Nazdar všem, potřebuju pomoct s pár věcma....
Takže začneme, mám ho teprve druhý den, ale zvykl jsem si při práci na ticho. (předchozí notebook byl nx6110 s PM a u něj byl slyšet pouze disk)
tady a na jiných fórech jsem se dočetl,že je notebook tichý... ale jen po určitou dobu. Jakmile se zahřeje, tak každé 2-3 minuty spustí větrák. Moc nechápu proč se vždycky rozjede prudce do vysokých otáček, pak se trochu zklidní, chvíli větrá a zase se vypne...
přechody mezi tichem a rozotčením na vysoké otáčky je velmi rušivé...
Zkoušel jsem NHC (na nx6110 sem použival a chodilo to parádně), ale i když jsem se pokoušel procesor přiškrtit, tak se chlazení chovalo stejně a zobrazovaná frekvence moc neodpovídala tomu co jsem nastavil. Tak jsem se pokusil poštelovat grafiku, ale to mi hodilo jenom chybu, takže jsem nepochodil...
Zkusil jsem tedy RMclock, tady se mi podařilo konečně přiškrtit procesor. Ale zase sem nemohl udělat nic s grafikou. A chlazení? chovalo se pořád stejně...
Věděl by tedy někdo utilitku,která bude schopná si poradit s grafikou? Ovladače mám catalist 8.451
Nebo s chlazením??? Nový bios jsem už zkusil...
Acer empowering je taky na PRD, nedá se vypnout nic jenom wifina, nastavení výkonu nemá vliv na výkon ani na rychlost zahřívání, čili četnost "profouknutí" chladiče...
Neřešim hlučnost ve hrách, tam je jasné, že bude větrat stále, to mi nevadí...