Paměť RAM do notebooku
Paměť RAM do notebooku
Zdravíčko, měl bych dotaz. Mám notebook IBM\Lenovo s dodanou pamětí 1GB a chci si dokoupit ještě 2GB, ale originál pamět LENOVO stojí skoro 4.500 kč a to se mi zdá zbytečně moc. Ted tam mám typ PC2-5300 DDR2 SDRAM SO DIMM 1GB 667 MHz a jedná se mi o ten parametr PC2-5300 co znamená a jestli když dokoupím pamět:KINGSTON
Typ: SO-DIMM DDR2
Kapacita: 2 GB
Maximální pracovní frekvence: 667 MHz
Certifikace: PC5400
Rozhraní: 200 pinů
Cas Latency: 5
tak jestli nebude problém a pojede. Díky za odpověd
Typ: SO-DIMM DDR2
Kapacita: 2 GB
Maximální pracovní frekvence: 667 MHz
Certifikace: PC5400
Rozhraní: 200 pinů
Cas Latency: 5
tak jestli nebude problém a pojede. Díky za odpověd
Lenovo jiz upustilo od sve dlouholete firemni politiky, ze to co neni IBM ci IBM certifikovane, tak v danem ntb nejede ? Tusim ze posledni takto "neosetreny" IBM byl T2x (mam v rodine, muzu potvrdit) a ze v T4x jiz byl problem s HDD i pameti (to mam jen z doslechu z jineho fora).
Byt tebou, tak se domluvim
a) s kamaradem co ti pujci jeho pamet na test
b) s obchodem na vyzkouseni
c) projdu si zdejsi forum ci zahranicni pro vice informaci (netusim zda to tu nekde neni).
Byt tebou, tak se domluvim
a) s kamaradem co ti pujci jeho pamet na test
b) s obchodem na vyzkouseni
c) projdu si zdejsi forum ci zahranicni pro vice informaci (netusim zda to tu nekde neni).
Dík za typ, s tím ekvivalentem to vypadalo nadějně, ale bohužel mám typ R61 a ten tam v seznamu nebyl, díval jsem se na fora v cizině a tam jsem ten svůj nenašel, ale byli tam jiný a těm to šlo na střídačku ten řekl, že mu to udělalo modrou smrt a další na to to je divný já tam dodal 2GB a jede to bez problémů, asi to risknu a uvidím, když sedí parametry, tak by to z 90% mělo valit, SNAD 

Asi sa zle pozeral... Vyrobcovia pamati nie vzdy uvedu vsetky konfiguracie a potom to uzivatelia nevedia najst...
DoctorCZ:
To je presne to co som pisal v mojom clanocku - bulky nie vzdy funguju s americkymi notasmi. Optimalna je ta pamat co napisal Ghost ("Kingston for HP"), lacnejsia nez "original Lenovo" ale zaroven robena presne na mieru pre Lenovo.
C
DoctorCZ:
To je presne to co som pisal v mojom clanocku - bulky nie vzdy funguju s americkymi notasmi. Optimalna je ta pamat co napisal Ghost ("Kingston for HP"), lacnejsia nez "original Lenovo" ale zaroven robena presne na mieru pre Lenovo.
C
Našel jsem seznam notebooků, který tu pamět údajně podporují a můj tam nebyl.
http://www.nakupnicentrum.cz/pocitace-n ... enovo.html
myslíte, že ho jenom zapoměli a nebo spadá pod nějaký napsaný typ.
http://www.nakupnicentrum.cz/pocitace-n ... enovo.html
myslíte, že ho jenom zapoměli a nebo spadá pod nějaký napsaný typ.