bratranec mě pověřil výběrem notebooku do 20k s DPH +- pár stovek.
Noťas je určený výhradně pro práci (word, outlook, účetnictví) a grafiku (sada Adobe, především Photoshop - ořez obrázků, řezání designu stránek - řezat se nebude, byl to jen příklad. Hlavní co se bude ve Photoshopu dělat je ořez a úprava obrázků pro e-shop). Myslím, že bude ležet víceméně na jednom místě, občas ukázat babičkám/tetičkám fotky z dovolené (ale nevím to jistě).
Jaké stolní PC bych věděl, ale u noťasů se přeci jenom neorientuju tak dobře - hlavně skoro žádné praktické zkušenosti (jen otec má NB podobný tomuto: http://www.czechcomputer.cz/product.jsp?artno=46873 Hewlett-Packard nx7300 (GC086ES) - a u toho mě neoslnil displej, byl tak trochu do modra; takže taťka má Compaq nx7400, když se na to dívám znova tak to nen tak strašný na to, že je to NTB)
Moje kritéria pro výběr:
- cena 20 000 s DPH (+- nějaká ta stovečka)
- CPU: Intel (C2D - čím rychlejší tím lepší) - AMD se bráním, ale dobrý řečník může přesvědčit
- GPU: celkem jedno, hry se hrát nebudou, hlavně aby to nežralo baterku, takže asi nějakou Intel GMA X3100 - ( http://notebooky-forum.notebook.cz/viewtopic.php?t=7742 X3100 a Photoshop); stejně jako AMD nechci ATI. nVidii klidně...ale nevím jak moc žerou vhledem k výkonu
- RAM: nejlépe 2GB, ale vzhledem k limitu skončíme asi u 1GB..
- HDD: 160GB+ (možná bych se spokojil i s 80GB..)
- žádný Acer :-), vidím to na HP, IBM/Lenovo, FS...tady mi už musíte poradit vy
- MONITOR: klasika 15,4", chtěl jsem 17" s num padem kvůli účetnictví a pohodlnému psaní, ale vzhledem k ceně se někde šetřit musí...včera jsem se ale dozvěděl, že se k tomu bude kupovat klasická klávesnice, takže 15" :) btw u spolužáka jsem viděl NB s num padem ale vypadalo to jako 15,4" - je to možné nebo jsem blbě viděl?
- OS nevím, přikláním se k Vistám buď Home Premium či Business, 32bit/64bit, byl by 64bit rychlejší?
- LCD matné/lesklé - je to jedno
Díval jsem se jen po Hápéčkách, takže nějaký kvalitní Fujistsu-Siemens či Toshiba by to mohl být.
Valim na Kometu takže už sem nenapíšu své kandidáty, pak je dopíšu. Zatím díky za jakýkoliv tip/typ :)