB hned mam nakloveny stojanek takze se mi lip pise a mam vis monitor a nehrbim se...
Asus G74SX + Asus UX390UA + Legion 5 17", i7 10750H/16GB/GTX1660Ti/1,5TBNVMe + HP Elitebook 845 G8 + HP Zbook 15 Fury G8
kultus: Však když někdo nepotřebuje hrát celý den ty nejnovější hry, tak mu stačí notes
Já sám sem se rozmýšlel, jestli si koupit PC nebo NTB a teď už mám jasno. PC je neskladné a tý drůty mi už taky někdy vadí
Když si chci zapojit sluchátka nebo něco, tak musím lézt na návštěvu pod stůl k PC
Notebook je oproti PC malý, můžu ho vzít kamkoliv jdu.
Moje myšlenka
pokud člověk nepotřebuje hrát, stačí mu NTB
Navíc PC má větší spotřebu, a když má někdo skoro celý den puštěný notebook tak mu to spapá možná tak třetinu co PC

Moje myšlenka

Navíc PC má větší spotřebu, a když má někdo skoro celý den puštěný notebook tak mu to spapá možná tak třetinu co PC

ThinkPad T420
onne: 
To resi rozdvojka... na USBcka to resi prodluzovaci kabel nahoru ke stoluKdyž si chci zapojit sluchátka nebo něco, tak musím lézt na návštěvu pod stůl k PC

Ale oproti tomu, te zas notes bude stat vic, a ty dnesni notesy na tom nejsou moc skvele se zivotnosti, takze az ti uvnitr neco odejde po zaruce, tak si musis koupit novej, to jsou dalsi velke vydaje... ten tvuj starej desktop ti vydrzel 5 let a porad fungujeNavíc PC má větší spotřebu, a když má někdo skoro celý den puštěný notebook tak mu to spapá možná tak třetinu co PC