občasné bzučení na T61

notebooky Lenovo (IBM, ThinkPad, Lenovo 3000) a vše kolem
xmarek
píše často

Příspěvekod xmarek » 05 led 2008 21:52

Ghost píše:autor by nemal pisat o notebookoch ked o nich vie prd.
A ani číst neumí. :D

gut

Příspěvekod gut » 16 led 2008 21:40

a nemate nekdo problem s tim ze by byl nadmerne slyset hdd i kdyz se s notesem nic nedela? jenom je zapnutej. pripomina to cd pr nizkych otackach. neni to nijak vyrazny ale prece jen v naprostem tichu (napr. pri uceni) to rusi. jo a je to T61 T7500 2GB 14,1 1440x900 nvidia140 160GB. nebo nevite co by to mohlo byt, popripade cim? diky

macabe

Příspěvekod macabe » 02 úno 2008 09:53

s tim hdd mam stejny problem ze se proste neprepne do pomalejsich otacek ale uz to nejak neresim budu si davat novy disk takze bude cista instalace pak uz to bude snad vpohode

macabe

Příspěvekod macabe » 02 úno 2008 09:57

me to bzuceno uz dela sere zda se mi ze je cim dal vyraznejsi asi budu musit jim to tam zavest na reklamaci uvidim po nove instalaci disku zda to prejde proste chvilema je to takove intenzivnejsi.

doufam ze si tam ten notebook nechaji tak max 5 dni a nebudou me schvalne dusit tim ze is hotam nechaji mesic a chci se jeste zeptat kdyz jim nechci dat na reklamaci disk tak ten disk si musim vytahnout sam (treba doma) nebo oni me ho vytahnout a kdyz to budu davat do servisu radsi vytahnout z tama tu 1GB ram co jsem si dokoupil aby se mi nestratila.
Naposledy upravil(a) macabe dne 02 úno 2008 12:13, celkem upraveno 1 x.

wern_er
guru

Příspěvekod wern_er » 02 úno 2008 11:11

Zeptej se tam, kde hodláš reklamovat. Běžně se k tomu přistupuje stejně, takže co nechceš dát, vyndej (ale zeptej se, zda nebude vadit, ze tam disk nebude). Případně si udělej kompletní zálohu na nějaký externí disk apod. a tu pak nahoď až se ti NTB vrátí. RAM navíc bych raději vyndal, nebo napsal na papír, že tam je a nechal si to od nich potvrdit - nikdy nevíš, pak se s někým dohadovat co tam bylo nebo nebylo ...
TP T61 7664-18G, 2x2GB RAM 800MHz, Intel SSD 330 180GB, Advanced Mini-Dock
TP X230 2320-2QG (IPS, UB dock), 2x8GB DDR3 1600MHz, 128GB mSATA Crucial M4 SSD
TP X230 2320-2QG (IPS, UB dock), 2x4GB DDR3 1600MHz, 256GB mSATA Crucial M500 SSD

macabe

Příspěvekod macabe » 04 úno 2008 09:37

chci se zeptat bzučí vam taky adaptery? jsem koupil 2 uplne nove a oba dva mirne bzuci

wern_er
guru

Příspěvekod wern_er » 04 úno 2008 10:11

Nebzučí nic ...
TP T61 7664-18G, 2x2GB RAM 800MHz, Intel SSD 330 180GB, Advanced Mini-Dock
TP X230 2320-2QG (IPS, UB dock), 2x8GB DDR3 1600MHz, 128GB mSATA Crucial M4 SSD
TP X230 2320-2QG (IPS, UB dock), 2x4GB DDR3 1600MHz, 256GB mSATA Crucial M500 SSD

gut

Příspěvekod gut » 28 úno 2008 00:59

no tak dneska zaclo i bzuceni z levyho horniho rohu. je to v profilu energy star (predtim to nebylo). nemuzu si pomoct ale tenhle pocitac je dost nahovno. nechci se nikoho dotknout ale za penize co tenhle pocitac stal je to absolutni shit. jasny ma ram z kosmickyho materialu:) ale vrze pri kazdem dotyku. ma super vydrz baterie ale ta vycniva na mile daleko (a ani to neni zadna slava). ze pry se klavesnice nema sanci otlacit na monitor. po mesici pouzivani uz tam je otlacenej ten postevak. Je velmi tichy ale musite mit nasazeny sluchatka jako na strelnici protoze disk se toci naplno a nehodla se vypnout. to ze se seka uz ani neresim a reproduktory jsou kapitola sama pro sebe. proste je to mizerie a lenovo T61 bych nedoporucil ani svymu nejvetsimu nepriteli. jinak vsem co ho uz maji preju at jejich kousky jsou lepsi protoze to co mam doma ja to je tragedie. Abych jen nekritizoval tak na klavesnici se pise opravdu dobre, monitor je taky peknej (do doby nez se tam otlaci zbytek klaves). doufam ze jsem sam kdo ma tyhle problemy protoze nikomu nepreju nic spatnyho. mozna je to ale tak ze je maji mnozi z vas ale z hrdosti o nich mlci protoze ibm/lenovo je znacka kvality (urcite tedy byla, protoze znam lidi co jsou s nimi spokojeni, ale T61 se opravdu nepovedl) mozna jsem jenom rozmazlenej ale porad vidim tu cenu. a proti konkurenci jsem proste nedostal nic vyjimecnejsiho nez o cca 15tis levnejsi modely se stejnymi parametry. ale je pravda ze trileta zaruka se bude hodit pokud to takhle pujde dal:)

Ghost
Moderátor
Moderátor

Příspěvekod Ghost » 28 úno 2008 10:13

mozno vadny kus. mne nevrze o nic viac ako T40 a T60, ktore mam tiez doma. ale mozno vrzgaju prilis oproti notebookom inych znaciek takze to moc neviem posudit ale HPcka a Toshiby co mame v robote mi pridu ako +/- to iste. :)

mne vlavo hore nebzuci nic ale vlavo hore sa nachadza ventilator. takze to moze byt sposobene nim, pripadne jeho poruchou ked to predtym nerobil.

HDD je naozaj hlucny - ja mam seagate 5400.3. vdaka viste, ktora s oblubou stale nieco zapisuje alebo cita kazdu chvilu tak je problem aby sa vypol aj ked je vypnutie nastavene na 5min. toto ma na nej serie asi najviac takze na novy disk u mna pojde urcite zas XP.

ad to sekanie: ak sa to seka ked zrovna nie je polozeny v klude na stole tak by som si pozrel nastavenia shock protection disku. bud znizit citlivost alebo vypnut uplne. moze to byt sposobene tym. ak to robi aj ked je polozeny na stole tak to moze byt problem v OS alebo HW chyba.

co sa tyka trackpointu a lcd tak to je snad asi na vsetkych T, ze zaprasia po case LCD ked je notebook stlaceny v batohu napr. pomaha len cistenie hlavicky trackpointu alebo cistenie LCD :) klavesnicu otlacenu na lcd som ale nemal este nikdy.

o reproduktoroch skoda reci. na business notebookoch sa im venuje minimalna pozornost. co sa tyka zvuku tak ten mali thinkpady vzdy biedny.

2_macabe: ako si dopadol s tou vymenou disku a bzucanim?
Predator 15, MBP 13 Early 2015, T410, Apple iPad 9.7 (2018), Kindle Fire HD 8

kyo
guru

Příspěvekod kyo » 28 úno 2008 10:54

ono je to vazne tak, ze si nevyberes a at si koupis cokoli jinyho bude to vrzat minimalne stejne. co se tyce otlacenyho trackpointu, radsi bych zkontroloval, jeslti je nasazenej poradne a nevycuhuje vic nez ma, vycnivajici baterie je opet u vsech znacek, hdd mi hlucny nepride - zalezi ovsem kolik na nem mas dat + vypnout indexovani disku ( stejne je to vcelku k nicemu )

sekani je asi prave dano ochranou disku, muzes nastavit citlivost nebo to uplne vypnout, me to disk zablokuje tedy jen kdyz s ni opravdu mavnu, myslim ze treba ve vlaku zadny problem, pokud na tom pises v GAZu nebo š105 pak by to pri cestovani mozna problemy delat mohlo takze nezbyva nez vypnout - s rizikem vetsi pravdepodobnosti havarie disku.

a opet bzuceni je neduhem vsech znacek ntb na platforme centrino, deje se to pri minimalnim nasobici, driv ty ntb vylozene piskali, ruznymi updaty biosu ( a to si myslim ze nektere znacky se na to uplne vyprdly.. ) se dosahlo toho ze to tak nejak bzuci, opet si muzes koupit cokoli jinyho a bzucet to bude stejne.

a reproduktory, tam mas pravdu ale zase.. neverim tomu ze treba Compaq je bude mit schopnejsi, business je proste business..

takze at koupis co koupis, zadneho z tech neduhu na ktery nadavas se nezbavis :)
Lenovo Thinkpad R61 - 1680x1050, C2D T7250, 2GB 667mhz, 250GB Seagate Momentus 7200.3, NVS 140m, XP Professional + 3 year carry-in

gut

Příspěvekod gut » 28 úno 2008 11:04

Tak aspoň s tou klávesnicí jsi mě potěšil. Doufám, že máš pravdu a zůstane to u toho trackpointu. Jasně ty reproduktory samozřejmě beru. Opravdu ale to vrzání, bzučení, hdd by mělo patřit k těm levnějším notesům.
Měl jsem asi moc velký očekávání.

Jinak ještě dotaz:
Když zapnu počítač (je vypnutej knoflík bezdrát sítě, takže aktualizace to nebudou), trvá disku než přestane uplně hrabat cca 15min. Říkali mi že to je indexování a že visty jsou pomalý. To první jsem zkusil vypnout ve vlatnostech disku, ale žádná změna se nekonala. Tomu druhému, že jsou visty pomalý věřím. Prostě je to nadlouho. Většinou ho teda dávám hibernovat. Ale i tak nevíte nějaký tip, jak to urychlit. Pokud existuje:)
Je to T61 14,1 WXGA+ T7500 1x2GB 160GB. 2GB ram o které sem uvažoval stojí 4500 a to se mi nechce dávat.
Díky

Ghost
Moderátor
Moderátor

Příspěvekod Ghost » 28 úno 2008 11:34

ja som vypol aj service indexovania aj tak furt hrabe na disku. pravdepodobne za to moze superfetch a cachovanie do ramky. aj to by sa teoreticky dalo vypnut ale ja som uz na vistu rezignoval. po par mesiacoch pouzivania musim povedat, ze negativa visty prevazuju nad pozitivami. este pockam ci tomu nepomoze SP1 a ak nie tak objednam z lenova recovery media pre XP na downgrade.

2_kyo: ten moj seagate mi pride hlucny. frajerka ma v T60tke 60GB 7200rpm disk a ten je tichsi. planujem ho v najblizsej dobe vymenit za jeden z 320GB diskov - kupim ten ktory bude podla recenzii najtichsi.

macabe

Příspěvekod macabe » 01 bře 2008 18:24

tomhle tematu se diskutuje uplne o necem jinem nez je dáno nadpisem :twisted:
Naposledy upravil(a) macabe dne 01 bře 2008 18:36, celkem upraveno 1 x.

Ghost
Moderátor
Moderátor

Příspěvekod Ghost » 01 bře 2008 18:31

a ako si ty dopadol s tym bzucanim? dal si to reklamovat alebo pomohla vymena hdd?

macabe

Příspěvekod macabe » 01 bře 2008 18:37

bzuceni je stale ale ponevadz potrebuji notebook k praci nemam cas ho reklamovat nejhorsi je to bzuceni kdyz si pustim archicad a prepnu se do 3D a zacnu otacet s objektem pak to je bzuceni hodne intenzivni ale jen pri otaceni kdyz neotacim nebzuci

Zpět na „notebooky Lenovo (dříve IBM)“