V klidu 56°C na CPU a 47°C na HDD, při zátěži teploty nerostou. Jsem zvyklí na jiné teploty na mém stolním počítači.
Acer Extensa 5620Z - teploty ?
-
JackalJackal
- píše často
Acer Extensa 5620Z - teploty ?
Lidičky nikdy jsem notobook neměl a ani se o ně zajímal, ale koupil jsem si ho na běžnou office práci a chci se jen zeptat jestli mám teploty v normálu ?
V klidu 56°C na CPU a 47°C na HDD, při zátěži teploty nerostou. Jsem zvyklí na jiné teploty na mém stolním počítači.
HP Notebook
HTC 10 Glacier Silver, Samsung Galaxy S7 White Pearl
-
Ballnazzar
- občas něco napíše
Re: Acer Extensa 5620Z - teploty ?
no pokud to co mas v popisu je pravda neverim ze mas na svem stolnim pc o moc mensi teploty ...
ono zalezi jakym programem to meris, takze teploty vzdy ber s rezervou ...
mno a teplota hdd je sice trosku vyssi ale s tim nic nenadelas,sam provozuju na teplote 50°C jiz 8 let HDD a porad jede ...
ono zalezi jakym programem to meris, takze teploty vzdy ber s rezervou ...
mno a teplota hdd je sice trosku vyssi ale s tim nic nenadelas,sam provozuju na teplote 50°C jiz 8 let HDD a porad jede ...
-
JackalJackal
- píše často
Nechápu proč bych lhal a teploty mám následovné. HDD maximálně do 33°C a CPU při zátěži maximálně 50°C.
HP Notebook
-
JackalJackal
- píše často
-
David Barborka
- píše často
-
JackalJackal
- píše často
-
Ballnazzar
- občas něco napíše
JackalJackal píše: Nechápu proč bych lhal a teploty mám následovné. HDD maximálně do 33°C a CPU při zátěži maximálně 50°C.
tys me spatne pochopil ja sem to nemyslel tak ze lzes, ja to myslel tak ze program kterej ti meri teplotu na stolnim pc keca, pri tomhle taktu u quadcore je nesmysl abys s tim chladicem co mas v popisu mel max 50°C.
zpet k notebooku, ja se ptal proto protoze pravdepodobne pouzivas stejnej soft na ziskani teploty a ten nemeri asi spravne.
ta teplota u HDD je celkem vysoka vetsina notebooku ma tak cca 37°C na HDD
mno a k tomu cpu pokud mozno zmer to programem Intel TAT a uvidis jake budou teploty, tenhle program meri teploty u intel procesoru nejrealneji, zkus pri tom notebook nejak zatizit a pokud teploty nepresahnou o moc 75°C pri zatizeni vubec bych to neresil.
-
Ballnazzar
- občas něco napíše
maxxz píše:Ballnazzar: Ale proč by nemohl na stolním mít s QuadCorem 50°C Pokud má dobrou cirkulaci vzduchu v bedně a k tomu dobrý chladič tak proč ne ? A hlavně pochybuju, že při zátěži myslí, při vytížení všech 4 jader, protože to se povede málo komu.
zatez je u me vytizeni vsech jader, a duvod proc by nemohl je ten protoze na takovou nizkou teplotu by potreboval high-end vodni chlazeni, sam mam vodnika a C2D@3,1Ghz a teplotu mam 55°C pri full loadu, on ma C2Q ktere ma samozrejme jeste vetsi spotrebu nez C2D ma ho na obdobne frekvenci tzn. ze u nej je spotreba procesoru vetsi nez u me > vic tepla a tudiz nemuze mit tak nizkou teplotu, navic podle popisu ma zalman chladice a ten neni nejlepsi vzduchovy chladic
-
JackalJackal
- píše často
Myslím, že se tu řeší co nemá, já jsem proto to zamknout. Na stolním PC mám teploty v klidu 37°C a v zátěži do 50°C na CPU a rozhodně se o tom nebudu hádat a ještě jedna věc, Zalman patří k tomu lepšímu na trhu a chladí na default otáčky processor přetaktovaný na 3,2GHz je to asi 1250ot a je potichu. Myslím že jsem zvolil adekvátní chlazení a chladí brutální výkon Q a je potichu. A prosím konec OT. 
HP Notebook