Cache
Cache
Ahoj, moc se v počítačích nevyznám, ale rozhoduju se mezi dvěma notebooky a rád bych věděl jakej je rozdíl mezi procesory AMD Turion64 X2 TL62 s frekvencí 2,1 GHz Cache 1MB a Intel Core 2 Duo T7500 2.2 GHz 800 MHz Cache 4MB MB. Zajímá mě vliv cache na výkon a jaký by mohl být mezi procesory rozdíl. Dík
-
- píše často
Ten výkonostní rozdíl je pro normálního uživatele nespozorovatelný. Taky sem četl anglický článek že záleží na typu zatížení jeden je lepší ve hrách a CAD druhej má rychlejší reakce a to se hodí zase v jiných aplikacích, taky sem četl že Turiony rychleji najíždí na plný výkon ale to všechno hodně záleží na typu procesoru.
Prostě si vyber procesor podle simpatiím k Intelu nebo AMD.
Prostě si vyber procesor podle simpatiím k Intelu nebo AMD.
vyber podle ceny,¨kvality sasi, apod. 2,0+ GHz je plne dostacujici na beznou praci, hry i ostatni veci, co stoji za to delat na notebooku. cpu te rozhodne brzdit nebude.
kazdy velky byk byl jednou tele
Latitude D630, C2D T7250, 3GB RAM, 14.1 WXGA+, Quadro 135m, Intel 520 60GB + Samsung 640GB/D-Bay, Win7pro 64bit, 9čl baterie, dock + LCD NEC 20WGX2 pro
Latitude D630, C2D T7250, 3GB RAM, 14.1 WXGA+, Quadro 135m, Intel 520 60GB + Samsung 640GB/D-Bay, Win7pro 64bit, 9čl baterie, dock + LCD NEC 20WGX2 pro
hm mám 2 GHz Turion a stačí mi, i když. Jakmile přičuchnete k virtuální mašince, tak zjistíte, že na jednojádru je to zabité , proto bych radši dvoujádro. V dnešní době dle mě ani nad jednojádrem nemá smysl uvažovat, jak díky nízkým cenám dvoujáder, tak díky tomu, že vícejádra jsou budoucnost a vždycky se hodí (multitasking apod. je daleko rychlejší).
tento účet již není aktivní.
nj já sem dostal nabídku z ACER servisu, ale cena 6 tis. za nejnižší variantu 1,6 GHz Turion X2 se mi zdá moc. I když ty prachy mít můžu, tak je mi to líto vyhodit 6 tis. za procesor co má cenu okolo 2 tis. Za pár měsíců (resp. měsíc a půl, když tak počítám) mi na účet přijde 17 tis. spíš přemejšlim, že něco málo zainvestuju k tomu tak abych měl alespoň 22 tis. a koupim nějaký levnější HP Compaq s dvoujádrem ...
EDIT: Ale po včerejšku mě tady tak trošku namlsal Solitary na Puma platformu, takže možná ještě počkám
EDIT: Ale po včerejšku mě tady tak trošku namlsal Solitary na Puma platformu, takže možná ještě počkám
tento účet již není aktivní.