Výměna procesoru
Výměna procesoru
Zdravím, nemáte někdo zkušenost u C90S s výměnou procesoru nebo celkově u notebooků s výměnou? Protože bych chtěl zkusit provést tuto výměnu, ale chci se optat, jestli někdo nevíte o nějakém zádrhelu... V počítači je to hračka, ale v noťasu jsem se ještě nehrabal... ale vzhledem k tomu, že C90S používá stejně klasický Conroe, tak si myslím, že by to něměl být problém... děkuju za každou další informaci...
Já ho na T40 vyměnil naprosto bez problémů. Za půl hoďky už bootoval. Nejhorší úskalí je v přípravě - měl by sis být naprosto jistý, že deska (čipset) podporuje nový procesor. Vše najdeš na stránkách výrobce. Dost mi pomohla i fóra (většinou v AJ), kam píší lidé, kteří se o to už pokusili. Stručně řečeno, než koupíš procák, musíš mít naprosto zmáklou teorii (pokud pak tedy nechceš zase prodávat) Na samotné výměně nic není.
jasný, ale většina lidí nerozezná rozdíl v šaržích procesorů + poušení pečetě = záruka notebooku ...
> např ... u VBIčka se nám chytil až 3tí procesor (a šlo o 3stejné modely ... jen jiné šarže)
> to zase záleží na daném notesu ...
... pokud se to vyplatí měnit či neměnit .. to nechám na posozaní každého ..
> osobně když notebook výkonem nestačí tak raději vyměnim celej notes ..
> např ... u VBIčka se nám chytil až 3tí procesor (a šlo o 3stejné modely ... jen jiné šarže)
> to zase záleží na daném notesu ...
... pokud se to vyplatí měnit či neměnit .. to nechám na posozaní každého ..
> osobně když notebook výkonem nestačí tak raději vyměnim celej notes ..
Toshiba R600-10W
Ten C90 ma desktopovy Core2duo E6400(2.4GHz,4MB cach a 1066MHz FSB), Bios dokaze urcite rozpoznat aj vykonejsie mam to odskusane ale bohuzial uz s Core2Quad nenabehne, Inac chipset je tam klasicky desktopovy 945 s podporou max FSB 1066MHz a Urcite ti rozbehne kazdy do socketu LGA775 s 1066Mhz FSB a vymena je uplne jednoduch len vydeji kde to pri tom to modeli robia najdes stovky je to primitivne a trva to tak 5minut...Ale skor by som si zavolal na asus podporu a kupil tu Geforce 8700M GT ktoru zacali nedavno ponukat do tohto booku...Procesor ti urcite vo vykone nepomoze je to asi najvykonejsie CPU v notebooku kedze je desktopove...