Access connections - nenastavuje default gateway

notebooky Lenovo (IBM, ThinkPad, Lenovo 3000) a vše kolem
pablo285

Access connections - nenastavuje default gateway

Příspěvekod pablo285 » 12 dub 2008 16:11

Mam doma rozbehanu wifi siet v rezime peer-to-peer (Ad-hoc). Ked sa na nu napojim mojim Thinkpadom, Access connections nastavi vsetko dobre (IP adresu, subnet, DNS server), okrem default gateway, vdaka comu sa potom samozrejme neda napojit na internet.

Riesenie je len take, ze po nastaveni profilu v access connections idem este rucne nastavit default gateway cez control panel windowsu a potom vsetko funguje ako ma. Ma niekto s takymto niecim skusenosti? Lebo taketo riesenie je pomerne nepohodlne, kedze sietove profily menim pomerne casto.

Operacny system je WinXP, konfiguracia notebooku v podpise, stiahnute mam vsetky updaty na ThinkVantage softver.

MartenP
píše často

Příspěvekod MartenP » 12 dub 2008 17:42

Máš nejnovější verzi Access Connections?

wern_er
guru

Příspěvekod wern_er » 13 dub 2008 12:11

Jedna verze Access Connection mi občas dělala problémy s tím, že pokud jsem měl stejnou IP adresu na WiFi síťovce, jakou jsem posléze chtěl na Ethernetu, tak se občas nenastavila správně např. maska ... stávalo se to spíše náhodně, než že by tam byla železná pravidelnost, většinou pomohlo přenastavit nepotřebné zařízení na jinou síť s jinou IP adresou, případně zařízení zakázat a povolit. Poslední Access Connection zatím bez problémů, ale moc jsem ještě netestoval - uvidíme :)
EDIT: Pokud by se problémy opakovaly, není problém zkusit AC přeinstalovat, případně si napsat vlastní bat soubor, který provede nastavení pouhým spuštěním pomocí příkazů v cmd. Kolidovat IP adresy by ale na zařízeních nikdy neměly a problém by byl asi i v případě cmd příkazů - pokud adresy nekolidují, zkus reinstall, nové ovladače pro síťovku či podporu ;)
TP T61 7664-18G, 2x2GB RAM 800MHz, Intel SSD 330 180GB, Advanced Mini-Dock
TP X230 2320-2QG (IPS, UB dock), 2x8GB DDR3 1600MHz, 128GB mSATA Crucial M4 SSD
TP X230 2320-2QG (IPS, UB dock), 2x4GB DDR3 1600MHz, 256GB mSATA Crucial M500 SSD

pablo285

Aj majster tesar sa utne

Příspěvekod pablo285 » 14 dub 2008 08:29

No myslel som si, ze mam najnovsiu verziu, ale pre istotu som to prekontroloval a zistil som, ze je dostupna nova verzia AC...stiahol som, updatol a problem je vyrieseny. ;)

Temu poprosim LOCK. :)

Zpět na „notebooky Lenovo (dříve IBM)“