slovan píše:To mě nenapadlo. Ovšem potom vyvstává otázka proč používáme myši, když patent na ně má Microsoft
lacnejsiu mys bez toho nevyrobis ale notebook ano. ostatne znacky davaju trackpointy len do drahsich business modelov.
slovan píše:To mě nenapadlo. Ovšem potom vyvstává otázka proč používáme myši, když patent na ně má Microsoft
slovan píše:Ghost píše:slovan píše:Proč ale výrobci do notebooku obecně trackpointy nedávájí? to je celkem dobrá otázka, nemyslíte?
licencne poplatky pre IBM
To mě nenapadlo. Ovšem potom vyvstává otázka proč používáme myši, když patent na ně má Microsoft
Myš byla vynalezena Douglasem Engelbartem ve Stanfordském výzkumném institutu v roce 1963. Veřejnosti byla představena 9. prosince 1968 jejím vynálezcem. Douglas Engelbart si ji nechal patentovat (patent US3541541) dne 17. listopadu v roce 1970 jako „X-Y Position Indicator For A Display System“ (Indikátor X-Y pozice pro zobrazovací systém). V komerčním prostředí pak myš prosadila jako první californská firma Apple v roce 1982.
Po myši s optomechanickými senzory, které rozpohybovávala kulička, vycházející z původního Engelbartova vynálezu, přišla myš optická s LED technologií. Optická myš spatřila světlo světa kolem roku 1980. Vynalezl jí Steve Kirsch. Vyžadovala však speciální kovovou podložku s natištěnou mřížkou bez níž nefungovala. Komerční produkt jako první uvedla firma Microsoft v roce 1999.
Bobi píše:Tak jeste jeden dotaz pratele... Thinkpad R series ma tri varianty. R61, R61i a R61e. Jaky je mezi nimi rozdil? Na par malickosti mi pripadaji skoro stejne.
slovan píše:Jenže u Lenova s integrovanou grafikou Intel X3100 NEFUNGUJE DVI výstup na dokovací stanici (v notebooku není nějaká součástka na tohle) a tedy jsou tyto modely nevhodné na použití s externím monitorem.
Intel Graphics Media Accelerator X3100 (GMA X3100), integrated in GM965,
DVI pass-through support to optional Advanced Mini Dock or Advanced Dock
Intel Graphics Media Accelerator X3100 (GMA X3100), integrated in GM965,
no DVI pass-through support to optional Advanced Mini Dock or Advanced Dock
Ghost píše:pre 14" R61 co maju na alze (model 7732) je tam toto:Intel Graphics Media Accelerator X3100 (GMA X3100), integrated in GM965,
DVI pass-through support to optional Advanced Mini Dock or Advanced Dock
Zpět na „Jaký vybrat notebook“
Uživatelé prohlížející si toto fórum: MethrenVox, MorrissJeals a 57 hostů