Tecra vs. Satellite
Tecra vs. Satellite
Jaky je rozdil .. no spis zasadni .. mezi Tecra a Satellite ?
takze :
http://ce.computers.toshiba-europe.com/ ... Shop=false
vs.
ktery tedy ???
jeste poznamka ... jaky je rozdil mezi seriemi 100 a 105 ? at uz A nebo P ?
vs.
ktery tedy ???
jeste poznamka ... jaky je rozdil mezi seriemi 100 a 105 ? at uz A nebo P ?
no na slovensku ako end user mam povinne 2 roky takze u nas k satellite casto pridavaju hned aj rozsierenie zaruky o rok (ak si ten rok nezoberie predajca na vlastne tricko - aj taki su), da sa rovno dohodnut na 2ch. 3 rocna zaruka pre A100 vyde tak okolo 3000SKK. a aj tak ta A100 potom mozno vyde lacnejsie ako A7.
skor by som povedal, ze neni tecra ako tecra. napr. A7 vs A8.
rozdiel medzi A100 a A7 je myslim v tom ze A100 nema dock konektor, 1 rok zaruky vs 3, nema easy guard balicek a nema paralelny port. sasi A100 a A7 su myslim rovnake - v reviews som si vsimol, ze A100 ma zaslepku miesto pararelneho portu. A8 ma navyse kovove sasi+dalsie bezpecnostne vychytavky a miesto pararelneho ma seriovy port. a samozrejme tecra ma WinXP pro a satellite ma WinXP home.
a A100 nema gigabit ethernet? a100 ma predsa rovnaky chipset aj intel sietovku ako A7 nie?
skor by som povedal, ze neni tecra ako tecra. napr. A7 vs A8.
rozdiel medzi A100 a A7 je myslim v tom ze A100 nema dock konektor, 1 rok zaruky vs 3, nema easy guard balicek a nema paralelny port. sasi A100 a A7 su myslim rovnake - v reviews som si vsimol, ze A100 ma zaslepku miesto pararelneho portu. A8 ma navyse kovove sasi+dalsie bezpecnostne vychytavky a miesto pararelneho ma seriovy port. a samozrejme tecra ma WinXP pro a satellite ma WinXP home.
a A100 nema gigabit ethernet? a100 ma predsa rovnaky chipset aj intel sietovku ako A7 nie?
JiMi píše:jeste poznamka ... jaky je rozdil mezi seriemi 100 a 105 ? at uz A nebo P ?
medzi A100 a A110 taky, ze do A110 sa davaju iba integrovane grafiky (gma alebo xpress) a celkovo horsie cpu, mensia pamat a hdd, ine sasi. neviem ci len design alebo aj kvalita ale napr. pri nich uz toshiba nepise, ze klavesnica odolna proti poliatiu
Zdenal píše:bohuzel nemuzu srovnavat A100 sem nikdy v ruce nemel. na obrazcich ten notas vypada uplne stejne, takze fakt nevim jestli pouzivaji lepsi material. maximalne sem jednou drzel ACER za 20 tis. a rek bych ze A7 je daleko tvrdsi
Ghost píše:skor by ma zaujimalo ci sa da ten kryt lahko prehnut do lcd alebo je relativne odolny. alebo ci sa ohyba ked ho chytis za roh pri otvarani a podobne.
chcem si kupit asi a7-232 ale neviem sa o nom dopatrat ziadnych info okrem oficialnej stranky. a tam je len ze:
Durable Design
Toshiba notebooks go through rigorous testing. Robust system
design - assured through testing - means improved product
quality, reliability and durability.
by ma zaujimalo ci ta a7 ma kovovy ram pod plastom ako napr. thinkpad R60 alebo je to cisto len plast.
zavirani krytu s lcd je celkem tuhy a trochu se kryt ohyba pri zavirani za rozek krytu. dejme tomu asi 1cm rozdil mezi tlacenym/tazenym rohem vuci volnymu.
stribrny(sedy) plasty jsou trochu tmavsi nez u A100 takze a mozna i odolnejsi (to si nejsu jist) - ale jak psal nekde Krevety tak u jeho A100 se mu delajaji nejaky fleky pod rukama coz ja po 4 mesicich nemam zadnou zmenu a delam celkem intenzivne. A to je tady obcas mlada ktera nosi retizky na obouch rukach a vzdycky slysim jak to skrabe - ale poskrabani nikde
a ten kovovej ram pochybuju, hmotnost uvadijou stejnou jako u A100. Kdyz clovek chce tak ten notas torzene ohnout trochu jde.
co je na 100procent navic je 3 roky zaruka a XP Pro. A mozna odolna klavesnice proti politi
Tecra a7-111: Core Duo 1.83 GHz, X1600 (256+256 MB RAM), 0.5+1.0 GB RAM, 80 GB HDD 5400 ot./min, TFT 1280x800 15.4"
stale sa neviem rozhodnut medzi a100-847 a a7-232. cenovy rozdiel je cca na slovensku je cca 10tisic skk (8tisic czk). v podstate jediny pre mna relevatny rozdiel je easyguard. ku kazdej blbosti co obsahuje easyguard maju na strankach toshiby aspon 2stranove pdfko a k tomu durable design co ma asi najviac zaujima 1 veta. vrta mi to stale v hlave
zaruku si mozem rozsirit z 2 na 3 roky aj na A100 za 1/4 cenoveho rozdielu a100-a7, xp pro ani gigabit lan nepotrebujem. a za odolnejsi notebook by som si kludne priplatil. ak sa pod tym neskryva len ochrana pevneho disku...
ceny a100 po vianociach spadli tak za A100-912 (T7400,1gb ram, nv7600,120gb hdd) je lacnejsia ako A7-232 (T7200,512mb ram,x1600,80gb hdd).
zaruku si mozem rozsirit z 2 na 3 roky aj na A100 za 1/4 cenoveho rozdielu a100-a7, xp pro ani gigabit lan nepotrebujem. a za odolnejsi notebook by som si kludne priplatil. ak sa pod tym neskryva len ochrana pevneho disku...
ceny a100 po vianociach spadli tak za A100-912 (T7400,1gb ram, nv7600,120gb hdd) je lacnejsia ako A7-232 (T7200,512mb ram,x1600,80gb hdd).
No nevim, me se to zda rozumna ochrana. Kdyz bouchnu do stolu tak mne hlavy u HDD zaparkujou do bezpecne polohy. A kdyz zavru viko tak se predpoklada ze budu prenaset kompl a taky se ochrana aktivuje.
Tecra a7-111: Core Duo 1.83 GHz, X1600 (256+256 MB RAM), 0.5+1.0 GB RAM, 80 GB HDD 5400 ot./min, TFT 1280x800 15.4"
Zpět na „notebooky Dynabook (dříve Toshiba)“