Zdravím, jeden "lamský" dotaz - mám net od Karnevalu (kabelovka), jejich modem Webstar a dosud jsem pc připojovala klasicky přes kroucenou dvoulinku. Teď mám notebook s wi-fi, volala jsem tedy do Karnevalu, jestli mi bude stačit připojit k jejich modemu switch (nechtěla jsem kupovat router), abych mohla wi-fi využívat. Řekli mi, že ano, koupila jsem tedy switch a nic... Bezdrátové sítě mi to žádné nenalézá, dělám něco špatně nebo je problém spíše v tom switchi? Budu vděčná za každou radu, díky všem...
P.S. Jinak zapíchnu-li do nb dvoulinku, net samozřejmě fachčí v pohodě.
Karneval a wi-fi
A aky switch si si kupila?
Pokial ten "switch" nema antenu, tak ti WiFi proste nepobezi (ako by aj mohlo, ked nema co vysielat???).
Ak ten switch teda tu antenu naozaj nema, tak proste naklus do obchodu, kup si napr. nejaky schopny Linksys. Najlepsie v obchode, kde ti to dokazu aj ist domov nainstalovat (zabezpecenie a pod. nieco bude trvat) a nechaj si to od nich urobit.
C.
Pokial ten "switch" nema antenu, tak ti WiFi proste nepobezi (ako by aj mohlo, ked nema co vysielat???).
Ak ten switch teda tu antenu naozaj nema, tak proste naklus do obchodu, kup si napr. nejaky schopny Linksys. Najlepsie v obchode, kde ti to dokazu aj ist domov nainstalovat (zabezpecenie a pod. nieco bude trvat) a nechaj si to od nich urobit.
C.
-
- Moderátor
Díky moc. Koukám, že v našem místním pc shopu pracují pěkní "odborníci", jasně jsem jim vysvětlila, do čeho chci switch zapojit a za jakým účelem a nechala jsem to na nich, ať mi něco doporučí... Doporučili mi úplně obyčejné Soledo, že prý to musí stačit. Bližší specifikace na tom napsaná není, držím teď ten switch v ruce. Jen takové to klasické "10/100 Mbps Fast Ethernet Switch"... Pětiportový. Modem je Webstar EPC2100 Series, od Scientific-Atlanta. Asi běžím v pondělí do toho shopíku na pány prodavače...
P.S. Vnější anténu nemá, naivně jsem si ale myslela, jestli ji nemůže mít zabudovanou...
P.S. Vnější anténu nemá, naivně jsem si ale myslela, jestli ji nemůže mít zabudovanou...
-
- píše často
To, co jsi koupila je Ethernet Switch, cili zarizeni, pomoci ktereho si krasne propojis vsechny pocitace v okoli do klasicke DRATOVE site. jestli se chces pripojovat bezdratove, potrebujes WIFI ACCESS POINT, zvany tez WIRELESS ACCESS POINT, ale to uz bych doporucoval koupit rovnou WIFI/WIRELESS ROUTER, je to bezpecnejsi, protoze routery v sobe mivaji standardne zabudovane hardwarovy firewall <- lepsi ochrana proti zvedavcum z divokeho internetu.
priklad toho co chces:
access point: http://www.alza.cz/ovislink-wl-5460ap-w ... d56554.htm
router: http://www.alza.cz/linksys-wrt54gl-wire ... d57902.htm
priklad toho co chces:
access point: http://www.alza.cz/ovislink-wl-5460ap-w ... d56554.htm
router: http://www.alza.cz/linksys-wrt54gl-wire ... d57902.htm
Compal HGL30, Merom T7200 2.0GHz, nVidia 7600go 256MB, 1GB DDR2 RAM, 120GB 5400rpm HDD, WiFi, BT, Win XP Pro CZ
Predtim: IBM ThinkPad T30, Digital HiNote Ultra2000, IBM ThinkPad365x, MicroStar Notestar NP-740
Predtim: IBM ThinkPad T30, Digital HiNote Ultra2000, IBM ThinkPad365x, MicroStar Notestar NP-740
-
- píše často
-
- píše často
ja nevim, kdyby to bylo tak jasny, asi by k te chybce nedoslo. Ne vsichni se zajimaji o pocitace tak jako ty a mam za to, ze pomoc prave takovym lidem je jeden z cilu tohohle fora, ne?
Compal HGL30, Merom T7200 2.0GHz, nVidia 7600go 256MB, 1GB DDR2 RAM, 120GB 5400rpm HDD, WiFi, BT, Win XP Pro CZ