internetove radio a licence
-
- _-=*Open Source*=-_
- Kontaktovat uživatele:
internetove radio a licence
podarilo se mi na vlastni serveru rozchodit internetove radio. Nevite nekdo jak to je s liceni na pisnicky je mi jasne ze nemuzu poustet nejnovejsi ale neexistuje hudba oprostena od licence? jak jsou na tom re-mixi??? Nebo covery??? Nebo mam jedno cedecko s festaku a je na nem mix pisnicek muzu nebo ne?
Jedinou pravdou je, že všichni lžou
Můj weboblogo něco about IT and something viz. tlačítko WWW Miláček Lenovo X220
MSI GX600 -> Lenovo T500 -> Lenovo X220 -> Asus Zenbook prime -> Lenovo X220
Můj weboblogo něco about IT and something viz. tlačítko WWW Miláček Lenovo X220
MSI GX600 -> Lenovo T500 -> Lenovo X220 -> Asus Zenbook prime -> Lenovo X220
-
- píše často
- Kontaktovat uživatele:
centos píše:Když se ose zla platí i za prázdné média, nedivil bych se, kdyby jim vadilo tohle

Ja bych se taky nedivil ...
Fujitsu-Siemens Amilo Pro V3545, C2D T5500 1,66 GHz, 1 GB DDR2 667 MHz, nVidia Go 7300, HDD 160 GB, Kubuntu 8.04 Hardy, Supreme Commander
Prvnich 25 let sveho zivota jsem byl nestastny, protoze mi chybel kvalitni notebook.

Prvnich 25 let sveho zivota jsem byl nestastny, protoze mi chybel kvalitni notebook.
Neni tomu davno co OSA chtela zpoplatnovat i zpivani licencovanych pisni u taboraku... OSA a ji podobne spolecnosti jsou jen legalni mafie... jejich autorske poplatky za prazdna media jsou temer na hranici zakona. Za 32GB flash disk, ktery se dnes da sehnat uz za krasny 3200,- musite navic zaplatit OSE 500,- ... takze cena disku se vysplha na 3700,-
Odpoved na licencie:
Kazdu piesen, ktoru autor/vydavatel oznacil ako "verejna produkcia len so suhlasom autora/vydavatela" mozes pustat len po ich dohovore.
Analogicky opacne - mozes pustat len tu hudbu, ktora tak oznacena nie je, resp. mas povolenie od drzitela autorskych prav (autor, vydavatel), resp. tam ochrana uz uplynula (momentalne tusim 75rokov od smrti autora) takze nejake piesne autorov, ktori zomreli do roku 1932.
C
Kazdu piesen, ktoru autor/vydavatel oznacil ako "verejna produkcia len so suhlasom autora/vydavatela" mozes pustat len po ich dohovore.
Analogicky opacne - mozes pustat len tu hudbu, ktora tak oznacena nie je, resp. mas povolenie od drzitela autorskych prav (autor, vydavatel), resp. tam ochrana uz uplynula (momentalne tusim 75rokov od smrti autora) takze nejake piesne autorov, ktori zomreli do roku 1932.
C
z wikipedie: "Majetková autorská práva trvají po dobu autorova života a 70 let po jeho smrti. V případě spoluautorství trvají majetková práva 70 let po smrti posledního žijícího autora. U anonymních a pseudonymních děl, kde autor není všeobecně znám, trvají 70 let od oprávněného zveřejnění." STFG
takže... bez obav můžeš pouštět hudbu neznámých autorů starší 70 let nebo autorů, kteří jsou víc než 70 let po smrti...
a k původní otázce... remixy i covery pořád mají autora, i věci hraný na festivalech taky někdo musel složit.
takže pokud nechceš porušovat autorský práva, tak jedině hodně starou muziku... takovej jazz ze 30. let by mohl být dobrej

takže... bez obav můžeš pouštět hudbu neznámých autorů starší 70 let nebo autorů, kteří jsou víc než 70 let po smrti...
a k původní otázce... remixy i covery pořád mají autora, i věci hraný na festivalech taky někdo musel složit.
takže pokud nechceš porušovat autorský práva, tak jedině hodně starou muziku... takovej jazz ze 30. let by mohl být dobrej

proti autorskym poplatkum za produkci, ktera je vydelecna, nebo ma tu vydelecnost za nasledek (natahat nekam lidi a pak je zkasirovat za jine veci) nic nemam, jako programator bych taky byl proti sobe, ale presne - ty poplatky za media a nebo aby platil nekdo kdo (si) hraje pro radost, to bych strilel
Zpět na „Ostatní náměty k diskusi“