wifi router MSI RG60SE pls help :(

Veškerý hardware pro notebooky. CPU, RAM, HDD, CD, DVD, WiFi, Bluetooth, LCD ...
sako verife
píše často

wifi router MSI RG60SE pls help :(

Příspěvekod sako verife » 05 bře 2008 16:01

mam s tim trosku problemy,OS mam Vista home. Net sice jede. Povedlo se mi nastavit i bezpecnosti pripojeni pres WPA2-PSK, encryption AES. Net jede bez problemu

ALE:

1) jelikoz mam statickou ip tak si ji chci nastavit. pouziji pro to nastaveni
NETWORK, WAN, STATIC IP, vse nastavim podle papiru na kterem mi to pri pripojeni pres kabel jede normalne, dam save ale net za chvilku prestane jet. Mam jeste nastavovat nekde neco jineho? Treba pod Vistama

2) chci aby se na net dostal jen muj notas,takze jsem si zjistil mac adresu a nastavuji:
MAC Address Filtering: Enable Firewall:enabled,Enable MAC Address Filtering:enabled, a zadam tam svoji mac adresu u ktere dam enabled.
Firewall:Enable Firewall (the general firewall switch) zaskrtnuto,Enable MAC Address Filtering zaskrtnuto, Allow these PCs with enabled rules to access the Internet zaskrtnuto.
Nicmene opet to nejede a net se shodi. jsem uz v podstate zoufalej protoze podle me mam vse nastaveny tak jak ma byt :? :cry:

Rexy

Příspěvekod Rexy » 05 bře 2008 16:52

to sako verife

me to prijde, ze ti NEJEDE NET, ale jen komunikace pocitace s routerem a ze jakmile ulozis to nastaveni tak je po legraci - nebo dostanes se na internet? treba to jen spatne chapu :?:

centos
guru
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod centos » 05 bře 2008 17:31

1) nastavils na routeru DHCP a ve Win pak změnil adresu ze statické na DHCP?
ASUS F3Ka, Arch linux
bo neznamená nebo, ale protože (neboť)..

sako verife
píše často

Příspěvekod sako verife » 05 bře 2008 18:33

to Rexy net mi jede, ovsem jen pokud je dynamicka ip

Centos: chci aby mi net jel s pomoci me pridelene (placene) staticke ip.
ve vistach jsem zatim nic nemenil, prej se to nema. Puvodne jsem teda nastavoval i statickou ip ve vistach v bezdratove pripojeni/vlastnosti/TCP/IPv4 ale i kdyz byla nastavena staticka ip pod routerem a i ve winech tak to proste nejede.

Zatim se mi net jede pouze za nastaveni dynamicka ip

Rexy

Příspěvekod Rexy » 05 bře 2008 18:45

to sako verife

na dneska jsem malo spal, asi jsem natvrdlej :D

staticka IP od poskytovatele by se mela nastavit na modemu, na routeru by melo byt nastaveno bud DHCP nebo nejaka tebou pevne nastavena podle navodu - ta ale nema s tou od providera uz nic spolecneho

maxxz
guru

Příspěvekod maxxz » 05 bře 2008 18:50

staticka IP by se v routeru měla nějakým nastavením přepnout, aby se zobrazovala na počítačích, myslím, že je to fce Virtuál server či tak něco.
tento účet již není aktivní.

centos
guru
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod centos » 05 bře 2008 18:54

No ne, ty tu statickou adresu přidělíš routeru, za routerem se vytvoří síť, kde adresy přidělované routerem jsou dynamické a proto musíš změnit nastavení win. Pro poskytovatele to bude vypadat, že máš stále připojený jeden pc a přitom jich tam můžeš třeba stovku. Tady nastává problém, každý počítač v síti musí mít svoji adresu, proto ji musíš změnit.
ASUS F3Ka, Arch linux

sako verife
píše často

Příspěvekod sako verife » 05 bře 2008 20:09

a ta mac adresa? kde co nastavit? :wink:

centos
guru
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod centos » 05 bře 2008 20:22

Každý router to má jinak, u mě by to vypadalo takhle:
Obrázek
kde bych akorát dopsal tu konkrétní mac adresu.
ASUS F3Ka, Arch linux

Rexy

Příspěvekod Rexy » 05 bře 2008 22:08

to centos

No ne, ty tu statickou adresu přidělíš routeru ...

prosim te, tohle bych si rad vyjasnil :)
mame asi stejnej router (linksys wrt54gl).
ty mas od providera dynamickou nebo pevnou IP?
ja mam dynamickou, cili mam na modemu normalne zaply DHCP, ale kdyz to v setupu routeru "schvalne" prepnu na statickou IP, tak se tam objevi "vnitrni" LAN IP adresa, konkretne 192.168.2.33.
to je adresa, kterou jsem musel do modemu nastavit (podle navodu k routeru), jako "client IP pool starting address", takze kdyz je normalne nastavenej DHCP, tak si vybira z rozsahu adres 192.168.2.33-64

z toho usuzuju, ze provider, pokud dava statickou IP adresu, tak ta se nastavi jen pri setupu modemu (chce ji to hned na zacatku), protoze s nim vlastne probiha ta komunikace.
router s modemem pak komunikuje uz pres tu "client" adresu.
rekl bych ze ta "vnejsi" adresa by se mohla nastavovat v routeru s integrovanym modemem, to ale snad neni tenhle pripad.

je to uz pul roku, co jsem se s tim babral, tak mi mozna neco vypadlo, ale pripada mi to takhle logicky

centos
guru
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod centos » 05 bře 2008 22:42

Mám statickou veřejnou IP a žádný modem nepoužívám, kabel je pichnutý přímo do routeru :)
Naposledy upravil(a) centos dne 05 bře 2008 22:54, celkem upraveno 1 x.
ASUS F3Ka, Arch linux

Rexy

Příspěvekod Rexy » 05 bře 2008 22:52

to centos

no tak to pak to vysvetluje, pak tam tu IP opravdu mas - moc jsem soudil podle sve instalace.
dik :)

sako verife
píše často

Příspěvekod sako verife » 06 bře 2008 00:17

u me to vypada takhle, dokreslil jsem i veci ktery zadavam a presto net nejde.

zalozka Firewall
Obrázek

zalozka MAC adress filtering
Obrázek

Rexy

Příspěvekod Rexy » 06 bře 2008 00:27

to sako verife

asi bych zacal tim, ze bych vypnul (na tu chvili) firewal a zrusil i to filtrovani, aby se videlo, jestli se to rozchodi aspon tak a kdyby jo, tak si teprv zacit lamat hlavu...

sako verife
píše často

Příspěvekod sako verife » 06 bře 2008 00:46

myslis takhle? a funguje to takhle vubec?
spatne jsem se vyjadril, net funguje, ale jestli funguje i ten pristup na net pouze s moji mac adresou. podle me ne
mac adress filterig
Obrázek

firewall
Obrázek :(

Zpět na „Hardware“