Pomozte uzamčený HDD
Pomozte uzamčený HDD
Malá se mi dostala do biosu a zaheslovala. Musel jsem laptop rozebrat a odpojit záložní baterku .Reset biosu proběhl O.K ale zahesloval se mi hadr . Už jsem skusil snad vše a jsem v pasti
Pravděpodobně se jedná o sekci BIOSu [SYSTEM SETUP 1/2] [HDD PASSWORD], sám notebook.cz k tomu uvádí
I když je DriveLock podstatně účinnější než pouhé zamezení startu notebooku, ani tato metoda není 100% spolehlivá. Použitím speciálních metod zkušený technik i tuto ochranu dokáže odstranit mechanickým zásahem do disku, ale je zde již velké riziko ztráty dat.
Tak být tebou hodně vzpomínám co sis tam dal, vyzkoušej obvyklá hesla a tak, konzultuj se servisem, pokud sis to nenastavoval sám, zajdi za IT správou, většinou to bývá nějaké typizované heslo.
Pokud ne, tak ti zbývá odeslat do servisu, obnova dat z pravidelně dělaného backupu a svěcená voda.
I když je DriveLock podstatně účinnější než pouhé zamezení startu notebooku, ani tato metoda není 100% spolehlivá. Použitím speciálních metod zkušený technik i tuto ochranu dokáže odstranit mechanickým zásahem do disku, ale je zde již velké riziko ztráty dat.
Tak být tebou hodně vzpomínám co sis tam dal, vyzkoušej obvyklá hesla a tak, konzultuj se servisem, pokud sis to nenastavoval sám, zajdi za IT správou, většinou to bývá nějaké typizované heslo.
Pokud ne, tak ti zbývá odeslat do servisu, obnova dat z pravidelně dělaného backupu a svěcená voda.
No nevím, konzultuj to se servisem Toshiba. CHG Brno. Najdi si na netu kontakt a telefonicky s technikem prober možnosti, třeba ti to za nějaký peníz oživí. Co jsem s nimi řešil já, tak byli vždy maximálně ochotní a vstřícní a seriozní. A cenové relace na to, že to je Toshiba, tak přiměřené. Na oplátku sem můžeš potom napsat výsledek. Počítám, že by to tady zajímalo víc lidí.
Tak bohužej jsi měl pravdu servismeni mi odpověděli , že je to na noe disk. Reset HDD nedělají a ani výrobce je to ochrana proti krádeži a funguje to tak, že jakmile je proveden resset desky s heslem automaticky se heslo přenese na HDD a bez hesla není cesty zpět.Musím tedy koupit disk. Na závěr varování všem před resset základní desky je třeba odstranit z biosu všechny hesla !!!!
blbost
totalni kravina to jsou rady jako na zakladni skole... vsechno jde... ale kdo vi ten nepovi....
jinak jsem vyzkousel spoustu utilitek ktery mi napisou jak moc je disk blokly ale zadna aspon ktera je free nedokaze prolomit nebo zrusit heslo...
pokud nekdo má konkrétni radu ... sem sní...
jinak jsem vyzkousel spoustu utilitek ktery mi napisou jak moc je disk blokly ale zadna aspon ktera je free nedokaze prolomit nebo zrusit heslo...
pokud nekdo má konkrétni radu ... sem sní...