Příspěvekod Martin Mihulka » 28 srp 2006 20:28
Recenze tady na notebook.cz jeste tusim nebyla.
Nicmene ja ho taky uz mam dost dlouho, abych se mohl s vami podelit o sve zkusenosti.
Disk je skutecne pomalejsi, nicmene aspon je to 5400 a tedy je rychlejsi nez predchozi 4200 v X41 a hlavne, jde vymenit i za jinou rychlejsi znacku.
Vykon je na notebook tehle velikosti vyborny, tezko najdu neco zasadne rychlejsiho ze stejne kategorie a je tichy a moc nehreje. Narazim napriklad na konkurenci od Dellu.
Mam tam jen 512MB, ale na beznou praci mi to staci - sem tam nejake programovani apod. - nicmene na praci s grafikou bych doporucil vice. Tim, ze tam dam druhou 512ku aspon vyuziju Dual Channel, ackoliv mne dost mrzi, ze maximalni kapacita je 1,5GB. Vlastne v testech tedy budu mit lepsi vysledky, ale stejne nepracuji s programy, kde bych potreboval tak rychly pristup do pameti, takze ani DC mi (osobne) toho moc neprinasi.
Na hry to neni, integrovana grafika je porad integrovana, ale zahral jsem si na tom nedavno Fahrenheit, coz asi neni nejnovejsi, ale vyzaduje to DX9 a moc me potesilo, ze to fungovalo bez problemu a svizne.
Ultrabase jsem nekupoval, ale asi budu muset. Potrebuju neco do ceho pocitac pichnu, kdyz prijdu domu a muzu rovnou bezet s mysi, tabletem, na externim monitoru a s CD/DVD-ROMku. To je podle me presne duvod koupe docku.
Baterku mam malou 4Cellku, vydrz do vlaku tak ke trem hodinam (spis trochu vic), ackoliv ted jsem ji nekolikrat omylem vyuzil az na dno a to ji asi moc nepomuze.
Shrnuto:
Mezi malymi notebooku ted vazne nic znacne rychlejsiho neni, pokud nechces prenosne topeni...
A tim ze je to Dual Core, jsem prakticky nikdy nevyuzil vykon procesoru na maximum.
Spis bych se tesil na ULV v Dualu, ale tam pujde vykon znacne dolu, spotreba baterie ovsem taky. Jeste lepsi je to se Single Core, ale vykon uz znacne pokulhava. Obavam se ze ani jedno zatim IBM nepripravuje.
Mam rad mobilitu a tim mi vyhovuje IBM X60s chybi mi obcas jen ta integrovana optika.