FSC V3205 12" a core duo - zkušenosti...
Mam presne tuto konfiguraci http://www.czechcomputer.cz/product.jsp?artno=38984
Jinak dnes jsem byl v servisu. V pohode ho prebrali. Rekli, ze behem 3 dnu se na to podivajij a ze do 14 dni, pokud nepujde o nejakou nestandartni vadu bude z5.
Jinak co se tyka chlazeni. Ptal jsem se na tech 55°C na disku. Rikali ze by to melo byt OK. Tak jim teda budu verit, ale pro jistotu bych zalohaval, zalohoval Jinak to huceni bych rekl byl problem meho kusu (uvidime jak to bude az se vrati). Spolubydla ma V3505 (skoro stejna konfigurace v 15" a chlazeni maji resene stejne a nehuci tolik jat ten muj). Teda rozhodne huci min, nez druheho spolubydly nx6110 (Dothan 1,7GHz). I kdyz preci jen co se tyka tichosti, tak jedine co jeste mam Dell D400 (ULV 1,4GHz), ktery se ozve zhruba po pul hodine "utopeni" v perine
Jinak jsem s tim FSC docela spokojen. Za ty prachy co by clovek chtel
Jinak dnes jsem byl v servisu. V pohode ho prebrali. Rekli, ze behem 3 dnu se na to podivajij a ze do 14 dni, pokud nepujde o nejakou nestandartni vadu bude z5.
Jinak co se tyka chlazeni. Ptal jsem se na tech 55°C na disku. Rikali ze by to melo byt OK. Tak jim teda budu verit, ale pro jistotu bych zalohaval, zalohoval Jinak to huceni bych rekl byl problem meho kusu (uvidime jak to bude az se vrati). Spolubydla ma V3505 (skoro stejna konfigurace v 15" a chlazeni maji resene stejne a nehuci tolik jat ten muj). Teda rozhodne huci min, nez druheho spolubydly nx6110 (Dothan 1,7GHz). I kdyz preci jen co se tyka tichosti, tak jedine co jeste mam Dell D400 (ULV 1,4GHz), ktery se ozve zhruba po pul hodine "utopeni" v perine
Jinak jsem s tim FSC docela spokojen. Za ty prachy co by clovek chtel
FS 3205 (T2050) mam asi 3 tydny a take me dost zklamal po strance odpadniho tepla. Predtim jsem mel IBM R40 s PM 1.3GHz a ten spustil vetrak tak jednou za tyden:-). Ted je to neustale spousteni po 10-15min. Dnes jsem vyzkousel plne zatizeni procesoru (2xStress Prime 2004) a poprve jsem slysel 4. stupen rychlosti ventilatoru.. Je to fakt sila!! Test jsem nechal bezet 55min a asi po 5ti min. notebook stidal 3. a 4. rychlost ventilatoru, teplota CPU se drzela mezi 71 - 77°C. Jinak ale pouzivam notebook v 99% na 800MHz a teplota se po pul hodine ustali mezi 60°C kde zapne ventilator a 50°C kdy se tak po 30sec. vypina... Pro rizeni spotreby pouzivam Notebook Hardware Control 2.0 Pre-Release-04. Je skoda, ze jsou naskladane vsechny hrejici soucasti na prave strane notebooku, protoze je teplota znacne vevyvazena a zatimco leva strana je teplotne v poradku, strana prava je uz dost prohrata... Na praci na kolenou to pri vysoke zatezi opravdu neni... Taky doufam, ze to vydrzi HDD - tam je teplota 55°C... Jinak se ale jedna o docela dobry stroj a v kategorii 12" je to nejlepsi nabidka na trhu (cena/vykon/mobilita)...
Taky jsem se stal (zatim stale stastnym) majitelem tohoto sluzebniho NTBK a hned mam jeden dotaz: Jak poznam ze mam zaply "Silent Mode"?
At mackam tlacitko jak chci, zadny rozdil pri plnem zatizeni nepoznam. Celkem bych i uvital nejakou signalizaci Silent modu.
Jedine co mi na nem chybi je OSD na ktery jsem byl zvykly na starsim HP, treba u ovladani hlasitosti pres F7/F8 bych to ocenil.
Jinak zatim bez jakehokoliv problemu (mam Dual-Core T5500).
At mackam tlacitko jak chci, zadny rozdil pri plnem zatizeni nepoznam. Celkem bych i uvital nejakou signalizaci Silent modu.
Jedine co mi na nem chybi je OSD na ktery jsem byl zvykly na starsim HP, treba u ovladani hlasitosti pres F7/F8 bych to ocenil.
-
- občas něco napíše
fantozzi píše:Taky jsem se stal (zatim stale stastnym) majitelem tohoto sluzebniho NTBK a hned mam jeden dotaz: Jak poznam ze mam zaply "Silent Mode"?
Koukam na diskusi a zjistuju, ze mam stejny zkusenosti:
1) I Core duo T2050 vetra porad a neni cesta jak to utlumit (kamos to resi uz cca 2 mesice a reseni nenasel)
2) I Core 2 duo T5500 ventilator snad nikdy nezapina - za 14 dni normalniho "office" provozu jsem ho slysel jen asi 3x jemne vrnet cca 30sec (pri pustenejch 3 VM - Server2000, linux, vista enterprise)
3) u IC2D T5500 jsem neprisel na to, jak funguje tlacitko silent mode
4) OSD docela chybi... ale moje soucasny HP ho taky nema a zvyk jsem si.
Takze verim, ze problemy s teplotou mela jen T2050 a proto si 3205 s T5500 asi poridim (na tech 14 dni jsem ho mel pujcenyho), jen ta klavesnice - musim proste pochvalit HP za jejich "plnohodnotnou" klavesnici. U FSC PgUp/PgDn/Home/End reseny pres Fn je zbesily ale je to zatim jedina muska, kterou jsem nasel...
Mno, me se problem s vetranim podarilo vyresit . Snizil jsem mirne napeti CPU a uz to chladi tak, jak ma...tzn. opravdu jen pri velke a dlouhodobe zatezi. CPU uz se tak nezahriva jako predtim, pritom vykon si drzi stejny. Jak na to najdete na http://www.svethardware.cz/art_doc-CA5A ... 6EE45.html
pískání
Zdravím,
tak jsem si taky pořídil V3205. Bohužel mi dost vadí vysokofrekvenční pískání (procesor?, zdroj?), které ještě tak hloupě pulzuje. Mate s tím někdo zkušenost?
V jaké podobě nainstalování jste Váš NB dostali? Já měl nainstalovaný systém i MS Office, které nebyly součástí produktu. Zdá se mi to divný.
Děkuji za info.
Pavel
tak jsem si taky pořídil V3205. Bohužel mi dost vadí vysokofrekvenční pískání (procesor?, zdroj?), které ještě tak hloupě pulzuje. Mate s tím někdo zkušenost?
V jaké podobě nainstalování jste Váš NB dostali? Já měl nainstalovaný systém i MS Office, které nebyly součástí produktu. Zdá se mi to divný.
Děkuji za info.
Pavel
OSD
Program KeyboardManager jsem instaloval primo z dodaneho DVD - Drivers & Utilities... Jinak je mozne ho stahnout ze stranek Fujitsu-siemens: http://support.fujitsu-siemens.com/com/ ... loads.html
DVD mechanika je fixni - nelze pouzit druhou baterii...
DVD mechanika je fixni - nelze pouzit druhou baterii...
ktoru konfiguraciu-procesor pre V3205
tiez uvazujem o tomto nb len neviem pre kt. konfiguraciu sa mam rozhodnut...
ako tak citam mal by som volit procesor T5500. a aky je T2250?
Pripadne ktoru konfiguraciu by ste zvolili? cenovy rozdiel 5630SK oplati sa to, alebo budem "na rovnakom" ked si este dokupim RAM-ku
Intel® Core2 Duo Processor T5500 1,66 Ghz, 667 FSB, 2MB cache
Paměť: 1GB MB 667
HDD: 120 GB S-ATA 150 (5400 ot./min)
alebo
Intel® Core™ Duo Processor T2250 1,73 Ghz, 533 FSB, 2MB cache
Paměť: 512 MB 533/ 1 volný slot
HDD: 80 GB S-ATA 150 (5400 ot./min)
ostatne parametre su rovnake.
dakujem
ako tak citam mal by som volit procesor T5500. a aky je T2250?
Pripadne ktoru konfiguraciu by ste zvolili? cenovy rozdiel 5630SK oplati sa to, alebo budem "na rovnakom" ked si este dokupim RAM-ku
Intel® Core2 Duo Processor T5500 1,66 Ghz, 667 FSB, 2MB cache
Paměť: 1GB MB 667
HDD: 120 GB S-ATA 150 (5400 ot./min)
alebo
Intel® Core™ Duo Processor T2250 1,73 Ghz, 533 FSB, 2MB cache
Paměť: 512 MB 533/ 1 volný slot
HDD: 80 GB S-ATA 150 (5400 ot./min)
ostatne parametre su rovnake.
dakujem
-
- Moderátor
Zpět na „notebooky Fujitsu (dříve Fujitsu Siemens)“