COMPAL FL90

notebooky VBI a vše kolem nich
lukowicz
občas něco napíše

Příspěvek od lukowicz »

Výdrž baterie,6ti článkové
běžná práce 3h 6min
DVD 1h 39min
max zatížení 1h 3min

Výdrž baterie ,9ti článkové
běžná práce 4h 37min
DVD 2h 38min
max zatížení 1h 29min

převzal jsem to z recenze na Compal FL90,tak ty časy vychází jim.
cub

Příspěvek od cub »

Kedlube mám takový dotas na icq?! Taky mám Visty 64bit ale když nainstaluju icq 6 tak při prvním spuštění mi jede v pohodě ale když ho zapnu podruhé tak už mi to vystřelí procesor na 52% a už s tím nic neudělám ... leda sestřelit!! Tobě to jede v pohodě??
gecko
občas něco napíše

AHCI

Příspěvek od gecko »

Chci se zeptat ,kdyz je AHCI vyple,tak to bezi jako sata 1? Namisto sata 2? Mam win xp prof a taky jsem to pri instalaci vypl a v pohode,ale nevim o co jsem prisel ?
skejpa
guru

Příspěvek od skejpa »

lukowicz píše:Výdrž baterie,6ti článkové
běžná práce 3h 6min
DVD 1h 39min
max zatížení 1h 3min

Výdrž baterie ,9ti článkové
běžná práce 4h 37min
DVD 2h 38min
max zatížení 1h 29min

převzal jsem to z recenze na Compal FL90,tak ty časy vychází jim.

hmm docela rozdil. sem mozna mel priplatit :) ale co. zatim to mam porad v zasuvce :D tohle budu resit az na koleji :)
VBI Compal FL90 (15,4", 1280x800 • T7500 2,2GHz 4MB L2 • 2x1GB RAM • GF 8600M GT + Robson 1GB • Seagate momentus 500GB, 7200ot., SATA2, G-Force • Wifi, Bluetooth • Windows Vista home Premium 32bit CZ SP2 - RULEZ) • Logitech MX518
Kedlub
občas něco napíše

Příspěvek od Kedlub »

cub píše:Kedlube mám takový dotas na icq?! Taky mám Visty 64bit ale když nainstaluju icq 6 tak při prvním spuštění mi jede v pohodě ale když ho zapnu podruhé tak už mi to vystřelí procesor na 52% a už s tím nic neudělám ... leda sestřelit!! Tobě to jede v pohodě??

icq 6 nemám, používám 5.1 ptz. mě 6 totálně nevyhovuje, ale zkusím ji a dám vědět.

EDIT: běžné zatížení procesoru ve Vistě mám asi 5% takže jsem stáhnul verzy icq 6 z https://www.icq-planet.com/ první spuštění v poho a na druhy taky v pohodě, třetí též. Ještě zkusim Atlas Icq 6

EDIT2: Atlas Icq 6 je taky v poho, ale pc jsem mezitim nerestartoval. Můžu se optat zase já tebe, jak jsi na tom s Robson modulem?
Naposledy upravil(a) Kedlub dne 22 črc 2007 21:15, celkem upraveno 2 x.
skejpa
guru

Příspěvek od skejpa »

kedlube - naprosty souhlas ICQ 6 SUX :) ale pouzivam ho... :D

tak a ted muj problem. pri instalaci NERO 7 mam tento problem:
(postup instalace)
1.extracting
2.preparing to instal
3.a pak uz nic... proste to preparing to instal zhasne a zadna instalace nepokracuje. zadnou hlasku to nehodi a proste jako by nic, nevite cim to muze byt ??? je to ta nejnovejsi verze NERO ktera ma na vistach behat v pohode...
VBI Compal FL90 (15,4", 1280x800 • T7500 2,2GHz 4MB L2 • 2x1GB RAM • GF 8600M GT + Robson 1GB • Seagate momentus 500GB, 7200ot., SATA2, G-Force • Wifi, Bluetooth • Windows Vista home Premium 32bit CZ SP2 - RULEZ) • Logitech MX518
Kedlub
občas něco napíše

Příspěvek od Kedlub »

skejpa píše:kedlube - naprosty souhlas ICQ 6 SUX :) ale pouzivam ho... :D

tak a ted muj problem. pri instalaci NERO 7 mam tento problem:
(postup instalace)
1.extracting
2.preparing to instal
3.a pak uz nic... proste to preparing to instal zhasne a zadna instalace nepokracuje. zadnou hlasku to nehodi a proste jako by nic, nevite cim to muze byt ??? je to ta nejnovejsi verze NERO ktera ma na vistach behat v pohode...

verze 7.10.1.0 mi jede v poho, zkus ji sosnout
skejpa
guru

Příspěvek od skejpa »

vsak mi nejde tato verze... nechapu. vsem jde...
Kedlub
občas něco napíše

Příspěvek od Kedlub »

skejpa píše:vsak mi nejde tato verze... nechapu. vsem jde...

no je to divný ptz. jestli máš 32-bit vistu tak by ti mělo fakat myslim každý sedmičkový nero.
skejpa
guru

Příspěvek od skejpa »

Tak sem dnes poprve poradne prosmejdil Visty a muze za to prave program NERO. Nakonec jsem to zprovoznil. Bohuzel jsem musel vse odstranovat rucne. Problemy byly zpusobeny timto:
nejdrive sem chtel nainstalovat nero stare - to si nakopirovalo soubory ale pak reklo ze je ve vistach nefunkcni. chtel sem to odstranit ale v programech to vzdy hodilo chybu a neodstranilo se to. tak jsem zacal prochazet windowsi a odstranovat rucne. neco dokonce ani odstranit neslo a tak pomohli SW a taky (pane boze dekuji za to) restart :D. Nakonec v pocitaci nebyla zadna zminka o slovech NERO nebo AHAED (vyrobce nera). Celkem mi to zabralo 3 hodiny protoze to bylo opravdu vsude - od system32 az po ruzne skryte slozky kdovi kde :D. Kdyz bylo vse odstraneno, pokusil sem se o instalaci (nove verze) znovu a ejhle :) fungovalo to... kdepak - kdyz to nejde po dobrem, musim ten komp proste donutit "nasilim"... :D
cub

Příspěvek od cub »

Můžu se optat zase já tebe, jak jsi na tom s Robson modulem?

S Robson modulem jsem na tom celkem špatně, nainstaloval jsem všechny drivery i aplikace ale pořád ve správci zařízení u toho mám vykřičník!! Psal technikovi a ten mi řekl ať zkusím nahrát nejnovější BIOS a naistalovat znovu všechny drivery ...! A jelikož mám nejnovější BIOS (1.10) tak nevím ...
Mischell88
občas něco napíše

Příspěvek od Mischell88 »

Takže je ten Robson modul k něčemu. Pociťujete, že je to rychlejší, nebo je to jen další marketingový tah?
Dave21
občas něco napíše

Příspěvek od Dave21 »

Mám problém s rou Rainbow Six Vegas: Po různě dlouhých intervalech dochází ke krátkému zaseknutí, objeví se modrá obrazovka (bohužel je hustě popsaná a nestíhám to přečíst, protože se objeví na krátko) a pak se komp restartuje. Stihl jsem snad přečístněco o hardwaru, ovladačích či BIOSu. Prostě to asi dává takovou tu universální hlášku. Kontaktovat svýho výrobce a tak. Nevíte čím by to mohlo být? Přehřátí grafiky? Procesor má v zátěži kolem 70-75 stupňů. AZatím to nijak extra nevadí, dělá to jen tahle hra. Ovladače mám aktuální.
FL90, C2D 7300 2.0 GHz, GeForece 8600 GT 256MB, 2 GB RAM, 160 GB Seagate 5400 rpm
vesely
občas něco napíše

padani windows

Příspěvek od vesely »

Chce si to neco precist o diagnostice chyb ve windows na microsoftu jsou toho mraky.

V prave rade si nastavit debugovani - je to nekde v zotavobani systemu.
Pocitac pak misto aby se jen vypnul zapise obsah pameti na disk.
Pak je nutne stahnout si debuger a pohrat si s nim dle MS - chce to trosku hledat.
Viz
https://support.microsoft.com/kb/818501
nebo
https://www.microsoft.com/whdc/devtools/ ... fault.mspx

Pokud je to ovladacem, da se zjistit kterym nebo soucasti systemu, da se vetsinou prijit na kterym/kterou. Samozrejme to muze byt hardwarem, ale cloveka to alespon nakopne kousek dal.
Heresiarch
občas něco napíše

Grafická karta

Příspěvek od Heresiarch »

Slyšel jsem, že například u některých notebooků (např. HEL80) Compal podtaktovával grafickou kartu. Chtěl bych se zeptat, zda někdo neví, jak je to s frekvencemi 8600M GT u FL90 ve srovnání s frekvencemi, která udává nVidia na svých stránkách (tzn. je podtaktovaná nebo ne?). Díky