Hvízdání ventilátoru T60
Hvízdání ventilátoru T60
Zdravím, mám problém s hvízdáním ventilátrou na mým T60. Jakmile větrák spustí, doprovází ho střídavé hvízdání, které mě už trošku leze krkem. Má někdo podobnou zkušenost/řešení? Nechal jsem vyměnit celou tu jednotku s větrákem, ale je to pořád stejný. Díky.
re
Ldyž je to vyměněné, tak ten zvuk pravděpodobně nepochází z ventilátoru. Ale i tak je to divné. Zeptal jsi se i technika, co na to říkal?
IBM/Lenovo ThinkPad R61 C2D T7100 1,8GHz, 4Gb RAM/667MHz, Hitachi 120GB/5400ot., Intel GMA X3100, 14,1 WXGA(matný), WIN 7, 3roky carry-in
re
Stahni si TP Fancontrol a zkus změnit otáčky ventilátoru. Uvidíš co to bude dělat... Potom podle potřeby bys nastavil otáčky při různých teplotách a taky podvoltoval procesor, aby tolik netopil.
Mrkni do thready Máte někdo zkušenosti s R61.
Mrkni do thready Máte někdo zkušenosti s R61.
IBM/Lenovo ThinkPad R61 C2D T7100 1,8GHz, 4Gb RAM/667MHz, Hitachi 120GB/5400ot., Intel GMA X3100, 14,1 WXGA(matný), WIN 7, 3roky carry-in
stejnej problem
Cau...mam uplně ten stejnej problem jako Kecinej. Mám T60, měl sem ho s tím pískáním v servise už dvakrát (vždy vyměnili celej chladič) a je to pořád stejné. Zvuk je mi také nepříjemný, je slyšet jen v tichém prostředí. Dělá to opravdu zřejmě větráček, protože když se netočí tak tak žádné pískání není slyšet. Když sem připojil místo něj jiný větráček ze staršího notebooku IBM, nic nepískalo! Dělají to všechny větráčky ve všech IBM T60, spíš jde o to že ne všichni ten zvuk slyší. Každý má totiž jinak citlivé uši
Zpět na „notebooky Lenovo (dříve IBM)“