ASUS F3TC reklamace - Prasklina u šipky
Aj moja priatelka ma ASUS F3T a grafiku GF7300 a aj jej praskli sasi pri tych sipkach na pravo. Hrozna seria asus F3T!!!. Okrem ineho jej este odisiel 1x LCD display a 1x zhorela komplet cela doska. vsetky 3 chyby reklamovala a vymenili jej kryt, potom LCD display a aj dosku vymenili. A asi pred mesiacom zas praskli tie sasi presne na tom istom mieste....konci zarucna doba za par mesiacov. A potom co? rozpadne sa cely ASUS F3T? ( to by som ho potom poslal do asusu a k nemu by som prilozil veeelmi dlhy a nepekny list ). chceme odstupit od zmluvy. Problem je v tom ze je kupovany na firmu. Da sa to nejako? Ak mozte poradte .... Vdaka
G.
G.
hmmm nepotesil si ma .... a neda sa to nejako obist alebo tlacit na nich? mozno sa to da ak sa k tomu postavi asus tak, ze to bola zla seria tak keby aspon dali nejaku nahradu ked uz nie peniaze .... cokolvek bude lepsie ako hento.....sice je to blbost, ale neda sa to napr. obist tak, ze sa spravi kupno-predajna zmluva s niekym (nie s firmou ale s fyzickou osobou) a potom nieco s tym dalej urobit?
Můžu jen přikývnout
Lidi, nebudete mi věřit, ale...
V červnu 2007 jsem kupoval 2 notebooky (pro sebe a pro kamarádku).
První F3TC-AP009 (kamarádky), který přestal po měsíci fungovat. Po reklamaci - výměny desky fungoval asi 14 dní. Po druhé reklamaci - výměny znovu desky šel opět asi týden. Na třetí reklamaci jsem neměl náladu a tak po zhruba 4 měsících období, spíš v servise, jsem odstoupil od smlouvy a šrot vrátil do Ostravy . Při neustálém pendlování přes dopravce se ještě naštípl pravý zadní růžek
Druhý kus ASUS F3T-AP028 (můj) byl v pohodě (relativně)
Asi po půl roce používání notebooku na stole mi praskl kryt v místě vpravo od šipky. Nejdříve jsem myslel, že se tam šprajclo něco v USB, protože je to kousek nad. Ale teď na to koukám, že nejsem vůbec sám, komu se to stalo.
Ale co je horší - dnes mi odešel nejspíš display. Po zapnutí běží a chroupe disk, ale na displeji je tma. Připojením externího LCD to řešit nejde, ani na ním nic není - že by ještě grafika?
A tak to mě fakt vytočilo. Data z toho nedostanu a když to rozdělám, abych vyndal HDD, tak to asi nevyreklamuju...
Tak já nevim. ASUS se mi vždycky líbil a nedal jsem na něj dopustit. Ale další notebook už ASUS nejspíš nebude.
Vašek
V červnu 2007 jsem kupoval 2 notebooky (pro sebe a pro kamarádku).
První F3TC-AP009 (kamarádky), který přestal po měsíci fungovat. Po reklamaci - výměny desky fungoval asi 14 dní. Po druhé reklamaci - výměny znovu desky šel opět asi týden. Na třetí reklamaci jsem neměl náladu a tak po zhruba 4 měsících období, spíš v servise, jsem odstoupil od smlouvy a šrot vrátil do Ostravy . Při neustálém pendlování přes dopravce se ještě naštípl pravý zadní růžek
Druhý kus ASUS F3T-AP028 (můj) byl v pohodě (relativně)
Asi po půl roce používání notebooku na stole mi praskl kryt v místě vpravo od šipky. Nejdříve jsem myslel, že se tam šprajclo něco v USB, protože je to kousek nad. Ale teď na to koukám, že nejsem vůbec sám, komu se to stalo.
Ale co je horší - dnes mi odešel nejspíš display. Po zapnutí běží a chroupe disk, ale na displeji je tma. Připojením externího LCD to řešit nejde, ani na ním nic není - že by ještě grafika?
A tak to mě fakt vytočilo. Data z toho nedostanu a když to rozdělám, abych vyndal HDD, tak to asi nevyreklamuju...
Tak já nevim. ASUS se mi vždycky líbil a nedal jsem na něj dopustit. Ale další notebook už ASUS nejspíš nebude.
Vašek
mě se stalo uplně to samý u F3JP ... reklamace byla vyřízená do 14 dnů ... takhle to vypadalo ..
fotografie šasi - reklamace
fotografie šasi - reklamace
vasek: Neboj mozes v pohode vybrat disk na zalohovanie a potom ho daj naspat. s tym asusom F3t co ma priatelka to bolo presne to iste. cierna obrazovka a nic viac. odisla doska ale da sa to vyreklamovat BTW notebook je teraz 4 raz v reklamacii a chceme odstupit od zmluvy. momentalne je vraj v holandsku a riesia to tak som velmi zvedavy ako to dopadne.
zajímavé je že já tento problém s praskáním u šipky nemám a to mám HD2600 což je docela výkonná grafika....a ntb už mám půl roku a zatím jsem s ním neměl jediný problém...díky bohu
Fujitsu Siemens Sa3650 + Graphic Booster: Turion X2 Ultra ZM-82 2,2GHz, ATi HD3200 + HD3870, 3GB 800MHz RAM, 320GB + 320GB HDD, 3Dmark 06 7831 points...HTC Touch Diamond
mne co sa stalo tak po zakupeni notebooku a asi pouzivani 2dni sa mi zacal kazit disk ked som vypol notebook tak uz som ho nenakopol vybavil som eklamaciu cez asus prisiel kurier s DPD doklady a take mi dal ze prevzal a o dva dni som mal notebook spet doma s novym hdd len skoda ze data nenahodili na ten novy hdd.
To že firma nemůže odstoupit od kupní smlouvy je obecně rozšířený nesmysl.
Sám jsem bral muj předchozí Asus A6T také na IČO a po 3 reklamacích jsem odstoupil od smlouvy... bez problémů. Pokud si přečtete OZ tak zjistíte, že dokonce pokud Vám v tomto případě způsobí zařízení svou nepoužitelností škody (ušlý zisk, penále od zákazníků za zpoždění atd.) Můžete dokonce škodu na prodejci/výrobci vymáhat. Musíte to ovšem prokázat.
Jedinný problém je/byl v délce záruky, která může být pouze roční.
Sám jsem bral muj předchozí Asus A6T také na IČO a po 3 reklamacích jsem odstoupil od smlouvy... bez problémů. Pokud si přečtete OZ tak zjistíte, že dokonce pokud Vám v tomto případě způsobí zařízení svou nepoužitelností škody (ušlý zisk, penále od zákazníků za zpoždění atd.) Můžete dokonce škodu na prodejci/výrobci vymáhat. Musíte to ovšem prokázat.
Jedinný problém je/byl v délce záruky, která může být pouze roční.
Dell Precision 4300 - 15,4" WUXGA,T9300, 4GB RAM, FX360, XP Pro, 200GB/7200 HDD
Proc jsi tedy psal, ze to nejde, kdyz to jde ?
Ze ma Asus 2 roky vim, a proto jsem ho tenkrat vybral, ale odstoupeni od smlouvy, nebo nahrada, je zakotvena v OZ ... tedy alespon v CR. Kdyz jsem reklamoval, tak jsem se o to zajimal.
Tady je info
Ze ma Asus 2 roky vim, a proto jsem ho tenkrat vybral, ale odstoupeni od smlouvy, nebo nahrada, je zakotvena v OZ ... tedy alespon v CR. Kdyz jsem reklamoval, tak jsem se o to zajimal.
Tady je info
Dell Precision 4300 - 15,4" WUXGA,T9300, 4GB RAM, FX360, XP Pro, 200GB/7200 HDD