Lenovo ThinkPad R61 VS Sony VAIO NR21M/S, aneb ntb do 22 000
Lenovo ThinkPad R61 VS Sony VAIO NR21M/S, aneb ntb do 22 000
Ahoj
potrebuju finalni radu
pri vyberu meho prvniho ntb mi vykrystalizovali tito dva posledni hraci:
http://www.pcexpert.cz/notebooky-uhlopr ... 1e-nf09bcv
VS
http://www.eternity.cz/produkt/sony-vai ... x3100-vhp/
V podstate jakkakoli volba je jistym kompromisem.
Pri vyberu jsem se ridil kriterii na relativni vykonny ntb (ktery vsak nebude urcen na hrani her -> jsme ochoten slevit z graficke karty!), ktery by mel byt alespon trochu mobilni (coz oba vyse zminene ntb prilis nesplnuji) a predevsim jsem kladl duraz na kvalitu zpracovani
jeste predtim, nez mi zde vytknete, jak jsem mohl vybrat prave tyto dva, musim upozornit, ze se pohybujeme v cenove hladine 21 000...
Chci se tedy zeptat, jak by jste volili vy?
a rovnou pridam dotaz -> mate nekdo zkusenost, jak je to se zarukou, kdyz dodate do ntb napriklad ramky? ptam se proto, ze me zajima, kdyby ntb byl v zaruce a ja tam dal ty ramky, jesi o tu zaruku prijdu??
Predem moc dekuji za vase nazory!
Preji hezky den
potrebuju finalni radu
pri vyberu meho prvniho ntb mi vykrystalizovali tito dva posledni hraci:
http://www.pcexpert.cz/notebooky-uhlopr ... 1e-nf09bcv
VS
http://www.eternity.cz/produkt/sony-vai ... x3100-vhp/
V podstate jakkakoli volba je jistym kompromisem.
Pri vyberu jsem se ridil kriterii na relativni vykonny ntb (ktery vsak nebude urcen na hrani her -> jsme ochoten slevit z graficke karty!), ktery by mel byt alespon trochu mobilni (coz oba vyse zminene ntb prilis nesplnuji) a predevsim jsem kladl duraz na kvalitu zpracovani
jeste predtim, nez mi zde vytknete, jak jsem mohl vybrat prave tyto dva, musim upozornit, ze se pohybujeme v cenove hladine 21 000...
Chci se tedy zeptat, jak by jste volili vy?
a rovnou pridam dotaz -> mate nekdo zkusenost, jak je to se zarukou, kdyz dodate do ntb napriklad ramky? ptam se proto, ze me zajima, kdyby ntb byl v zaruce a ja tam dal ty ramky, jesi o tu zaruku prijdu??
Predem moc dekuji za vase nazory!
Preji hezky den
Oba dva jsou v pohode, ale sony ma za ty prachy lepsi proc, v zakladu ramky a trosku vetsi disk, takze celkem vyhoda, nevim jak je na tom vydrz toho lenova, ale podle recenze je to na tom vaio hodne dobre.
Ostatne si precti na netu nejake recenze a sam se rozhodni co ti lip sedne tady te uplne za rucicku vodit nikdo nebude
Ostatne si precti na netu nejake recenze a sam se rozhodni co ti lip sedne tady te uplne za rucicku vodit nikdo nebude
Samsung 730U
(i5 3337U; 8GB RAM; Radeon HD 8570M; 480GB SSD; Win8.1 x64)
(i5 3337U; 8GB RAM; Radeon HD 8570M; 480GB SSD; Win8.1 x64)
-
- Moderátor
možná bych volil raději to Sony Vaio - designově je určitě perfektní a ta R61 má odolné víko jen ve 14" verzi (24000kč). Takže pevností to vyjde cca na stejno. Možná má to Lenovo odolnou klávesnici proti polití - ale nevím jak u tohoto modelu, zkus pohledat na stránkách Lenova.
Doporučuji přečíst recenze a mrknout na podrobné fotky těchto notebooku. Lenovo má sice hezký decentní design, ale levnější verze mají přiliš tlusté tělo a nevypadá to zrovna hezky.
Doporučuji přečíst recenze a mrknout na podrobné fotky těchto notebooku. Lenovo má sice hezký decentní design, ale levnější verze mají přiliš tlusté tělo a nevypadá to zrovna hezky.
Stolní Mini PC: Node 304 (MiniITX), Core i5 3470, 8GB RAM, GTX650Ti, 1TB HDD.
Notebook: Thinkpad R61 14,1", Win 8, dock
-
- Moderátor
Bohužel s cenou kolem 20000 se moc vybírat nedá! A tak nezbývá než hledat co je v nabídce a pár věcí oželet.
Třeba já měl jen 4 podmínky při výběru: DVI nebo HDMI, velikost max 14", cena do 33000kč a slušný servis.
A divil by ses jaký je to problém něco takového najít.
Třeba já měl jen 4 podmínky při výběru: DVI nebo HDMI, velikost max 14", cena do 33000kč a slušný servis.
A divil by ses jaký je to problém něco takového najít.
A to jaky Dell v normální výbavě?
Aby měl max 14", procesor z řady T7xx0 (kvůli virtualizaci) do 33000kč není (ani po slevě přes mail). A Notebook s 1GB nepřipadá v úvahu. BT, Wifi potřebuju.
Ano nakonec kupuju za cca 37k (36k + 1k doprava) kč XPS M1330, ale je to víc .
Aby měl max 14", procesor z řady T7xx0 (kvůli virtualizaci) do 33000kč není (ani po slevě přes mail). A Notebook s 1GB nepřipadá v úvahu. BT, Wifi potřebuju.
Ano nakonec kupuju za cca 37k (36k + 1k doprava) kč XPS M1330, ale je to víc .
-
- Moderátor
-
- Moderátor
k tématu:
Možná bych zvážil, jestli se ještě nenajdou další 2 litry na R61 s 14,1" displejem. Má odolné víko, váží pouze 2,3kg a tak vůbec mi to přijde leší volba než R61 15", který nemá odolné víko a nevymyká se z průměru (váha apod.)
Jinak pokud je to na fest ta cena tak asi opravdu spíše ten Sony Vaio NR21
OT:
sirius: možná ano, ale pak je tam ta nutná dockyna a ta stojí další 3000kč.
Takže celkem problém. Jinak sem uvažoval že se možná víc vyplatí koupit levnější notebook bez DVI-HDMI za cca 20-25k kč (např jako v tomto tématu) + stolní PC za cca 8-10k kč
Možná bych zvážil, jestli se ještě nenajdou další 2 litry na R61 s 14,1" displejem. Má odolné víko, váží pouze 2,3kg a tak vůbec mi to přijde leší volba než R61 15", který nemá odolné víko a nevymyká se z průměru (váha apod.)
Jinak pokud je to na fest ta cena tak asi opravdu spíše ten Sony Vaio NR21
OT:
sirius: možná ano, ale pak je tam ta nutná dockyna a ta stojí další 3000kč.
Takže celkem problém. Jinak sem uvažoval že se možná víc vyplatí koupit levnější notebook bez DVI-HDMI za cca 20-25k kč (např jako v tomto tématu) + stolní PC za cca 8-10k kč
ale koukam ze tady mas ze jsi mel tu 14ku od acera -> 4920G
byl jsi s tim spokojeny?
konkretne jsme o tomhle modelu tak uvazoval! cetl jsem dve relativne priznive recenze
jedine co me osobne znejistilo (az odradilo) byly hlasy snad vsech z meho okoli, kteri rikali, ze ACER je problemovej... Popravde jen tyto "rumours" me od toho odradili...
byl jsi s tim spokojeny?
konkretne jsme o tomhle modelu tak uvazoval! cetl jsem dve relativne priznive recenze
jedine co me osobne znejistilo (az odradilo) byly hlasy snad vsech z meho okoli, kteri rikali, ze ACER je problemovej... Popravde jen tyto "rumours" me od toho odradili...
Zpět na „Jaký vybrat notebook“