TM 4101 - zpomalení některých her při napájení z baterie

notebooky Acer (Aspire, TravelMate) a vše kolem
leon

Příspěvekod leon » 27 pro 2006 12:12

jenze notebook ma LCD ... jako i tak se to nesrovna, ale dnes uz je to hodne blizko ... notebook navic muzes nosit, zabere mene mista na stole atp. ... vse ma sve

maxxz
guru

Příspěvekod maxxz » 27 pro 2006 12:15

Ano. to neříkám. Jen oponuju tím, že když chci hrát hry koupim si levnějšího našlápnutýho Desktopa a ne Notebook. Pokud toužím po svobodě mobilnosti, chci notebook jen kvůli např. webům a škole. Tak si prostě notebook koupim ale pak je zde předpoklad, že nehraju hry ale mám to na práci a multimédia. Navíc na takové baterce když chci vydržet co nejdýl tak jedu na nižší výkon. a na tom se fakt hry dát nedaj. Tak k čemu mi vlastně je notebook, když na něm hraju stejně vydrží tak max. 45 minut :D K čemu je mi pak mobilnost, když se notebook hned vybije. Hry hraju jen občas, když mám čas nebo se chci urelaxovat k smrti. Ale kdo má chuť pařit FEAR a také hry a každou novou pecku a samozřejmě Všechno na High jak tu skoro každej chce tak si koupim desktop, kterej po čase upgraduju o grafiku např. Notebook už si moc na výkonu nepolepší čím víc bude stárnout
tento účet již není aktivní.

leon

Příspěvekod leon » 27 pro 2006 12:21

teď to ale nasmyslně mícháš ... hry se samozřejmě mastěj predevsim na elektriku ze zásuvky, ale kdyz potrebujes tak ho vemes a jdes s nim kam chces a tam muzes delat treba ten internet nebo neco dalsiho ... ale muzes ... a vetsinu her si taky zahrat muzes ...

maxxz
guru

Příspěvekod maxxz » 27 pro 2006 12:25

Poslední dobou tu čtu jen hry, hry, hry. Hlavně každej na booku mastí gamesy. A za tu cenu se ptám vyplatí se to na notebooku ? Stejně hraje ze sítě. Ano tak potom Desktop je doma nejlepší volba na ty hry ne ? A internet a tak ? tak na to už stačí levnější notebook. A pak se PC i Notebook cenově vyrovnaj Jednomu notebooku našláplejšímu :D Např. 20 a 20 tisíc za PC a Notebook. A mám doma gamestation a ven mám multimediálního pomocníka. a nebo za 40 000 Kč našlápnutej notebook co má výkon stejnej jako PC doma za 20 000 Kč... Co je lepší ? Už je to dost OT. A nechci vyvolávat bouřlivý diskuze. Je to jen můj názor. A pokud si přečtu nový posty pořád vidím jen Pudou hry ? A co NFS ? A co tohle a támhleto a Prosím běží na tom i nový pecky a bla bla. dle mě je notebook na práci a multimedia ne na hraní her...

Peca-on-line
Moderátor
Moderátor

Příspěvekod Peca-on-line » 27 pro 2006 12:30

Podívej se na to jinak, baterka v ntb mi poskytuje to samý co UPSka u desktopu plus jenom s delší výdrží. Jinými slovy připočítej si do referenční sestavy cenu UPS, ano není to běžná součást herního stroje, ale když porovnávat tak spravedlivě. Souhlasím s tebou v tom, že pro opravdové herní nadšence a progamery není notebook řešením, ale většina z nás chce spíš všestranej stroj a tady ntb jednoznačně jedna z možností je.
Asus A6T (Turion X2 1600Mhz@0,9V(800MHz@0775V)), 1GB RAM, nVidia Go7600(450/400(OC:500/420)), Vista Business MSDNAA)

maxxz
guru

Příspěvekod maxxz » 27 pro 2006 12:31

ano já to chápu, ale spíš se mi zdá, že tu každej chce bejt největší gamer co to čtu.

EDIT: Všude chci to na Hry a .... bla bla bla Pokaždý osu hry pro každého na prvním místě.

Peca-on-line
Moderátor
Moderátor

Příspěvekod Peca-on-line » 27 pro 2006 13:01

Jo, to je fakt. Mám ale takovou zkušenost že spousta "hráčů" běžně hraje s míň jak 20-25fps a vůbec jim to nevadí popřípadě jim je jedno, že to hrajou na 800x600. Taky je spousta hráčů co hrajou jen jednu hru (např. CS 1.6 a podobně), kteří mají specifické nároky. Když někdo napíše, že chce hrát hry, tak je potřeba zjistit co si pod tím vlastně představuje.
Asus A6T (Turion X2 1600Mhz@0,9V(800MHz@0775V)), 1GB RAM, nVidia Go7600(450/400(OC:500/420)), Vista Business MSDNAA)

ACERtechnik

for all

Příspěvekod ACERtechnik » 27 pro 2006 18:45

No to je každýho věc na co NB používá. Já mám třeba NB, kterej by stál kolem 80tis (samozdřejmě sem si ho nechal poskládat na přání) a jediný co si "zapřím" je tak 45minut týdně Age of Empires 2 8) páč jinak na to nemám čas a nemíním travit hodiny u her. A pokud někdo má na to, aby si koupil za 40tis "našlapanej" NB a hrál na něm..a každýho půl roku kupoval new 8mi článkovou baterii za 5tis pak proti tomu nic nemám. Jen nemám rád ty /CENZURA/ co potom brečí, že jim odešla baterie, že po 5ti hodinách hraní se jim to přehřívá apod. Notebook na to ještě není dělanej,myslete si co chcete. Ale ani Acer Ferrari (70-120tis Kč) to prostě dlouho nevydrží. A myslím si,že to bude ještě tak 2 roky trvat než bude chlazení a baterie vyřešený tak,aby to bylo v poho (ono je to samzdřejmě dostupný už dnes,ale
né pro smrtelníky...ty ceny jsou nehorázný). Debatu o tom jsem začal právě kvůli lidem co si koupí za 20tis notebook a čekají od toho kdoví co. To,že dnešní cena procesorů,pamětí apod. je tam kde je (hodně nízko) neznamená že NB za 20 litrů vydrží vše. Takže klikně se s NB učte potápět,ale pak nebrečte :lol:

Peca-on-line
Moderátor
Moderátor

Příspěvekod Peca-on-line » 28 pro 2006 10:45

Sorry, nemůžu si pomoct, vede mě to k odpovědi - to taky nesmíš mít Acer :lol:. Párkrát sem na svým Asusu pařil i víc jak 5h v kuse fakt nadoraz a nic se mi nepřehřívalo, jenom to bylo hlučnější. Nevím jak ty, ale já považuju za samozřejmost, že ntb je schopnej poskytnout plnej inzerovanej výkon po dobu alespoň 12h v kuse a je schopnej dodat plnej výkon i na baterii(samo jen po velmi omezenou dobu). Ntb kterej tohle nezvládne bych šel vrátit, bez ohledu na to kolik stál.

Krevety
Moderátor
Moderátor

Příspěvekod Krevety » 28 pro 2006 11:34

Tak pokud si koupim stroj s grafikou aspon na urovni X1600/Go7600, tak ocekavam ze chlazeni je vyresene a muzu hrat jak dlouho chci. Taky by se vam nelibi komp s X1950, kterou musite po 4hodinach nechavat hodinku "spocnout" ... chlazeni musi byt dimenzovane, pochybuju, ze by to mel i Acer jinak.
Samsung 730U
(i5 3337U; 8GB RAM; Radeon HD 8570M; 480GB SSD; Win8.1 x64)

ACER

Příspěvekod ACER » 28 pro 2006 11:41

:lol: :lol: No když musí tak musí no :lol: :lol:

Zpět na „notebooky Acer“