(EDIT: Přesun z jiného tématu - již se to tam nehodilo a tady to sedí líp + přidány nové informace)
Přemýšlel jsem co bude lepší, jestli R61, nebo XPS M1330 a:
(budu připojovat externí monitor)
R61 14" + baterka do ultra bay + menší dokovací stanice s DVI (
U TOHOTO MODELU FUNKČNÍ DVI!!) + záruka 3 roky NBD == 34000kč
XPS 13" s T8100, 2GB RAM, LED dispej, 6cell baterie, 2 roky NBD, 2 roky pojištění proti rozbití == 37000kč
+ R61: pevná šasi, velmi odolný matný displej, ultrabay, více otvorů pro nasávání zespod = lze používat i na klíně, dokina, váha 2,3kg (menší s baterkou v ultrabay místo DVD), nižší cena, slušná výdrž s baterkou v ultrabay.
- R61: nemá dedikovanou grafiku (kdo ví, co budu programovat na magistrovi) a moc té grafice nevěřím, nekvalitní VGA výstup, má jen ABG wifi (tenhle rozdíl bude do budoucna asi dost bolet).
+ XPS M1330: malá velikost, není potřeba další přislušenství (dok), LED displej, dedikovaná grafika, HDMI na notebooku, kvalitní VGA výstup, dobrá výdrž se základní baterkou, lehce rozšiřitelná záruka, pojištění proti rozbití, padnoucí obal v ceně.
- XPS: lesklý displej, menší odolnost přístroje (proti R61), chybí dok.
XPS má navíc 2 roky complete care + dá se lehce a levně dokoupit levnější záruka (další rok NBD stojí 1300kč), což je možná nejvíce pro mě směrodatné, protože si kupuju notebook na delší dobu - cca 5 let.
Takže bych to viděl spíš na to XPSko, navíc oprava DO dalšího dne se jen tak nevidí (většina výrobců pod NBD mají záruku, že další den přijede technik, ale opravit to může třeba až za týden)
A nesmějte se těm 5 rokům, které dávám svému budoucímu ntb: Moje stolní PC v původní konfiguraci z roku 2003 (ano v létě bude mít 5 let) Athlon XP 1,5GHz(přetakt.2GHz) 512MB RAM GForce 5200 128MB mi do dneška celkem bohatě stačí na vše, kromě nejnovějších her. Dokonce stíhá Compiz-Fusion na novém Ubuntu....Tedy až na Visty
ale ty sou mi stejně ukradené
.
Nějak mě to nedá spát: Ušetřit 3 tisíce a brát odolný notebook, nebo radši dell s complete care. Jinak mi přijdou celkem dost podobné a oba dva asi nejlepší co na trhu v této cenové relaci je.
Akorát bych si nezapařil na R61 richards burn rally a budoucí fallout 3
- ne že bych byl nějaký velký pařan, hry normálně nehraju skoro vůbec, ale RBR s volantem nemá konkurenci, Fallout 1 a 2 jsem dohrál hodněkrát a na Fallouta 3 se těším už 8let
.
Co si myslíte vy?
Stolní Mini PC: Node 304 (MiniITX), Core i5 3470, 8GB RAM, GTX650Ti, 1TB HDD.
Notebook: Thinkpad R61 14,1", Win 8, dock