![Embarassed :oops:](./images/smilies/icon_redface.gif)
Budu ho používat pro potřeby malého podnikání (účetnictví, MS Office), práci přes Internet (tzn. potřebuji stabilní a spolehlivé připojení, protože se přes Internet VPN připojuji do kanceláře z domova), multimediální výuku Angličtiny, sledování DVD filmů, komunikaci přes Skype, webkamera, DVD vypalovačka, "hraní si s fotkama" atd. (hry maximálně jednodušší), obvykle vše najednou. Nebudu ho moc často přenášet, max. 1x týdně, jinak po bytě
![Very Happy :D](./images/smilies/icon_biggrin.gif)
Rozhoduji se mezi značkami Dell (Vostro?, Inspiron?, Latitude?) a HP (Pavilion?) popř. IBM, které mi připadají nejspolehlivější? Netuším však, jaký konkrétní typ a konfigurace by byla nejlepší, jestli zvolit dražší typ notebooku a "ošidit" konfiguraci, abych se vešla do ceny nebo opačně?
Pročítala jsem pár diskusí a konfigurátor Dellu a paramentry HP a "asi" bych chtěla následující parametry (ale nevím, jestli něco z toho není blbost nebo zbytečné...):
1. Operační systém Vista (XP už skoro nikde nenabízí, i když znám jen ten)
2. Procesor - všude doporučují Intel® Core™ 2 Duo Processor (ale nevím, jaký jestli T5470 nebo T7250 něco jiného)? Popř. AMD Turion™ 64 X2 Dual-Core Mobile (opět nevím jestli LT60,62,..). Co je lepší a co už je zbytečné?
3. LCD - co nejkvalitnější (oči už neslouží
![Shocked :shock:](./images/smilies/icon_eek.gif)
Tzn. 15.4" Wide Screen WXGA+ (1440 x 900) Display with TrueLife™, nebo 15.4" UltraSharp™ Wide Screen WSXGA+ (1680 x 1050) Display with TrueLife™,
popř. 17.0" Widescreen WXGA+ (1440x900) TFT Display with TrueLife™ nebo 17.0" UltraSharp™ Widescreen WUXGA (1920x1200) TFT Display with TrueLife™. Ale opět nevím, co je dobré, co už zbytečné, vlastně ani co jednotlivé zkratky znamenají...
![Rolling Eyes :roll:](./images/smilies/icon_rolleyes.gif)
4. Paměť: 2048MB 667MHz DDR2 SDRAM (2x1024) nebo ?
5. Pevný disk: cca. 120-160 GB (7.200rpm) SATA Hard Drive with Free Fall Protection ™ (prý je lepší rychlost 7200, že to pracuje skoro rychle jak PC)?
6. Optická mechanika: Fixed 24x DVD/8x DVD Combo Drive, including SW nebo Fixed Internal 8X DVD+/-RW Drive (nevím, jaký je v tom rozdíl)?
7. Grafická karta:
integrovaná nebo
128 MB NVIDIA® GeForce® 8400M GS nebo
256 MB NVIDIA® GeForce® 8600M GT ?
8. Zvuková karta?
9. TV Tuner - k čemu to je?
10. Bezdrátová konektivita (asi budu potřebovak kvalitní, kvůli připojení do práce)?:
Dell™ Wireless 1390 802.11b/g Mini-Card - Europe nebo
Dell™ Wireless 1490 802.11a/b/g Mini-Card - Europe nebo
Intel® Pro Wireless 3945 802.11a/b/g Mini-Card - Europe nebo
Dell™ Wireless 1505 Wireless-N Mini-Card - Europe ? nebo ?
11. Bluetooth:
Dell Wireless 355 Bluetooth 2.0 Module (up to 3Mbps) with Enhanced Data rate - Eur nebo
Dell™ Wireless 355 Bluetooth + Dell™ Bluetooth 2.0 Stereo Headset - Eur nebo ?
12. Primární baterie (potřebuji, aby co nejdéle vydržela, ale zas nevím,jestli ta větší není nějaké monstrum):
Primary 6-cell Lithium-Ion Battery (56 WHr) nebo
Primary 9-cell Lithium-Ion Battery (85 WHr) ?
13. Microsoft® Office 2007 Basic - Czech
14. ... ještě něco dalšího, na co si mám dát pozor???
To je asi vše, co jsem na konfigurátoru Dellu vykoukala. Poraďte mi prosím, jakou značku, typ a konfiguraci mám koupit za tu cenu (nějaký halíř ještě přidat můžu, ale moc už ne)
![Laughing :lol:](./images/smilies/icon_lol.gif)
Moc díky všem!