Ahoj, na Štědrý den mi přestal fungovat Acer 5512. Notebook neprojde ani POST testem, ani se nerozsvítí LCD lampa. Podezřívám nějaký větrák, protože venku na mraze se rozjede i systém, i když dříve či později se opět sekne. NTB je ještě v záruce, ale slyšel jsem o špatných zkušenostech se servisem Acer. Proto se ptám:
Můžu si nějak pomoci sám? Noťas rozšroubovat a větráky profouknout? Nerad bych kvůli tomu třeba přišel o záruku (kdyby se s ním stalo něco horšího). Děkuju za odpovědi.
Cokoliv zvládneš rozdělat a zase dát zpět tak aby to niko nebyl schopnej poznat ti záruku nezruší, ale jestli to nebylo používaný v nějakým nestandardním prostředí, tak bych to normálně reklamoval.
Asus A6T (Turion X2 1600Mhz@0,9V(800MHz@0775V)), 1GB RAM, nVidia Go7600(450/400(OC:500/420)), Vista Business MSDNAA)
o zaruku neprijdes pokud nic sam nponicis a smontujes to tak, ze to v servise nepoznas ... ovsem pokud je notebook fungl novej tak pochybuju, ze bude treba neco cistit ... spis bych zavolal do servisu
Mám ho asi půl roku. Asi do servisu zavolám, je myslím v Brně stejně jako já, jenom doufám že to nebude trvat měsíc, nemáte s tím nějaké osobní zkušenosti? Ještě jednou díky za odpovědi.
doba jakou notebook stravi v servise je odvisla od mnoha veci ... pokud zavadu detekuji rychle a maji nahradni dily, tak to muze byttreba tyden ... pokud je v tom nejakej zadrhel, tak to muze klidne trvat mesic
Tak větrák s heatsinkem na CPU ani ten menší vedle pamětí fungují v klidu. 5512 má X700, která má asi i svůj větrák někde skrytý, celkem bych to odhadoval na jeho špatnou funkci. Nic jiného mě nenapadá, v mraze počítač spolehlivě funguje.
no jestli ho mas 1/2 roku tak to muze byt i spina ... zalezi na pracovnim prostredi ... ale asi by to zase nepadalo tak rychle ... spis zrejme opravdu nebezi nejakej vetrak nebo nejakej jinej problem