Zopar otazok
-
naab
- občas něco napíše
Zopar otazok
Mam novy notas lenovo r61i (moj prvy notebook) a tak mam par otazok.
1. Ako tento notebook zaregistrovat aby mi platila zaruka ?
Staci poslat tu prilozenu karticku, s vyplnenymi udajmi a oni tu uz zaregistruju ? Daju mi nejako vediet ze to prebehlo v poriadku?
2. Ako postupovat pri prvom pouziti baterie a jej nabijani. Je to ako na mobile ze to treba najprv trikrat uplne vybit a nabit ?
3. Je mozne vypnut display aj manualne, alebo sa to da urobit len v nastaveniach windows ? (tj. vypne sa sam po par minutach)
4. Ako sa vola ta funkcia pri widescreen monitoroch a notebook displayoch, ktora vam povodny stvorcovy obraz roztiahne na fullscreen widescreen. Teda aby mi to nebezalo v okne. (dufam ze chapete co myslim)
A vie niekto ci ju tento notebook ma ? dam prednost vatsiemu roztiahnutemu obrazu ako malemu oknu ak to bude mozne.
diki
Staci poslat tu prilozenu karticku, s vyplnenymi udajmi a oni tu uz zaregistruju ? Daju mi nejako vediet ze to prebehlo v poriadku?
2. Ako postupovat pri prvom pouziti baterie a jej nabijani. Je to ako na mobile ze to treba najprv trikrat uplne vybit a nabit ?
3. Je mozne vypnut display aj manualne, alebo sa to da urobit len v nastaveniach windows ? (tj. vypne sa sam po par minutach)
4. Ako sa vola ta funkcia pri widescreen monitoroch a notebook displayoch, ktora vam povodny stvorcovy obraz roztiahne na fullscreen widescreen. Teda aby mi to nebezalo v okne. (dufam ze chapete co myslim)
A vie niekto ci ju tento notebook ma ? dam prednost vatsiemu roztiahnutemu obrazu ako malemu oknu ak to bude mozne.
diki
-
MartenP
- píše často
1) Tuhle otázku příliš nechápu. Záruky by ti měla platit rovnou bez nějakých registrací. Pokud si nejsi jist, zda platí u nás, na ofiko stránkách je možnost zadání Product key a S/N a ono to vyplázne, kde a jak je ntb v záruce. I když to funguje nějak pochybně. Například dle těchto stránek můj ntb v záruce není, aůe ve servisu mi řekli, že je ještě rok...
2) Doporučení výrobců je ji po rozbalení plně dobít a udělat jí pak cca aspoň 5 cyklů (úplně vybít-úplně nabít). Někdo tvrdí, že je to zbytečné díky Li-Pol technologii, já tvrdím, že je to dobrá věc. Těch cca 5 cyklů ti nebude ani měřič výdrže ukazovat správně.
3) Jde to. Já to mám jako volbu Fn + Fněco (myslím, že 3 nebo 4) - zobrazí se menu a tam je vypnout display. Musíš mít ale nainstalovaný příslušný software (kompletní řešení instalace všeho potřebného je provedeno programem System Update).
Další možností je ta, že zaklapneš diplej - vypne se.
4) O takové funkci, která by fungovala globálně, nevím.
2) Doporučení výrobců je ji po rozbalení plně dobít a udělat jí pak cca aspoň 5 cyklů (úplně vybít-úplně nabít). Někdo tvrdí, že je to zbytečné díky Li-Pol technologii, já tvrdím, že je to dobrá věc. Těch cca 5 cyklů ti nebude ani měřič výdrže ukazovat správně.
3) Jde to. Já to mám jako volbu Fn + Fněco (myslím, že 3 nebo 4) - zobrazí se menu a tam je vypnout display. Musíš mít ale nainstalovaný příslušný software (kompletní řešení instalace všeho potřebného je provedeno programem System Update).
Další možností je ta, že zaklapneš diplej - vypne se.
4) O takové funkci, která by fungovala globálně, nevím.
-
Ghost
- Moderátor
1) myslim, ze staci aj elektronicka registracia ale nie som si isty (ak mas na mysli predlzenie zaruky z 1 roku na 2 pre fyzicke osoby. v podstate to ale nie je potrebne. staci mat doklad o kupe.
3) Fn+F3
4) je to zalezitost ovladacov grafiky a nastavuje sa to v nich
3) Fn+F3
4) je to zalezitost ovladacov grafiky a nastavuje sa to v nich
Predator 15, MBP 13 Early 2015, T410, Apple iPad 9.7 (2018), Kindle Fire HD 8
-
MartenP
- píše často
-
Ghost
- Moderátor
-
Ghost
- Moderátor
-
shawn
- píše často
Re: Zopar otazok
posli tu karticku...ikdyz v dnesni dobe mi to prijde zbytecne komplikovane,tak jinak (trebas by net) to nejdenaab píše:Mam novy notas lenovo r61i (moj prvy notebook) a tak mam par otazok.
ale mel by ti stacit i doklad o koupi, pac ze zakona jakozto spotrebitel mas zaruku 2 roky, ale za ty pripadny zbytecny komplikace ci tahanice, kdyby neco to nestoji...
edit: pak na strankach lenova (zhruba za 14 dni) si zkontroluj, ci je vse v poradku - zadas vyrobni cislo a model a vyjede ti, co mas za zaruku
Thinkpad R61 - C2D T7250 2.0GHz, 14" WXGA, 2GB RAM, 160GB 5400rpm, GMA X3100, DVD±RW, WF/ BT/ FPR/ Vista Business
-
wern_er
- guru
Kartičku není třeba zasílat. Je možné se i pouze registrovat přes internet. Ani to není ale nutné, rozhodující je zda máš platný doklad o koupi a tím to hasne. Automaticky máš jako fyz. osoba nárok na min. 24 měsíců záruky ...
TP T61 7664-18G, 2x2GB RAM 800MHz, Intel SSD 330 180GB, Advanced Mini-Dock
TP X230 2320-2QG (IPS, UB dock), 2x8GB DDR3 1600MHz, 128GB mSATA Crucial M4 SSD
TP X230 2320-2QG (IPS, UB dock), 2x4GB DDR3 1600MHz, 256GB mSATA Crucial M500 SSD
TP X230 2320-2QG (IPS, UB dock), 2x8GB DDR3 1600MHz, 128GB mSATA Crucial M4 SSD
TP X230 2320-2QG (IPS, UB dock), 2x4GB DDR3 1600MHz, 256GB mSATA Crucial M500 SSD
-
Ghost
- Moderátor
-
shawn
- píše často
ja sem teda hledal co to slo, ale na moznost registrace ci prodlouzeni pres net sem neprisel...muzes sem hodit link pro info??wern_er píše:Kartičku není třeba zasílat. Je možné se i pouze registrovat přes internet. Ani to není ale nutné, rozhodující je zda máš platný doklad o koupi a tím to hasne. Automaticky máš jako fyz. osoba nárok na min. 24 měsíců záruky ...
Thinkpad R61 - C2D T7250 2.0GHz, 14" WXGA, 2GB RAM, 160GB 5400rpm, GMA X3100, DVD±RW, WF/ BT/ FPR/ Vista Business
-
Ghost
- Moderátor
-
shawn
- píše často
-
Ghost
- Moderátor
lebo nie kazdy ma pripojenie na net
ja ked som dostal T61 tak po prvom spusteni som mal link na registraciu priamo na ploche.
link tu https://www.pc.ibm.com/cgi-bin/iReg.cgi
link tu https://www.pc.ibm.com/cgi-bin/iReg.cgi
Predator 15, MBP 13 Early 2015, T410, Apple iPad 9.7 (2018), Kindle Fire HD 8
-
shawn
- píše často
no jo mas pravdu... ja prave zadny odkaz na registraci by net na plose ani nikde nemel, a to sem to vazne hledal, pac se mi nechtelo posilat tu karticku
tak asi to davaj az k Tckovym thinkpadum....
tak asi to davaj az k Tckovym thinkpadum....