VBI - Unifikované notebooky dle Intelu
kvalita LCD, provozní hluk
Ahoj, HEL80-H4 vypadá parametrově úžasně, ale jak je to s kvalitou?
Rozhoduji se mezi ním a SONY VAIO VGN-FE39VP.
Sony má sice všechny komponenty o třídu horší, ale dokonalý display a při provozu prakticky není slyšet. (Také lepší konstrukci, ale ta tu již u VBI byla popsána.)
Mohl by se prosím některý majitel VBI vyjádřit ke kvalitě zobrazení, rovnoměrnosti podsvícení a provoznímu hluku?
Na teplotu kašlu, ale pokud by měl hučet a obraz by byl různě světlý nebo tak něco, tak raději koupím ten SONY.
Díky moc za názory
BTW tak nevím, jestli špatně koukám, ale nikde nevidím rozměry. Jaké jsou?
Rozhoduji se mezi ním a SONY VAIO VGN-FE39VP.
Sony má sice všechny komponenty o třídu horší, ale dokonalý display a při provozu prakticky není slyšet. (Také lepší konstrukci, ale ta tu již u VBI byla popsána.)
Mohl by se prosím některý majitel VBI vyjádřit ke kvalitě zobrazení, rovnoměrnosti podsvícení a provoznímu hluku?
Na teplotu kašlu, ale pokud by měl hučet a obraz by byl různě světlý nebo tak něco, tak raději koupím ten SONY.
Díky moc za názory
BTW tak nevím, jestli špatně koukám, ale nikde nevidím rozměry. Jaké jsou?
maxxz: no tve rady sou uzasne.
D.O.M: pokud nemas jakykoliv problem je to zbytecne. Ale ono prece noyy bios opravuje ruzne chyby. Treba mi nefachcila ve woknech klavesa del. A s novym biosem 114 b vse ok. Niceho se neboj. Normalne to prehrej. Ja to prehraval v oknech a vse ok. Stahni si bios ze stranek vbi - tam je primo sekce pro bios. Z jinch www bych asi bios netahal.
baculatej: display je ok a podsviceni je rovnomerne. Kvalita taky ok. Ja sem max spokojeny. Hlucnost v xp nebo viste ventilator neslysim.U her se rozbehne a pak vypne. Co se tyce teploty taky ok. Na leve ruce sasi hreje jde to znat ale ne moc a prava ruka je chladna.
D.O.M: pokud nemas jakykoliv problem je to zbytecne. Ale ono prece noyy bios opravuje ruzne chyby. Treba mi nefachcila ve woknech klavesa del. A s novym biosem 114 b vse ok. Niceho se neboj. Normalne to prehrej. Ja to prehraval v oknech a vse ok. Stahni si bios ze stranek vbi - tam je primo sekce pro bios. Z jinch www bych asi bios netahal.
baculatej: display je ok a podsviceni je rovnomerne. Kvalita taky ok. Ja sem max spokojeny. Hlucnost v xp nebo viste ventilator neslysim.U her se rozbehne a pak vypne. Co se tyce teploty taky ok. Na leve ruce sasi hreje jde to znat ale ne moc a prava ruka je chladna.
Naposledy upravil(a) Kamilos dne 07 led 2007 00:12, celkem upraveno 6 x.
VBI HEL80 (HEL80-I4), notebook, Intel C2D T7200 2GHz, 2GB (667), 100 SATA (7200), SMulti, 15.4",Go7600 256MB, I945PM, wlan, glan, BT, FW
výdrž modelu Hel80-I4/H4
Čau všichni! Zajimala by me výdrž modelu HEL80-i4/h4 ... nekde jsem se docet ze vic jak 2h neda . Tenhle model se mi totiz fakt libi ale potrebuju aby vydrzel aspon ty 3h. A myslite ze by Asus S96J co ma Ati X1600 mel (pri jinak stejny konfiguraci) lepsi vydrz ? Diky moc za jakoukoliv odpoved.
HDD
Tak jsem pro HEL80-h4 v podstatě rozhodnut. Jaký HDD byste tam dali? V hotových sestavách tam je
SEAGATE Momentus 100GB, 7200ot., S-ATA, 8MB, 2.5" 3 076,-
oproti tomu mne zajímá
SEAGATE Momentus 160GB, 5400ot., S-ATA, 8MB, 2.5" 3 303,-
a Toshiba 100GB, 5400ot., S-ATA, 16MB, 2.5" 1 824,-
Jinými slovy: Je pravda, že nižší otáčky rychlost drasticky nezmenší, ale buď za stejnou kapacitu ušetřím tisícovku (Toshiba) nebo tři sta přidám a mám o 60 GB víc? Při tom současně klesne spotřeba a teplo a prodlouží se výdrž. Bude to znát?
Jo a jestli správně chápu ten konfigurátor na vbi, tak tam člověk ještě musí do příslušenství vložit wifi a BT, jinam tam nebudou? Volitelné příslušenství je asi problém doplnit později, protože je to kdesi uvnitř, je to tak?
Flexo: Už tady někdo říkal že opravdu jen dvě hodiny. Neřešila by to ta 9 článková baterie? V konfigurátoru ale není, takže asi jen na požádání.
SEAGATE Momentus 100GB, 7200ot., S-ATA, 8MB, 2.5" 3 076,-
oproti tomu mne zajímá
SEAGATE Momentus 160GB, 5400ot., S-ATA, 8MB, 2.5" 3 303,-
a Toshiba 100GB, 5400ot., S-ATA, 16MB, 2.5" 1 824,-
Jinými slovy: Je pravda, že nižší otáčky rychlost drasticky nezmenší, ale buď za stejnou kapacitu ušetřím tisícovku (Toshiba) nebo tři sta přidám a mám o 60 GB víc? Při tom současně klesne spotřeba a teplo a prodlouží se výdrž. Bude to znát?
Jo a jestli správně chápu ten konfigurátor na vbi, tak tam člověk ještě musí do příslušenství vložit wifi a BT, jinam tam nebudou? Volitelné příslušenství je asi problém doplnit později, protože je to kdesi uvnitř, je to tak?
Flexo: Už tady někdo říkal že opravdu jen dvě hodiny. Neřešila by to ta 9 článková baterie? V konfigurátoru ale není, takže asi jen na požádání.
-
- Moderátor
leon píše:weev píše:kdyz se podivas na VBI.cz tak zjistis ze u Asusu S96J je napsano Blouetooth - ANO,integrovany ...
"integrovany" jeste neznamena "napajeny na desce" ... znamena to, ze je zabudovany v tele notebooku, ale jsem si jist na 99,9%, ze se jedna o vyndavaci modul
Ano, u S96J a S62J je BT integrovany primo na desce, u ostatnich (jako napr. HEL80, HGL30 atd) je BT dodavan jako vnitrni modul, ma svuj vlastni konektor vevnitr na desce a nezabira tudiz dalsi slot nebo USB port. Tam kde BT neni integrovany ani ho nelze vlozit jako modul tak se da dat jako externi USB BT dongle do USB portu - napr u S96J ve verzi M1 ktera interni BT neumoznuje.
Crabik píše:phosphorus:
Ten hlavni rozdil v cene dela ten OS, jelikoz je to OEM verze, tak mezi prodejci byva velke cenove rozpeti a vetsinou je nutnost ho koupit spolecne se strojem. Mimoto tam chybi Bluetooth, coz by ale nemuselo vadit.
A nez primo na VBI.cz, tak radsi tady a za usetrene penize lepsi procesor a rychlejsi disk. Navic stejne ti to budou posilat pres nektereho ze svych partneru, jelikoz primo svoji pobocku nemaji. Tudiz si myslim, ze je prave lepsi to koupit primo od nekoho, s kym je snadnejsi kontakt.
Rozdil v cene OS to asi nebude, to udela tak maximalne petikilo a ne 3000.
No a co se tyce pobocky VBI tak je jasny ze to musis koupit u jejich partnera. VBI je znacka podporovana Intelem. Kdyz si pujdes koupit novou Fabii tak si pro ni taky nejedes primo do Mlady Boleslavi, ale kupujes ji v autosalonu ve svym meste, ne? Stejne tak si koupis VBI u nekteryho prodejce.
leon píše:aha, tak to sem prehledl ... kazdopadne me zarazi, ze to nedela vyrobce
To je jasny, ze to dela vyrobce. Prece kdyz to smontuje tak je jasny ze to odchazi ok, ne? Ale kdyz si objednas hromadu dilu s tim, ze si to chces smontovat sam tak je jasny, ze si budes muset udelat i takovy veci jako je flash biosu, instalaci driveru atd. Jinak na VBI jsou ke stazeni aktualni biosy, drivery atd, takze v pohode.
HEL 80 - moje pohadka
Uz jsem tretim mesicem majitelem notebooku HEL80!! Zatim by se dalo rict, bezproblemovy provoz!! Obednaval jsem si jej u TSBohemie bez OS,cekal jsem asi 3tydny. Jakmile jsem ho dostal do rukou a privezl domu,tak jsem prisel na par neprijemnych zalezitosti-chybel mi bluetooth modul a reklamni tapeta byla spatne nalepena(bubliny). Nuze,nesbyvalo nic jineho,nez se vratit do prodejny a sdelit jim tyhle skutecnosti!! V ramci toho,ze jsem byl jejich vlastne prvni zakaznik,tak mi byl bluetooh modul namontovan zdarma(protoze ani oni nevedeli,ze tam vlastne neni:)) a tapeta byla "raz dva" pryc! Tapetu jsem si nechal vzit funglovku novou,ale rekl jsem "nelepit",protoze je bez ni peknejsi!! Ale instalace bluetooth modulu byla vice nez zajimava.....technik,nelzu, 1,5 hodiny nemohl prijit na to,kde se ten modul dava...volal uplne vsude,spouste lidem,nikdo nic nevedel,az ve finale mu dotycny asi po te 1,5 hodine rekl....je to pod HDD a on se mezitim snazil porad oddelat klavesnici!!! Ale od te doby je vsechno OK,jsem spokojeny,vse bezi OK!!!! Stala se mi jen jeste jedna neprijemnost,zavrel jsem notaska pod dojmem ze se vypl a dal jsem ho do sve brasny. Po asi cca 2-3 hodinach cesty do Brna jsem zacal citit velmi intenzivni teplo ze sve brasny,a sakra,jsem si rekl....otevrel jsem brasnu a strasne intenzivni teplo se na me vyvalilo,otevru notebook a znama "modra obrazovka"!!! Nevim proc....ale smazala se mi pulka HDD,bylo treba bootnout windowsy a znova instalovat,ale jinak nastesti bez chyby a to jsem myslel ze je notas natvrdo hotovy,odpaleny!!!!!
Re: HEL 80 - moje pohadka
Hm, to je docela husty. Ja jsem si svuj notebook koupil pres notebookynamiru.cz hlavne kvuli cene a konfiguratoru. Notebook sem si pak zaregistroval na vbi.cz aby o me vedeli a moh sem vyuzivat tech vyhod co tam pisou. Kdyz jsem se pak potreboval zeptat na technickej dotaz tak ten technik z VBI.cz hned vedel o co jde a poradil mi, zadny telefonovani nekam a vyptavani se. Kdyz jsem pak tam sel osobne tak sem dostal jeste intelovskou podlozku pod mys a nejakou Skype sadu, ale tu sem zatim jeste nerozbalil. Tapetu bych si na notebook nelepil...asi nepujde tak snadno zmenit jako tapeta ve Windows
Zpět na „Jaký vybrat notebook“