Notebook do 35k s DPH(Kč) do školy
Notebook do 35k s DPH(Kč) do školy
Dobrý den pánové,
potřeboval bych pomoc s výběrem notebooku do školy. Ceny by měla být do 35000. Potřebuji aby se na něm dalo pracovat v CADu. Upřednostňuji kvalitu zpracování před maximálním výkonem. Tady jsou kandidáti:
IBM TP R61
Sony VAIO FZ31M
popřípadě cokoliv jiného co splňuje tyto parametry.
Děkuji za případné odpovědi.
potřeboval bych pomoc s výběrem notebooku do školy. Ceny by měla být do 35000. Potřebuji aby se na něm dalo pracovat v CADu. Upřednostňuji kvalitu zpracování před maximálním výkonem. Tady jsou kandidáti:
IBM TP R61
Sony VAIO FZ31M
popřípadě cokoliv jiného co splňuje tyto parametry.
Děkuji za případné odpovědi.
- Chlebovnik
- guru
Tady záleží hlavně na tom, jestli využiješ tu BluRay mechaniku.
Výkonem na tom bude o trochu lépe Sony (Grafika v R61 je v podstatě 8400M GS).
R61 má zase o 2 třídy lepší display (1680x1050), čtečku otisků prstů a možnost downgradu na Win XP Profi. Navíc je o cca. 5k levnější.
Já bych asi zvolil R61 a za ušetřené penízky koupil ňákou kvalitní brašnu. =)
Výkonem na tom bude o trochu lépe Sony (Grafika v R61 je v podstatě 8400M GS).
R61 má zase o 2 třídy lepší display (1680x1050), čtečku otisků prstů a možnost downgradu na Win XP Profi. Navíc je o cca. 5k levnější.
Já bych asi zvolil R61 a za ušetřené penízky koupil ňákou kvalitní brašnu. =)
• Aspire V3-571G | 15.6" FHD IPS | i5-3230M | nVidia GT 640M | 8 GB RAM | Intel 80 GB SSD + 1 TB HDD
ASUS VX239H | SteelSeries 6Gv2 | Logitech MX518 | Tesoro Aegis X4 | Zalman NC2000
• ThinkPad T61p
ASUS VX239H | SteelSeries 6Gv2 | Logitech MX518 | Tesoro Aegis X4 | Zalman NC2000
• ThinkPad T61p
co třeba tento co si o něm myslíte?
http://www.czechcomputer.cz/product.jsp?artno=54443 HP
popřípadě nebyla by nějaká alternativa od Dell?
http://www.czechcomputer.cz/product.jsp?artno=54443 HP
popřípadě nebyla by nějaká alternativa od Dell?
- Chlebovnik
- guru
Dell Vostro nakonfiguruješ do 35k v pohodě. Popřípadě můžeš zkusit nakonfigurovat i o něco dražší a nechat si od nich udělat cenovou nabídku.
To HP vypadá taky pěkně, výkonnostně to bude jako R61, akorát hmotnost je vyšší a má "jen" 1280x800 display.
To HP vypadá taky pěkně, výkonnostně to bude jako R61, akorát hmotnost je vyšší a má "jen" 1280x800 display.
• Aspire V3-571G | 15.6" FHD IPS | i5-3230M | nVidia GT 640M | 8 GB RAM | Intel 80 GB SSD + 1 TB HDD
• ThinkPad T61p
• ThinkPad T61p
no .. to sony Sony VAIO FZ31M nepatří mezi nejpovedenější booky od SONY ... takže kvalita až tak moc nééé
> a za 30papírů je lepší sáhnou po kvalitním ThinkPadu s minimálně srovnatelným výkonem a nesrovnatelně kvalinější konstrukcí
> notebook se bude nosit - takže sony by jsem vyloučil
a sáhl např. po http://notebooky.alza.cz/notebook-ibm-l ... d87024.htm
> a za 30papírů je lepší sáhnou po kvalitním ThinkPadu s minimálně srovnatelným výkonem a nesrovnatelně kvalinější konstrukcí

> notebook se bude nosit - takže sony by jsem vyloučil
a sáhl např. po http://notebooky.alza.cz/notebook-ibm-l ... d87024.htm
Toshiba R600-10W
no tak já jsem zastánce toho, že se notebooky už dostali z doby, kdy byly jen pro vyvolene (TP
) teď už je to záležitost skoro pro každého, a mě osobně na designu celkem záleží, vzorem budiž Sony, Apple nebo třeba Dell XPS. Co se týče kvality, tak si asi neměl sony v ruce, levné TP nebudou na tom zpracováním o moc líp než třeba to moje Sony
Cena je pak daní za to, že to není kýč jako nové Toshiby A200, Acery a všelijaké Asusy (sory všem majitelům).
Takže s tou kvalitou až dole, bych důrazně nesouhlasil, neb nejpíš nepochází z tvé aktualní zkušenosti.
Podobnost s reálnými osobami a věcmi je čistě náhodná xD

Cena je pak daní za to, že to není kýč jako nové Toshiby A200, Acery a všelijaké Asusy (sory všem majitelům).
Takže s tou kvalitou až dole, bych důrazně nesouhlasil, neb nejpíš nepochází z tvé aktualní zkušenosti.
Podobnost s reálnými osobami a věcmi je čistě náhodná xD
Samsung 730U
(i5 3337U; 8GB RAM; Radeon HD 8570M; 480GB SSD; Win8.1 x64)
(i5 3337U; 8GB RAM; Radeon HD 8570M; 480GB SSD; Win8.1 x64)
bohužel zrovna výše zmíněné sony jsem měl nějakou tu dobu dokonce doma a jestlimi chceš tvrdit, že má šasi na stejné úrovni jak ten TP co jsem uvedl výše ... ?
> uznej sám, že sony patří mezi výrobce které dělá hlavně design notesy i když připouštím, že v jejich naídce je i řada opravdu kvlitních i pěkných notebooků ...
> kvalita A200 je mrzká, asi jako acerů aj. v této cenové relaci .. pravdou je, že TP za 30tis je kvalitou šasi minimálně o třídu výš jak to SONY VAIO FZ31M za 30tis ..
EDIT: a pokud je to pracovní notes tak upřímně .. co ti bude příjemnější 1280*800 na sony nebo 1680*1050 na TP .... o 2třídy kvalitnější monitor, TrackPoint atd ... těch výhod by jsem mohl vyjmenovat celou řadu ...
.:.:
další důležitou položkou je dle mého výdrž, další aspekt ve kterém sony tomu TP nijak nemůže konkurovat
> SONY nahrává leda vcelku zajímavý design ...
> uznej sám, že sony patří mezi výrobce které dělá hlavně design notesy i když připouštím, že v jejich naídce je i řada opravdu kvlitních i pěkných notebooků ...
> kvalita A200 je mrzká, asi jako acerů aj. v této cenové relaci .. pravdou je, že TP za 30tis je kvalitou šasi minimálně o třídu výš jak to SONY VAIO FZ31M za 30tis ..
EDIT: a pokud je to pracovní notes tak upřímně .. co ti bude příjemnější 1280*800 na sony nebo 1680*1050 na TP .... o 2třídy kvalitnější monitor, TrackPoint atd ... těch výhod by jsem mohl vyjmenovat celou řadu ...
.:.:
další důležitou položkou je dle mého výdrž, další aspekt ve kterém sony tomu TP nijak nemůže konkurovat

> SONY nahrává leda vcelku zajímavý design ...
Toshiba R600-10W
Zpět na „Jaký vybrat notebook“