Nový notebook za 10000
Nový notebook za 10000
Nazdar, sháním nový notebook za cenu kolem 10000 s daní (max 11000).
Je mi jasné že ta cena je na té úplně nejspodnější hranici, takže si s výběrem nemůžu moc vyskakovat, ale chci hlavně zjistit jaká je za takovou cenu nabídka, protože notes musí být nový a takových jsem zatím moc nenašel.
Co obych od něj chtěl - hlavně mobilitu, takže výdrž baterie. Notes bude sloužit hlavně na cestách busem (na práci, učení, občas nějaký film) a na přednáškách.
Nečekám že bych si na něm zahrál nějakou hru, takže o maximální výkon v rámci nabídky mi moc nejde, spíš bych se díval do větší paměti (HDD, RAM) a kvalitní značce (o Aceru už jsem slyšel spoustu "pěkných" věcí...).
Může být klidně i bez OS, mám jich k dispozici legálně dost, ale zajímalo by mě jak to vypadá s jeho instalací - notes jsem nikdy neměl ale slyšel jsem že změna os na něm není tak docela jednoduché... ale pokud na něm žádný není tak by to snad neměl být problém.
Díky.
Je mi jasné že ta cena je na té úplně nejspodnější hranici, takže si s výběrem nemůžu moc vyskakovat, ale chci hlavně zjistit jaká je za takovou cenu nabídka, protože notes musí být nový a takových jsem zatím moc nenašel.
Co obych od něj chtěl - hlavně mobilitu, takže výdrž baterie. Notes bude sloužit hlavně na cestách busem (na práci, učení, občas nějaký film) a na přednáškách.
Nečekám že bych si na něm zahrál nějakou hru, takže o maximální výkon v rámci nabídky mi moc nejde, spíš bych se díval do větší paměti (HDD, RAM) a kvalitní značce (o Aceru už jsem slyšel spoustu "pěkných" věcí...).
Může být klidně i bez OS, mám jich k dispozici legálně dost, ale zajímalo by mě jak to vypadá s jeho instalací - notes jsem nikdy neměl ale slyšel jsem že změna os na něm není tak docela jednoduché... ale pokud na něm žádný není tak by to snad neměl být problém.
Díky.
za 10tisic sa o mobilite alebo o vydrzi moc hovorit neda. notebookom s celeronom sa radsej vyhni a priplat tisicku alebo 2 za model s pentiom dual core alebo procesorom od amd - tie sa na rozdiel od celeronu pri nizkej zatazi vedia podtaktovat a tym sa predlzi vydrz na baterie. MS Word/OO Writer alebo internetovy prehliadac utiahnu bez problemov aj podtaktovane. notebooky s pentiom dual core zacinaju na cene cca 11tisic CZK s danou.
na velkost pamate alebo HDD by som sa primarne nezameral lebo tieto veci sa daju velmi jednoducho upgradnut aj neskor. rozsirenie RAM ta vyde na par stoviek.
na velkost pamate alebo HDD by som sa primarne nezameral lebo tieto veci sa daju velmi jednoducho upgradnut aj neskor. rozsirenie RAM ta vyde na par stoviek.
Naposledy upravil(a) Ghost dne 14 bře 2008 11:42, celkem upraveno 1 x.
Predator 15, MBP 13 Early 2015, T410, Apple iPad 9.7 (2018), Kindle Fire HD 8
http://www.czechcomputer.cz/product.jsp?artno=53196[/url] tohle by byla dobrá volba..
ex: HP Compaq 6715s
now: DELL E6400
-
- Moderátor
A co treba Lenovo N200? http://www.az-elektro.cz/notebooky/leno ... gg-ty2bgcv
Nevim jak je to u tohohle typu, ale u C200 s Celeronem baterie vydrzela slabe pres 3hodiny.
Nevim jak je to u tohohle typu, ale u C200 s Celeronem baterie vydrzela slabe pres 3hodiny.
-
- Moderátor
přsně tak. Pokud bys nechtěl nový, tak by byla možnost nějakýho repasu. Pokud chceš nový levný notebook, který by měl alespon něco vydržet. Ať už fyzicky nebo na baterku tak jedině HP530. Jen bych opravdu poradil přidat si ty dva tisíce a nekupovat celeron ale CORE DUO. Ten je na czc k mání za 12000-12500. Plus by nebylo na škodu dokupit RAM. Rozhodně ale jít do HP530.
ex: HP Compaq 6715s
a vo tak http://notebooky.alza.cz/notebook-asus- ... d86927.htm ma dobre sparcovane sasi,narozdiel OD 530 ma kontrolky citacku kariet,stereo reproduktory a tsku a mys v cene ,RAM a procesor tiez nieje na zahodenie(Mal som ho par hodin v rukach a spracovanie sasi je na lepsej urovni ako F3,F5,F7 a moze hrdo konkurovat 530 ci 6720s)
Hlavne panty ma spracovane velmi dobre a sasi je pevnejsie ako na 6720s...(OPRAVUJEM TVRDSIA nie pevnejsi)
Hlavne panty ma spracovane velmi dobre a sasi je pevnejsie ako na 6720s...(OPRAVUJEM TVRDSIA nie pevnejsi)
Naposledy upravil(a) polo dne 16 bře 2008 16:46, celkem upraveno 1 x.
tak HP 530 je jasnej, ale tenhle FSC ESPRIMO Mobile V5535 by taky nemusel být špatnej (vzhledem k té tvé mobilitě)... http://www.alfacomp.cz/php/product.php? ... 1000000GHT
Lenovo ThinkPad T420i
-
- Moderátor
Zpět na „Jaký vybrat notebook“