Chcem Vás poprosiť o radu. Už niekoľko týždňov si čítam príspevky na tomto fóre a myslím, že sa tu nájde dostatok skúsených a problematiky znalých ľudí, ktorý by mi vedeli poradiť. Už nejaký čas sa rozhodujem kúpiť si notebook, ktorý by som chcel využívať hlavne na prácu s fotkami, napr. vo Photoshope. Okrem toho by som si rád na ňom pozrel film, stiahol video z HDD kamery, hry v podstate vôbec nehrávam a využívať ho budem i na prácu vo Worde, Exceli a podobne. Pokiaľ ide o veľkosť displeja tak chcem do veľkosti 15,4´´. Keďže chcem k nemu pripojiť externý monitor (je mi jasné, že pripojenie cez DVI konektor je lepšie ako cez VGA, ale takých notebookov nie je veľa čo ho má), bude po väčšinu času pripojený k elektrickej sieti, takže výdrž batérie nie je to najdôležitejšie kritérium. Desktop nechcem, pretože ntb. budem využívať aj mimo domu/bytu, aj keď len občas 1, 2 x za týždeň. Potrebujem hlavne poradiť, ktorá grafická karta by to mohla v pohode zvládať a podľa toho zvážim aj výber notebooku. Mám zopár typov:
1. Toshiba Satellite A200 23W /C2D T 7500/ATI HD 2600 / 512 Mb - ja viem mäkké plasty,
2. Fujitsu -Siemens Amilo Xi2428 / C2D T7500/ N8600 256MB - ?,
3.IBM/LENOVO THINKPAD R61 / C2D T8100 alebo T7500/NQ NVS 140M 128MB - stačí táto GK a tých 128 Mb?,
4. IBM/LENOVO THINKPAD T61 / C2D T7500/NQ NVS 140M 128MB - to už je "kapánek" drahší stroj, ale možno by sme to nejako poriešili...
Alebo nejaké iné návrhy?
Ďakujem veľmi pekne za rady, moc mi pomôžu. Prajem pekný deň!

PS: Ak by som neodpovedal na vaše prípadné otázky, tak je to preto, že nemám prístup k netu doma, ale len v práci, prípadne v netcafé.