Mám Dell Vostro 1000 od XII/2007 a po celou dobu se jeho systémové hodiny zpožďují cca o 2 min za týden.
Myslím, že nemáme doma žádné jiné hodiny, které by šly tak nepřesně, jako jsou tyto v notebooku. Skoro bych se s tím smířil, ale obtěžuje to, když chci používat plánování nahrávání z TV-karty pomocí EPG, kde nastavení by jinak obnášelo 2 kliknutí myší. Ovšem já musím nejdřív nastavit (zkontrolovat čas na PC). A když to řeknu trochu nevrle, prodejce mi dodal na počítač tak nepříjemný OS, že musím pokaždé, když chci nastavovat čas, prohlásit, že jsem administrátor. (vista je to, ano, vista)
-Má smysl notebook reklamovat/volat servis (vzhledem k velikosti odchylky, která je cca 15 s/den)?
-Má někdo elegantní radu, jak problém řešit?
P.S. Připojení na internet doma nemám, time server použít nemůžu.
systémové hodiny, odch 15s/den .. závada, nebo vlastnost?
Problém nevyřešíš. V notebooku je oscilátor, který nastavuje pro celej notebook hodiny a už z principu jeho funkčtnosti nejde měnit frekvence kmitání. Problém je, že každej oscilátor kmitá jinak (chápej jako každej jednotlivej kus) a těžko říct, jakou maji při výrobě toleranci, že je OK (aby ti na reklamaci neřekli, že to je v mezích normy).
Visty sice nemám, ale slyšel jsem, ža ona otravná hláška o administrátorovi by měla jít vypnout, to by ti mohlo trošku ulehčit život..
Visty sice nemám, ale slyšel jsem, ža ona otravná hláška o administrátorovi by měla jít vypnout, to by ti mohlo trošku ulehčit život..
Dell XPS M1330
Nestěžuj si na Vistu. Ono to "trapné" ptaní se se dá vypnout ... Jmenuje se to User Account Control (UAC - v češtině to bude asi "Správa uživatelských účtů" - momentálně mám rozbitý noťas, takže neřeknu, jakt o je přesně v cz). A nestěžujte si pořád na Vistu. Když přišlo na XP, tka na něj taky každej nadával a dneska by se k 98 nikdo nevrátil. (pls nezakládejte flame) Konec - tečka....
- swarm
- Moderátor
- Kontaktovat uživatele:
Já bych to asi reklamoval. 15 sekund je dost - pro mě by to asi i znamenalo další problémy, protože pracuju se systémama (další jednoúčelová zařízení), které vyžadují velmi přesné časování.
swarm - blog: http://notebookblog.cz
Apple MacBook Air 13 M1 (16/512GB) + HP EliteBook 840 G5 (i5-8350, 32GB RAM, 512GB NVMe) + DELL Precision 3660 (i7-13700K, 32GB, RTX 3080) + HP DL380 Gen10 (2xXeon 6126, 192GB RAM, 2x NVIDIA Tesla P4)
Apple MacBook Air 13 M1 (16/512GB) + HP EliteBook 840 G5 (i5-8350, 32GB RAM, 512GB NVMe) + DELL Precision 3660 (i7-13700K, 32GB, RTX 3080) + HP DL380 Gen10 (2xXeon 6126, 192GB RAM, 2x NVIDIA Tesla P4)