ASUS F3KA-AP012 nebo Acer Aspire 5920G-302G16MN ??

Jaký koupit notebook? ... vybrat ten nebo onen? ... to jsou časté dotazy mnoha lidí, kteří vybírají nový nebo použitý notebook ... zde se mohou vzájěmně radit

Který?

Anketa končí za 26 úno 2008 13:38

ASUS F3KA-AP012
3
38%
Acer Aspire 5920G-302G16MN
5
63%

Celkem hlasů: 8

darkenedone
občas něco napíše

ASUS F3KA-AP012 nebo Acer Aspire 5920G-302G16MN ??

Příspěvekod darkenedone » 21 úno 2008 13:38

Zdravím všechny, prosím o radu.

Rozhoduji se mezi koupí následujících notebooků
http://acer.mironet.cz/acer-aspire-5920 ... p+dp77326/
a
http://asus.mironet.cz/asus-f3kaap012-t ... t+dp79345/
(u druhého ještě + 1GB RAM Corsair za 500)

Visty zatím používat nechci a pak bych rád přešel na 64bit, takže tato "výhoda" pro mne u Aceru padá (V ceně je pouze 32 bit verze). Ovladače k XP jsem našel pro oba.

Naopak Asus disponuje DVI rozhraním, Acer zase HDMI. K notebooku chci časem (horizont půl roku) dokoupit stolní 19" širokoúhlé LCD s rozlišením min. 1680 x 1050. Jak moc krkolomné je připojení přes DVI-HDMi nebo HDMI-DVI redukci (podle toho, zda bych na Acer chtěl připojit DVI monitor nebo k Asusu připojit HDMI televizi - druhá varianta je však spíše nepravděpodobná)

Osobně více věřím značce Asus, ale Acery si podle všeho poslední dobou výrazně polepšily, co se kvality týče.

Notebook bych chtěl používat jako náhradu stolního PC, rád si zahraju novější hry, přičemž nelpín na nijak vysokých detailech. Jsem spíše příležitostný hráč. Na Notebooku krom toho hodně koukám na filmy, poslouchám hudbu (sluchátka) a pracuju s Photoshopem.

Hlavní otázka je, jaký je rozdíl v celkovém (zejména herním) výkonu notebooků (Zatim jsem zjistil akorát tolik, že grafická karta u Asusu je někde mezi 8600M GS a 8600M GT, nicméně s modifikovanými desktopovými drivery lze dosáhnout znatelného zvýšení výkonnosti) a u kterého by mohl být lepší poměr cena/výkon/kvalita.

Díky moc za všechny rady a případné osobní zkušenosti!

polo

Příspěvekod polo » 21 úno 2008 13:43

Podal mna u asusu ati x2600 menej hreje ako 8600 ten book ma v zatazi priblizne o 20C nizsiu teplotu GK ako acer,takztiez dlhsie vydrzi na baterie(Ati x 2600 ma 65nm vyrobny proces 8600 ma 80nm)
Osobme viac verym znacke asus...

darkenedone
občas něco napíše

Příspěvekod darkenedone » 22 úno 2008 13:04

Díky moc za názory, taky víc věřím Asusu, má mít lepší display a šasí. Nevýhodou zase je menší výdrž na baterky (což mě tolik nepálí) a taky jsem četl, že Ati/Amd chipsety mají znatelně pomalejší USB. No bude to tvrdá volba :)

polo

Příspěvekod polo » 22 úno 2008 13:24

S timy pomaleisimy USB to vyriesil novsi BIOS ale aj tak ten rozdiel bi si si aj tak nevsimol,Co sa tyka vydrze ten acer podla uzivatelov vydrzi tak max 2,5hodiny(Ma grafiku z vyssou spotrebou) a asus priblizne 2-2,5 ma sice o kus mensiu bateriu ale aj nizsiu spotrebu GK,a da sa dokupit 9clankova bateria...

centos
guru
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod centos » 22 úno 2008 15:26

Ten Asus dá stěží dvě hodiny :)
Na druhou stranu má v biosu možnost přepnout na int. GK a tím by se měla výdrž dost prodloužit (zatím nezkoušeno)
ASUS F3Ka, Arch linux
bo neznamená nebo, ale protože (neboť)..

onne
guru

Příspěvekod onne » 22 úno 2008 19:26

Přesně mezí těmahle dvěma se taky rozhoduju :) AMD + ATI nebo INTEL + NVIDIA :lol:

ASUS
+ nižší cena
+ míň topí
+ možnost přepnutí v biosu dvou grafik
+ bohaté příslušenství

- nižší výkon ve hrách
- nelíbí se mi provedení
- bez OS

ACER
+ vyšší výkon
+ provedení Gemstone
+ OS v ceně

- špatný servis
- moc topí

Zatím nemám ani jeden book, ale nějak mám prostě raději C2D a GF8600 :roll: Už jsem se ale smířil s tím že notebook v této cenové kategorii nebude tak kvalitní a nizká cena a výkon budou vykoupeny možná poruchama možná špatným servisem možná špatnou dobou provozu (2-3) roky :lol:
ThinkPad T420

centos
guru
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod centos » 22 úno 2008 19:32

Asus měl typ bez i s OS, pokud ti teda nejde o cenu :)
ASUS F3Ka, Arch linux

polo

Příspěvekod polo » 22 úno 2008 19:36

K tomu dizajnu http://www.czechcomputer.cz/art_doc-8FE ... 98464.html mne sa ten asus paci viac ako gamestone (Niekto tu na fore tusim trefne trafil ze vyzera ako toustovac,ale inac bol zaradeny komisiou medzi najskaredsie notebooky sveta)

onne
guru

Příspěvekod onne » 22 úno 2008 19:55

centos píše:Asus měl typ bez i s OS, pokud ti teda nejde o cenu :)

Když k tomu přidáš OS a ten 1 GB ramky tak si nad cenou 22.500,- :) Myslím že kvalitou a servisem jsou na tom stejně a výkonem je lepší ten acer.. dle mého :lol:

polo píše:K tomu dizajnu [odkaz] mne sa ten asus paci viac ako gamestone (Niekto tu na fore tusim trefne trafil ze vyzera ako toustovac,ale inac bol zaradeny komisiou medzi najskaredsie notebooky sveta)

Už jsem si to četl.. Myslím že právě Acer tam moc nezapadá a třeba takové Lenovo co vypadá jak z minulého století by tam pasovalo víc :wink:
ThinkPad T420

polo

Příspěvekod polo » 22 úno 2008 20:00

Znamy ma obchod z bookmi aj vela priatelov ma booky a moje skusenosti v servise aj kvalite su urcite rozdielne...

centos
guru
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod centos » 22 úno 2008 20:02

Mi to vychází tak nějak stejně ;) Asus Acer
Papírově je lepší Acer, ale docela pochybuju, že bys ten rozdíl poznal.
ASUS F3Ka, Arch linux

darkenedone
občas něco napíše

Příspěvekod darkenedone » 23 úno 2008 00:11

Ono s tim výkonem (ve hrách) to neni taky tak jednoduchý. Co jsem četl zkušenosti, tak s modifikovanejma "desktopovejma" Catalystama má jít výkon HD 2600 výrazně nahoru.
Co se přepínání grafik týče, četl jsem cosi o prodloužení výdrže až o 50 min, ale to může zrovna tak být jen lidová tvořivost a nemusí na tom být zbla pravdy. Pravdou je, že vyšší výdrž baterie je pro mě sice příjemná, ale ne až tak úplně zásadní.

Zatím díky všem!

polo

Příspěvekod polo » 23 úno 2008 10:11

S tou predlzenou zivotnostou je to pravda ib viacmenej,grafiku sice prepnes na druhu ale neviem ako nastvit driver aby ti zobral tu druhu a zase naopak,riesi sa to na vela forach treba skusit pohladat,cosa tyka vykonu je ATi lepsia v inych programoch v hrach maju nVidie lepsie optimalizovane ovladace a stabilnejsie,takze tam jednoznacne vyhrava nVidia...

onne
guru

Příspěvekod onne » 26 úno 2008 15:39

Přesně mezi těma dvěma se teď rozhoduju protože od Aceru mě každý žene jinam.. Tak mě ještě napadá v podobné cenové kategorii tenhle asus :roll: Ale opustit C2D a GF8600 a místo toho jít do AMD a ATi :lol: Asi budu mít nad čím hodně přemýšlet a asi ani neusnu :lol:
ThinkPad T420

TJK
píše často

Příspěvekod TJK » 28 úno 2008 10:28

onne píše:Přesně mezi těma dvěma se teď rozhoduju protože od Aceru mě každý žene jinam.. Tak mě ještě napadá v podobné cenové kategorii tenhle asus :roll: Ale opustit C2D a GF8600 a místo toho jít do AMD a ATi :lol: Asi budu mít nad čím hodně přemýšlet a asi ani neusnu :lol:

Já taky přemýšlel nad oběma notesama... Jak nad tím Asusem AMD+ATI tak Acer C2DM+nVidia... Nakonec vyhrál kompromis C2DM+ATI a musim řict že ke spokojenosti. Tak teplota kolem 90 té nVidie je hrůzostrašná... Ta ATI tak výkonná není, ale zase 65° při hraní je krása.
Kvalita zpracování je taky docela upokojivá...na Acer (display má v Al-Mg)... Zatím nevrže... Asi jediná výtka jde k mechanice... ta je jedním slovem katastrofální ve všech směrech... ve čtení (uložení filmového DVD CloneDVD+AnyDVD=30min, ano jde o uložení ne komprimaci) o zápisu nemluvě... Ke konci DVD mě naháže spoustu chyb.
ACER TM 5720G (111): C2DM T7500 @ 2,2GHz, 2GB RAM @ 667MHz, ATI Mobility HD2600 512MB, 250GB HDD, LCD WXGA (já nechci...), Win XPP SP3

Zpět na „Jaký vybrat notebook“