Vo VISTE stále pracuje HDD. Čím to je?
Vo VISTE stále pracuje HDD. Čím to je?
Zdravim vštkých. Na mojom NTB Asus F3SC v operačnom systéme Vista stále bliká LEDka prace HDD. Vypol som indexovanie, ale nič sa nezmenilo.
V XP sa nič také nedeje. Pri neustálej práci disku batéria moc nevydrží.
Viete niekto čo to spôsobuje ?
V XP sa nič také nedeje. Pri neustálej práci disku batéria moc nevydrží.
Viete niekto čo to spôsobuje ?
- roberta - ASUS F3SC-AP199C, Intel Core2Duo T5450 1.66GHz, GeForce 8400MG, 160GB SATA, 2 GB RAM DDRII, Windows Vista
Tady máš informace: http://www.mojevista.cz/slovnik-superfetch
Já myslím, že superfetch na tom má jen částečný podíl. Hlavní podíl ve šrotování disku má určitě indexování disku a pdle některých i Aero (což nemohu potvrdit, neboť jsem ho měl zapnuté asi jen dvě hodiny, ale věřil bych tomu).
Já myslím, že superfetch na tom má jen částečný podíl. Hlavní podíl ve šrotování disku má určitě indexování disku a pdle některých i Aero (což nemohu potvrdit, neboť jsem ho měl zapnuté asi jen dvě hodiny, ale věřil bych tomu).
ja mam superfetch vypnutej..a mnoho dalsich sluzeb vypnes ho bud na stalo v services.msc a nebo jestli ti to vadi pri behu z baterie ze by to mohlo ubirat stavu tak to vypni v CMD prikazem "net stop superfetch"
a vypni si body obnoveni na discich..to by mohlo bejt taky vono..to vypinam jako prvni
a vypni si body obnoveni na discich..to by mohlo bejt taky vono..to vypinam jako prvni
HEL81 archlinux x86_64, HP 4340s core-i5 ivy bridge Win8
v zivote sem body obnoveni u XP ani Visty nepouzil samozrejme nedoporucoval bych aby to vypinal BFU
jinak s 2GB ram se da v poho vypnout swap pro eliminaci pristupu na disk u notebooku. Pokud teda nejak moc neparis nebo nespoustis mnoho Virtual machines ve vmware..
a mnohem lepsi je hibernovat nebo uspavat nez visty neustale spoustet..s 2GB ram to jeste netrva zas tak moc dlouho..hibernace na disk cca 1min..
jinak s 2GB ram se da v poho vypnout swap pro eliminaci pristupu na disk u notebooku. Pokud teda nejak moc neparis nebo nespoustis mnoho Virtual machines ve vmware..
a mnohem lepsi je hibernovat nebo uspavat nez visty neustale spoustet..s 2GB ram to jeste netrva zas tak moc dlouho..hibernace na disk cca 1min..
to co popisujes je superfetch a prefetch...nejdriv se uklidni prefetch po par prvnich startech..a superfetch pak uz jen po spusteni visty sroti nekolik minut z disku do ram ruzne aplikace...me osobne tohle na notebooku vadilo tak sem to casto sestrelil kdyz sem jel z baterie...
ale jak se clovek moc hrabe v systemu tak se to spis cely jeste zpomali..takze pockam az vyjde oficialni SP1, zaintegruju do inst. DVD a upravim vlitem..na tom RTMku uz nakej patek jedu ale nic moc..zatim nejlepe mi vse slapalo na upravene vLite Viste bez SP1 s naisntalovanejma vsema aktualizacema...ze ja vubec ten SP1 instaloval
ale jak se clovek moc hrabe v systemu tak se to spis cely jeste zpomali..takze pockam az vyjde oficialni SP1, zaintegruju do inst. DVD a upravim vlitem..na tom RTMku uz nakej patek jedu ale nic moc..zatim nejlepe mi vse slapalo na upravene vLite Viste bez SP1 s naisntalovanejma vsema aktualizacema...ze ja vubec ten SP1 instaloval
Zpět na „Windows 11, 10, 8 / 8.1, 7, Vista, XP i starší“