Problém s Aspire3002LC

notebooky Acer (Aspire, TravelMate) a vše kolem
moskvič
občas něco napíše

Problém s Aspire3002LC

Příspěvekod moskvič » 06 úno 2008 09:07

Zdravím všechny, mám problém s instalací WinXP na Acer Aspire 3002LC.Při instalaci mi vypadne touchpad a klávesnice, takže serial se dá napsat jenom externí klávesnicí.Po zapsání a odklikání se mi instalační proces sekne na instalaci sítě.Pokud jsem mu natlačil Linux tak jede bez problému.
Do nedávna ovšem všechno fungoval po winama bez problému až do doby kdy touchpad a klávesnice začala blbnout- tzn. jela jenom občas a pak už se sekl a ani nešel vypínat.Takže byl vypínaný vytáhnutím baterky.
Nevíte někdo jak to zpravit?

Děkuji všem za nápady :cry: :cry:

polo

Příspěvekod polo » 06 úno 2008 17:43

Tak neinstaluj siet pry instalacii OS-instalujes s disku alebo SV particie?

moskvič
občas něco napíše

Vyřešeno

Příspěvekod moskvič » 06 úno 2008 22:12

Už to mám vyřešené.A myslim že nikomu by nedošlo proč to takhle děla.Problém není v žádném ovladači ani ničem podobném.Ale v tom že na notebooku je už dost slabá baterka a tak se tváři vybitě i když je nabita nebo tak nějak to bylo popsano na jednom foru.Takže stačí baterku vytáhnou připojit na sít nastartovat a baterku zasunout.Nebo koupit novou že.
:lol:

polo

Příspěvekod polo » 07 úno 2008 18:55

To je divne

Miloun
občas něco napíše

Příspěvekod Miloun » 07 úno 2008 19:09

To divné je, nicméně mě to dělalo to samé a začlo to šlapat až po vyndání baterie. Můžu Moskviče požádat o odkaz na to vlákno?

moskvič
občas něco napíše

Příspěvekod moskvič » 07 úno 2008 19:10

Cituji z fora kde je popsán tento problém a skutečně to tak je:

Zkousel jsem vse mozne. A jelikoz jsem si s tim hral celkem dlouho, tak jsem nakonec vyzkoumal v cem je chyba. A svete div se, chyba je v hardware. Presneji receno chyba je v baterce. Zjistil jsem, ze pokud je baterka "plne" nabita (v uzovovkach, protoze hlasi vydrz par minut), tak notysek po nabootovani zatuhne. Pokud notysek nabootuji na napajeni ze site a "plne" nabitou baterku zasunu do notysku, tak je vse poradku. Pokud jej nabootuji s baterkou, ktera si o sobe nemysli, ze je plne nabita, tak take nevytuhne. Z toho vseho plyne nasledujici ponauceni pro organizaci, ktera notysky pouziva:

1. Koupit nove baterie (stejny problem totiz hlasi vsechny tri notysky)
2. Pokud jsem pobliz elektricke site, tak notysek nabootovat do OS z tohoto napajeni a teprve pote zasunout baterii - pro lepsi stabilitu notysku na podlozce (stole).
3. Pokud nejsem pobliz elektricke site, tak baterku castecne vybit. Vypnout notysek (pokud nejde, tak vysunout baterii). A pote jej zapnout. Mel by nabootovat v poradku, protoze nema "plne" nabitou baterii. Stejne ale baterie dlouho nevyrdzi. (Ale zase vydrzi dele nez 4 minuty, ktere hlasi ;))
4. Pokud nejsem pobliz elektricke site, tak mohu pracovat v nouzovem rezimu :D
5. Jinak mam proste smulu :(

Miloun
občas něco napíše

Příspěvekod Miloun » 12 úno 2008 17:05

No já na to přišel taky velkou náhodou. Vytuhlo to takovým způsobem, že to vůbec nereagovalo, vytrhl jsem tedy vzteky napájení a potom i baterku. Boot potom proběhl bez baterky, protože jsem očekával další zatuhnutí, tak jsem jí tam ani nevracel. Nicméně W. byly nepoužitelný, tak jsem je reinstaloval, stále ještě bez baterky. Pak jsem tam vrátil baterku, HD začal chroustat, a už se nezastavil, Wokna opět nakouřený a další reinstal. Výsledek je takový, že můžu zapomenout na baterku, jakmile jí tam vrátím, tak je konec - jako by to měnilo ovladače nebo tak něco. Dlouho jsem měl za to, že je něco s biosem nebo deskou, to by bylo k pláči, ale baterku prakticky nepotřebuju, tak mi to je jedno.

polo

Příspěvekod polo » 12 úno 2008 17:11

Skusil by som to reklamovat(namaju acery daky reset-na asus mam zospodu taku dierku)

Miloun
občas něco napíše

Příspěvekod Miloun » 12 úno 2008 17:20

Mám už po záruce, tak je mi to na nic, navíc si myslím, že by na mě vytáhli "nesprávné používání" a podobný finty, tak bych si asi stejně moc nepomohl. Nebo by mi to zůstalo naschvál 3-4 týdny v servisu a to je vždy otrava.

Zpět na „notebooky Acer“