co koupit od ASUS

notebooky Asus a vše kolem nich
according

co koupit od ASUS

Příspěvekod according » 18 pro 2006 17:57

co by jste koupili za notebook od ASUS? Mam 74000Kc

chci co nejvykonejsi ..

maxxz
guru

Příspěvekod maxxz » 18 pro 2006 18:07

kup si lenovo nebo nejaky kvalitni HP :))
tento účet již není aktivní.

Peca-on-line
Moderátor
Moderátor

Příspěvekod Peca-on-line » 18 pro 2006 18:44

Křišťálovou kouli nevlastním a pochybyju že se tu někdo takovej najde, takže zkus svůj dotaz nějak rozumně formulovat. Zatím je to jako kdybys přišel do masny a řek, chci maso :roll:.
Asus A6T (Turion X2 1600Mhz@0,9V(800MHz@0775V)), 1GB RAM, nVidia Go7600(450/400(OC:500/420)), Vista Business MSDNAA)

leon

Příspěvekod leon » 18 pro 2006 19:01

momentálně je to model Asus A8 ... co se výkonu týče

CeCo

Příspěvekod CeCo » 18 pro 2006 19:30

Za 74000 si kupis tutifruti HP nc8430, nejaky ten Dell Latitude alebo Lenovo Thinkpad Z (mozno i T) s 3/4 rocnou zarukou na mieste do druheho pracovneho dna, magneziovym sasi a vselijakymi ficurinami.

Ale zabudol si uviest, na co ten NB ma byt - ono je rozdiel odporucit NB pre extremneho hraca, pre grafika a pre businessmana.

C.

leon

Příspěvekod leon » 18 pro 2006 22:03

cituji: chci co nejvykonejsi ..

CeCo

Příspěvekod CeCo » 18 pro 2006 22:22

leon:
Definuj vykon... :) Hruba sila? Celkova uzitocnost? Pridana hodnota v dotycneho pracovnom procese? Odolnost a funkcnost za kazdych podmienok (Sahara, Lomnicak...)?

Ako je mi jasne, ze v CR/SR oblasti sa pod pojmom vykon mysli u 99% ludi klasicky hruby vykon (MHz/GB), lez to je len cast celkoveho vykonu... (napr. nanic mi budu 2GB RAM a C2D T7600, ak sa bude valat niekde v servise...)

C.

leon

Příspěvekod leon » 18 pro 2006 22:25

me je to jasny, ale podle formulace dotazu dotycneho odhaduji, ze mu slo prave o vykon HRUBY ;)

CeCo

Příspěvekod CeCo » 18 pro 2006 22:27

V tom pripade V1Jp (ten lepsi model), pripadne W2pc.

C.

according

Příspěvekod according » 19 pro 2006 00:05

Diky moc vsem za jejich prispevky.

maxxz píše:kup si lenovo nebo nejaky kvalitni HP :))

Chci ASUS, dik.

leon píše:momentálně je to model Asus A8 ... co se výkonu týče

moc pomaly procesor

CeCo píše:Ale zabudol si uviest, na co ten NB ma byt - ono je rozdiel odporucit NB pre extremneho hraca, pre grafika a pre businessmana.

C.

Matematik a programator. V zasade ne hrac, ne grafik.

CeCo píše:V tom pripade V1Jp (ten lepsi model), pripadne W2pc.

C.

V1Jp ma takovy divny "zadek"; W2P je moc velky, takovych 15 palcu by stacilo..

Ja si samozrejme mohu zadat svoje parametry, ktere chci aby muj komp mel, do nejakeho vyhledavace; sem jsem poslal svuj dotaz abych zjistil nejake rady od lidi, kteri tomu rozumi vic nez ja.

CeCo

Příspěvekod CeCo » 19 pro 2006 11:21

Tak v tom pripade sem zadaj tie tvoje poziadavky, lebo jedine, co si na zaciatku uviedol bolo hruby vykon, 74000 Kc a ASUS a teraz je to programator a 15"

Apropo - ak to ma byt pracovny nastroj, tak by som ASUS fakt nebral - nema este vyladene notebooky, takze sa vzdy objavi nejaky ten bug, ktory dokaze mierne otravit pracu s nim (u mna je to napr. miestami nefunkcny Power4Gear, pri modularnej baterii nefunguje regulacia a pod.) Okrem toho pri takej sume by som fakt investoval do niecoho lepsieho, co okrem slabsej grafiky bude mat vsetko ostatne minimalne na rovnakej urovni, resp. lepsie vratane servisu (bol som 2 tyzdne bez NB a uz mi vlasy dupkom stavali - este teraz dohanam resty).

A ked nechces V1Jp, tak vykonnejsi ASUS uz nezozenies, takze skus fakt napisat priority. Ked vsak nie si hrac, tak si fakt zober nejake HP nc8430 s WSXGA+ displejom, 2GB RAM, 100/120GB diskom a zarukou u teba na mieste, pripadne Lenovo T60 s SXGA+ panelom (IPS!!!) a tiez zarukou na mieste - na pracu su daleko vhodnejsie, vyladenejsie a ergonomickejsie + lepsi servis.

Btw., preco prave ASUS?

C.

maxxz
guru

Příspěvekod maxxz » 19 pro 2006 11:42

pokud chces vazne ASUS jenom tak dobre vypada tenhle http://notebook.cz/model/Asus/A8Jp-4S027P a jestli ma slabej procesor tak nevim jestli dobre ctes...core 2 duo je dost vykony a frekvence neni zase tak mala.

according

Příspěvekod according » 19 pro 2006 12:14

CeCo píše:Btw., preco prave ASUS?

C.

dik za tvuj post.

ASUS protoze jsem na ne zvykly. Urcite nemam rad ACERs. Mozna bych si zvykl na nejake jinou znacku. Otazka je jestli je to nutne.

maxxz píše:pokud chces vazne ASUS jenom tak dobre vypada tenhle http://notebook.cz/model/Asus/A8Jp-4S027P a jestli ma slabej procesor tak nevim jestli dobre ctes...core 2 duo je dost vykony a frekvence neni zase tak mala.

I DUAL CORE NBs maji dolisne frekvence procesoru a 1800 neni zrovna moc.. jak pisu, jde mi o vykon.

maxxz
guru

Příspěvekod maxxz » 19 pro 2006 12:30

http://www.intel.com/products/processor ... ations.htm

ano jsou vykonejsi. ale rekl bych ze tenhle ten ti zaridi absolutne vykony notebook...Radove 200 Mhz neni moc velkej vykonovej skok. Leda tak 4 MB L2 ale ja myslim ze 2 MB jsou dost... Pokud chces notebook za 74 tisic presne nebo nechces levnejsi a chces to nejdrazsi nekupuj ASUS. jak uz tu bylo mrkni na IBM lenovo , ja osobne bych zvazil HP jak psal CeCo HP nc8430

CeCo

Příspěvekod CeCo » 19 pro 2006 16:18

according píše:ASUS protoze jsem na ne zvykly. Urcite nemam rad ACERs. Mozna bych si zvykl na nejake jinou znacku. Otazka je jestli je to nutne.

Takto:

Aj ja som bol zvyknuty na ASUSy (pred rokom a pol fajne notebooky, dobry pomer cena/vykon a pod).

V auguste som bratovi kupil nc8430 (TopConfig, podla poziadaviek) - a zrazu som sa zacal pytat sam seba, na aky (relativne) nepodarok som si to zvykol... (pricom sa stale jedna o jeden z naj modelov ASUSu!!!).

A ked bratovi vymenil technik priamo u nas doma displej bez jedineho slova kvoli trochu tmavsiemu miestu v spodnej lavej casti obrazovky! (celkovy cas straveny bez moznosti prace na NB - 20 minut, bratov cas = 0 minut, kedze bol medzitym v skole...), tak som sa zacal pytat, preco musi moj ASUS byt na oprave 2 tyzdne...

C.

Zpět na „notebooky Asus“